25-11-2021

Waarom zou je kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je huis?

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!

 

Waarom zou je kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je huis?

 

Wat is een aanbouw of een uitbouw?

De omschrijvingen aanbouw en uitbouw worden veelal door elkaar gebruikt. Wat is nu precies het verschil? Als je kiest voor een aanbouw hoeft de muur in je woning meestal niet te worden gebroken. Het nieuwe deel van je huis wordt aan je woning gebouwd, zoals de naam al doet vermoeden. Bij een uitbouw wordt in de meeste gevallen de muur in je woning wel doorbroken, bijvoorbeeld aan de achterkant van je huis. Zo hoeft er geen deur naar de aanbouw te worden geplaatst, maar maak je hier één ruimte van. Het is maar net wat het best bij jouw woonwensen past! Met professioneel bouwbedrijf Bodavi.nl ben je er zeker van dat je van A tot Z wordt geholpen met deze verbouwing. Met een mooie aanbouw of uitbouw komt zo jouw droomhuis tot leven!

 

Meer leefruimte in de woonkamer

De belangrijkste reden om voor een uitbreiding aan je huis te kiezen? Je krijgt meer ruimte in huis! Ideaal als je woning net wat te krap is. Misschien zou je wel een grote eettafel in huis willen kunnen plaatsen. Of wellicht wil je een tweede zithoek, een hobbykamer of meer speelruimte voor je kids. Allemaal opties die werkelijkheid worden met een aanbouw!

 

Een extra kamer

Waar veel mensen ervoor kiezen om een uitbouw als een verlenging van de woonkamer te zien, kun je natuurlijk juist ook een aanbouw als extra kamer inrichten! Handig: een extra slaapkamer bij gezinsuitbreiding. Of een werkkamer aan huis, een bijkeuken of een extra badkamer – om maar wat voorbeelden te noemen. Wat een luxe!

 

Een bijzondere uitstraling

Ook wat betreft de looks mag een uitbouw er zeker zijn! Je huis krijgt hier een bijzondere uitstraling van, ook vanaf je tuin gezien. Denk dan ook goed na over de gewenste stijl van je uitbouw. Een moderne uitbouw is een populaire keuze: met veel glas en een strak en minimalistisch ontwerp. Daar raak je niet op uitgekeken.

 

Vergroot de waarde van je huis

Een aanbouw aan je huis kan de waarde van je woning vergroten! Zeker als je voor een kwalitatieve, moderne afwerking kiest, waar we het in de bovenstaande tip al over hadden. Met name bij oude woningen geef je je huis zo namelijk een enorme upgrade. En dat is mooi meegenomen voor je portemonnee, mocht je je huis willen verkopen! Veel verschillende voordelen dus, kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je woning.

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard. Vaak wordt ...

Lees verder

Een uitgebreide gids voor de keuze ...

Bij het kiezen van raamdecoratie zijn gordijnen en jaloezieën twee van de populairste opties. Maar welke is geschikt voor jouw kamer? Om je te helpen beslissen is hier een uitgebreide gids voor gordijnen en jaloezieën, met de voor- en nadelen van beide. Voordat we in detail treden, is het ...

Lees verder

Gezonde planten in huis? Tips voor ...

  Gezond is het, gezellig ook. Kamerplanten in je huis zorgen niet alleen voor sfeer maar ook voor een betere luchtkwaliteit. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je kamerplanten lekker gezond blijven en goed kunnen blijven groeien. Het is niet moeilijk, met een paar goeie tips blijven ja p...

Lees verder

Zo vergemakkelijk je je zoektocht n...

Er is online een groot assortiment aan witgoed te vinden, zo groot dat je al snel met de handen in het haar zit als je daar niet helemaal in thuis bent. In dit artikel gaan we je vertellen waar je op moet letten als je een nieuwe wasmachine aan wil schaffen en niet weet waar je moet beginnen.  ...

Lees verder