25-11-2021

Waarom zou je kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je huis?

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!

 

Waarom zou je kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je huis?

 

Wat is een aanbouw of een uitbouw?

De omschrijvingen aanbouw en uitbouw worden veelal door elkaar gebruikt. Wat is nu precies het verschil? Als je kiest voor een aanbouw hoeft de muur in je woning meestal niet te worden gebroken. Het nieuwe deel van je huis wordt aan je woning gebouwd, zoals de naam al doet vermoeden. Bij een uitbouw wordt in de meeste gevallen de muur in je woning wel doorbroken, bijvoorbeeld aan de achterkant van je huis. Zo hoeft er geen deur naar de aanbouw te worden geplaatst, maar maak je hier één ruimte van. Het is maar net wat het best bij jouw woonwensen past! Met professioneel bouwbedrijf Bodavi.nl ben je er zeker van dat je van A tot Z wordt geholpen met deze verbouwing. Met een mooie aanbouw of uitbouw komt zo jouw droomhuis tot leven!

 

Meer leefruimte in de woonkamer

De belangrijkste reden om voor een uitbreiding aan je huis te kiezen? Je krijgt meer ruimte in huis! Ideaal als je woning net wat te krap is. Misschien zou je wel een grote eettafel in huis willen kunnen plaatsen. Of wellicht wil je een tweede zithoek, een hobbykamer of meer speelruimte voor je kids. Allemaal opties die werkelijkheid worden met een aanbouw!

 

Een extra kamer

Waar veel mensen ervoor kiezen om een uitbouw als een verlenging van de woonkamer te zien, kun je natuurlijk juist ook een aanbouw als extra kamer inrichten! Handig: een extra slaapkamer bij gezinsuitbreiding. Of een werkkamer aan huis, een bijkeuken of een extra badkamer – om maar wat voorbeelden te noemen. Wat een luxe!

 

Een bijzondere uitstraling

Ook wat betreft de looks mag een uitbouw er zeker zijn! Je huis krijgt hier een bijzondere uitstraling van, ook vanaf je tuin gezien. Denk dan ook goed na over de gewenste stijl van je uitbouw. Een moderne uitbouw is een populaire keuze: met veel glas en een strak en minimalistisch ontwerp. Daar raak je niet op uitgekeken.

 

Vergroot de waarde van je huis

Een aanbouw aan je huis kan de waarde van je woning vergroten! Zeker als je voor een kwalitatieve, moderne afwerking kiest, waar we het in de bovenstaande tip al over hadden. Met name bij oude woningen geef je je huis zo namelijk een enorme upgrade. En dat is mooi meegenomen voor je portemonnee, mocht je je huis willen verkopen! Veel verschillende voordelen dus, kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je woning.

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder

Kings & Queens, dit is dé basis va...

Wat heb je nodig om te slapen als een koning/koningin? Wat is het centrale punt in elke slaapkamer? Kies het meest sfeerbepalende item in je slaapkamer met zorg en die luxe slaapkamer is bijna compleet! Droom jij van een stijlvolle slaapkamer vol luxe en comfort? Met een paar handige tips transforme...

Lees verder