07-09-2021

Zuinig zijn op wat je lief is. Tips om je woning veiliger te maken tegen inbraak

Je houdt van je huis, de mensen die er wonen én je met zorg samengestelde interieur. Thuis is de plek waar je altijd veilig bent, waar niemand binnenkomt zonder jouw toestemming. Je moet er niet aan dénken dat er bij je ingebroken wordt. Niet als je niet thuis bent en zeker niet als je ligt te slapen. Er wordt in Nederland volgens het CBS ongeveer 65.000 keer per jaar ingebroken! Heb jij je huis goed beschermd tegen inbraak of kun je nog wel wat tips gebruiken? In 5 stappen een veiligere thuishaven, 5 stappen en een dringend advies!

 

Zuinig zijn op wat je lief is. Tips om je woning veiliger te maken tegen inbraak.

 

Hoe beveilig je je huis goed? Beveiligen en verzekeren doe je zo

Het is niet heel veel werk om je veilige thuishaven veiliger te maken. Met een paar slimme stappen maak je het ongewenste indringers flink moeilijker om binnen te komen. Mocht het ze onverhoopt toch lukken en nemen ze wat mee, beroep je dan óók op je inboedelverzekering. Dat is een woonverzekering die iedereen moet hebben. Deze verzekering dekt de schade bij o.a. diefstal, stormschade, brand etc. Ook al je apparatuur en kostbaarheden vallen onder die dekking en zelfs de inboedel van je inwonende student is verzekerd. Dat je het weet, zorg dat je dát stukje altijd goed geregeld hebt. De beveiliging up to date maken doe je zo: 

  • Loop alle ramen en deuren na en controleer of alles af te sluiten is. Of het huidige hang- en sluitwerk nog solide is. Hebben je sloten het SKG-keurmerk en zijn ook je ramen met een slot af te sluiten? Met dit soort eenvoudige maatregelen maak je je woning snel een stuk veiliger.
  • Ga je weg? Laat je ramen niet openstaan en sluit je deur af….op slot! Niet alleen maar snel achter je dichttrekken maar het slot erop. Inbrekers zijn superhandig in het snel openen van ramen en deuren dus alleen naar de supermarkt? Sluit de deur af. Ga je op vakantie? Doe ook je ramen dicht én op slot.
  • Het klinkt als vanzelfsprekend en toch zijn er heel veel mensen die voordat ze op vakantie gaan hun huis he-le-maal opruimen en spik en span achter willen laten. Ga je een avondje weg of wat langer, op vakantie? Zorg dat je huis eruitziet alsof je gewoon elk moment thuis kunt komen of zelfs gewoon thuis bent. Een donker huis is natuurlijk veiliger voor de inbreker om ongezien toe te kunnen slaan. Een donker huis is óf verlaten óf er ligt iemand in bed. Met lichtschakelaars op timers kun je op verschillende momenten de verlichting aan en uit laten springen. Vraag de buren je raambekleding steeds even te verhangen. Dus, de gordijnen verder open of juist een keer dicht, rolgordijn idem. Laat ze ook de post van de mat halen en uit het zicht leggen. Laat gerust een kopje staan en een boekje open in het zicht liggen.
  • Zorg dat je inbrekers niet helpt met opstapjes rond je huis. Haal containers weg, berg ladders op.
  • Alles gecontroleerd, inbraakproof maar toch niet helemaal gerust? Overweeg een alarmsysteem. Een verzekeraar wil soms bij opgave van een inbraak van je weten dat je gedaan hebt om inbraak zo moeilijk mogelijk te maken. Een alarmsysteem met een politiekeurmerk schrikt niet alleen de inbrekers af, het laat de verstrekker van je inboedelverzekering zien dat je er alles aan gelegen is om inbrekers buiten te houden!

 

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder