14-07-2012

Yolanda, liefhebber van de Engelse woonstijl

Ik ben Yolanda Wennink en woon in Enschede.
Vanaf kleins af wilde ik graag boerin worden want bij beppe thuis vond ik het zo mooi.
Haar typisch friese huisje met rookstel de keuken waar het zo heerlijk rook naar groentesoep en toetjes van verse aardbeien met slagroom was wat ik later ook wilde. Helaas is het niet gelukt er bestond toen nog geen ‘ boer zoekt vrouw´.
Uiteindelijk ben ik heel gelukkig getrouwd met Peter die mij alle ruimte geeft om mijn hele huis vol te pakken met oude liefst doorleefde
meubels en decoratie.

Ik heb twee dochters waarvan de eerste inmiddels uit huis is en de tweede  alleen thuis komt om te eten en te slapen.

Mijn verzamelwoede  heeft zulke grote vormen aangenomen dat ik het niet meer in mijn eigen huis kwijt kan.

Hierdoor  ben ik de webwinkel  ’t Brocante Huuske begonnen.
Ik vind het super leuk wanneer mijn verzamelde spulletjes in  mijn stijl weer in een huis komt te staan waar het met liefde wordt verzorgt en er met volle teugen van wordt genoten door de nieuwe eigenaar.

Zelf woon ik midden in de stad in een kleine jaren 30 woning.
Om mijn droom toch te dromen heeft Peter een open woonkeuken aangebouwd die ik in oude boeren stijl heb ingericht.
De keuken bestaat uit een oud grenen dressoir met granieten aanrecht, een buffetkast eveneens belegd met graniet en daartussen een Falcon elan fornuis.

Vooral oud aardewerk met antieke bakkerspullen voeren bij mij de boventoon. Oude weegschalen, reseda groene  voorraadbussen  van oma geërfd,  oude speculaasplanken, koperen pannen en andere antieke keukenspulletjes ik kan er geen genoeg van krijgen.

Mijn liefde voor jacht taferelen stamt ook uit mijn kindertijd, toen al verzamelde ik opgezette dieren. Mijn liefde voor de natuur speelde daarbij een grote rol.
In mijn woonkamer heb ik deze stijl doorgevoerd met oud engels en nederlands jacht interieur.
Jacht attributen zoals  jacht trofeeën, jachthoorns, kruitbussen, wildmessen met gewei heft  en ander typische jachtkamer spullen.

Ook de voorkamer zaken mogen niet ontbreken, donker hout met rookattributen, antiek zilver, kristal,  warme tinten gobelin kussens met jacht tafereel,  oude krablappen die zo prachtig van kleur zijn en zo mooi geweven.

Mijn antieke schommelstoel is favoriet met oude stoof ervoor. Ach ik kan nog wel even doorgaan en raak er nooit op uitgekeken.

Ik vind het ontzettend leuk om anderen mee te kunnen laten genieten van mijn huis,  mijn blog  ‘Kom Achterom’ is daar een hele leuke manier voor om in contact te komen met echte liefhebbers van interieur.

Ik vind het heerlijk om bij anderen in huis te kijken die met  hetzelfde interieur virus zijn besmet.
Je ziet zo ontzettend veel mooie interieurs voorbij komen. Soms zou je bijna in de verleiding komen om te gaan veranderen maar bij de eerste kleine poging tot licht interieur miste ik al snel de warme herfst tinten die voor mij staan voor warmte en  gezellige  kneuterigheid.

Ik hou het dus bij mijn eigen sfeertje en leef er heel gezellig met man,  kinderen en onze 2 katten en 2 Friese  stabij’s.

Ik geniet ervan!!

 http://www.brocantehuuske.nl

Stoer, industrieÔŅĹl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder