20-05-2021

Zo richt je de ultieme leeshoek in

Vind jij het heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in een boek en compleet in je eigen boekenbubbel door te brengen? Gun jezelf dan vooral ook een ultieme leeshoek in huis. Hoe je daarvoor zorgt? Zo!

 

1.     Boeken, boeken, heel veel boeken!

Echte boekenwurmen begeven zich natuurlijk ook het liefst tussen de boeken. Een mooie gevulde boekenkast kan dan ook niet ontbreken. Hoe je die vult? It’s up to you! Lekker alles kriskras door elkaar, op alfabet, op grootte of toch op kleur?

 

Bonustip: zet een aantal van je favoriete boeken met de kaft naar voren in de boekenkast, zodat de absolute toppers of boeken met mooie kaften er echt tussenuit springen!

 

Vind jij het heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in een boek en compleet in je eigen boekenbubbel door te brengen? Gun jezelf dan vooral ook een ultieme leeshoek in huis.

 

2.     Een relaxte leesstoel

Buiten een goed boek is een relaxte stoel misschien wel het allerbelangrijkst aan een fijne leeshoek. Je wil namelijk relaxed zitten, maar niet onderuitgezakt met rugpijn als gevolg. Onze tip? Kies voor draaifauteuils! Deze heerlijke draaistoelen bieden een prettige ondersteuning aan je boven en onderrug én zorgen ervoor dat je direct in de relaxmodus komt zodra je gaat zitten. Pas op: er bestaat een kans dat je niet meer uit de stoel wil opstaan en dat je het ene boek na het andere boek verslindt.

 

 

3.     Helder én sfeervol licht

Licht is ontzettend belangrijk in een leeshoek. Niet alleen voor je ogen en de leesbaarheid van je boeken, ook voor de sfeer. Het liefst zet je je fijne leesstoel dan ook bij het raam zodat je voldoende daglicht vangt. Maar aangezien je waarschijnlijk ook regelmatig in de donkere avonduren leest is ook kunstlicht erg belangrijk. Zorg ten eerste voor helder licht met een mooie plafonnière of een hanglamp. Zorg daarnaast voor sfeerverlichting in de vorm van een aantal schermerlampjes of een mooie grote vloerlamp, met helder en zacht licht.

 

4.     Warmte

Buiten warme aankleding van de ruimte is warmte in temperatuur ook erg belangrijk. Tijdens het lezen zit je immers lange tijd stil, waardoor je het snel koud kunt krijgen. Een open haard of houtkachel is natuurlijk de ultieme droom in je knusse leeshoek, maar helaas is dat niet bij iedereen mogelijk. Een lekker plaid of een elektrisch warmtekussen kan ook erg fijn zijn!

 

 

5.     Vloerkleed

Een vloerkleed maakt het wat ons betreft helemaal af. Zowel qua aankleding als qua warmte. Vloerkleden zijn namelijk ontzettend fijn aan je voeten, vooral als je voor een hoogpolig tapijt kiest!

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder