30-12-2022

Zo vergemakkelijk je je zoektocht naar een wasmachine

Er is online een groot assortiment aan witgoed te vinden, zo groot dat je al snel met de handen in het haar zit als je daar niet helemaal in thuis bent. In dit artikel gaan we je vertellen waar je op moet letten als je een nieuwe wasmachine aan wil schaffen en niet weet waar je moet beginnen.

 

Zo vergemakkelijk je je zoektocht naar een wasmachine

 

Ga op onderzoek uit

Voordat je op zoek gaat naar een specifieke wasmachine die van horen zeggen of door eigen ervaring de perfecte wasmachine lijkt, adviseren we je om eerst eens kijken naar categorieën, merken en prijsklassen. Als je een kijkje neemt op witgoed.com zul je al snel zien hoeveel keus er is en dan weet je ook ongeveer welke kant je op wil en wat natuurlijk er allemaal nog meer mogelijk is.


Neem bijvoorbeeld de siemens wasmachines. Deze machines komen in alle soorten en maten, van duurzaam tot minder duurzaam en van vrijstaande- tot inbouwwasmachine. Machines waar 7 of 8 kilo in past komen het meeste voor, maar ze zijn ook te krijgen voor bijvoorbeeld 6 of 9 kilo. Zelfs wanneer je je beperkt tot een bepaald merk is het toch belangrijk om in de specificaties te duiken zodat jij de meest duurzame optie kunt kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om naar één van de filialen op het moment dat jij ergens niet zeker over bent. In de winkel kun je je laten informeren door de medewerkers, zodat al jouw vragen beantwoord worden en je de juiste keuze maakt.

 

Nieuwe wasmachine kopen; waar let je op?

In deze tijd wil je er natuurlijk voor zorgen dat de kosten niet de pan uit rijzen. Het is al een behoorlijke investering om het apparaat aan te schaffen, en met de huidige energieprijzen wil je dan ook letten op de uitgaven die zullen volgen. Denk daarom aan het energielabel als je op onderzoek uit gaat (energielabel A is het meest zuinig). Het is handig om een wasmachine te nemen met een sensor die meet hoeveel was er in de trommel zit, waarop het waterverbruik vervolgens wordt aangepast.
Recensies lezen is ook altijd een goede tip bij het doen van dergelijke aankopen. Vooral als witgoed iets is waar je niet helemaal in thuis bent, kan het zeker baten om de ervaringen te lezen van zij die jou voor zijn gegaan. Op die manier kom je er bijvoorbeeld achter hoe lang de machine mee gaat, zodat je weet of het de investering waard is en hoeveel wasjes je er ongeveer uit zult halen.


Afhankelijk van waar je de wasmachine neer gaat zetten, wil je misschien ook rekening houden met het geluid van de machine. Deze informatie is ook terug te vinden in de specificaties en beoordelingen kun je vinden bij de recensies.

En last but not least; maak geen overhaaste beslissing. Als jij denkt dat je de perfecte wasmachine hebt gevonden, check dan nog even of je ‘m niet bij een andere winkel goedkoper kunt krijgen. Hier zit namelijk nogal wat verschil in.

 

 

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard. Vaak wordt ...

Lees verder

Een uitgebreide gids voor de keuze ...

Bij het kiezen van raamdecoratie zijn gordijnen en jaloezieën twee van de populairste opties. Maar welke is geschikt voor jouw kamer? Om je te helpen beslissen is hier een uitgebreide gids voor gordijnen en jaloezieën, met de voor- en nadelen van beide. Voordat we in detail treden, is het ...

Lees verder

Gezonde planten in huis? Tips voor ...

  Gezond is het, gezellig ook. Kamerplanten in je huis zorgen niet alleen voor sfeer maar ook voor een betere luchtkwaliteit. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je kamerplanten lekker gezond blijven en goed kunnen blijven groeien. Het is niet moeilijk, met een paar goeie tips blijven ja p...

Lees verder

Ga jij verhuizen? Plannen is de sle...

Verhuizen; het is mega stressvol, spannend en tegelijkertijd onwijs opwindend. Los van alle zakelijke aspecten die je moet regelen, zoals verzekeringen afsluiten en het kiezen van een energiecontract, is het superleuk om je eigen plekje in te richten waar je vervolgens mensen trots kunt ontvangen. J...

Lees verder