20-05-2021

Zo richt je de ultieme leeshoek in

Vind jij het heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in een boek en compleet in je eigen boekenbubbel door te brengen? Gun jezelf dan vooral ook een ultieme leeshoek in huis. Hoe je daarvoor zorgt? Zo!

 

1.     Boeken, boeken, heel veel boeken!

Echte boekenwurmen begeven zich natuurlijk ook het liefst tussen de boeken. Een mooie gevulde boekenkast kan dan ook niet ontbreken. Hoe je die vult? It’s up to you! Lekker alles kriskras door elkaar, op alfabet, op grootte of toch op kleur?

 

Bonustip: zet een aantal van je favoriete boeken met de kaft naar voren in de boekenkast, zodat de absolute toppers of boeken met mooie kaften er echt tussenuit springen!

 

Vind jij het heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in een boek en compleet in je eigen boekenbubbel door te brengen? Gun jezelf dan vooral ook een ultieme leeshoek in huis.

 

2.     Een relaxte leesstoel

Buiten een goed boek is een relaxte stoel misschien wel het allerbelangrijkst aan een fijne leeshoek. Je wil namelijk relaxed zitten, maar niet onderuitgezakt met rugpijn als gevolg. Onze tip? Kies voor draaifauteuils! Deze heerlijke draaistoelen bieden een prettige ondersteuning aan je boven en onderrug én zorgen ervoor dat je direct in de relaxmodus komt zodra je gaat zitten. Pas op: er bestaat een kans dat je niet meer uit de stoel wil opstaan en dat je het ene boek na het andere boek verslindt.

 

 

3.     Helder én sfeervol licht

Licht is ontzettend belangrijk in een leeshoek. Niet alleen voor je ogen en de leesbaarheid van je boeken, ook voor de sfeer. Het liefst zet je je fijne leesstoel dan ook bij het raam zodat je voldoende daglicht vangt. Maar aangezien je waarschijnlijk ook regelmatig in de donkere avonduren leest is ook kunstlicht erg belangrijk. Zorg ten eerste voor helder licht met een mooie plafonnière of een hanglamp. Zorg daarnaast voor sfeerverlichting in de vorm van een aantal schermerlampjes of een mooie grote vloerlamp, met helder en zacht licht.

 

4.     Warmte

Buiten warme aankleding van de ruimte is warmte in temperatuur ook erg belangrijk. Tijdens het lezen zit je immers lange tijd stil, waardoor je het snel koud kunt krijgen. Een open haard of houtkachel is natuurlijk de ultieme droom in je knusse leeshoek, maar helaas is dat niet bij iedereen mogelijk. Een lekker plaid of een elektrisch warmtekussen kan ook erg fijn zijn!

 

 

5.     Vloerkleed

Een vloerkleed maakt het wat ons betreft helemaal af. Zowel qua aankleding als qua warmte. Vloerkleden zijn namelijk ontzettend fijn aan je voeten, vooral als je voor een hoogpolig tapijt kiest!

Waarom een houten veranda een goed ...

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda...

Lees verder

Upgrade jouw eetkamer met deze eetk...

Blaas de eetkamer een nieuw leven in door de eetkamerstoelen te vervangen. Dit geeft de hele ruimte een andere look! In dit artikel lees je meer over de grootste trends van het moment. Van verschillende kleuren en designs tot de populairste soorten bekleding. Welke stijl spreekt jou het meeste aan? ...

Lees verder

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder