25-11-2021

Waarom zou je kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je huis?

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!

 

Waarom zou je kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je huis?

 

Wat is een aanbouw of een uitbouw?

De omschrijvingen aanbouw en uitbouw worden veelal door elkaar gebruikt. Wat is nu precies het verschil? Als je kiest voor een aanbouw hoeft de muur in je woning meestal niet te worden gebroken. Het nieuwe deel van je huis wordt aan je woning gebouwd, zoals de naam al doet vermoeden. Bij een uitbouw wordt in de meeste gevallen de muur in je woning wel doorbroken, bijvoorbeeld aan de achterkant van je huis. Zo hoeft er geen deur naar de aanbouw te worden geplaatst, maar maak je hier één ruimte van. Het is maar net wat het best bij jouw woonwensen past! Met professioneel bouwbedrijf Bodavi.nl ben je er zeker van dat je van A tot Z wordt geholpen met deze verbouwing. Met een mooie aanbouw of uitbouw komt zo jouw droomhuis tot leven!

 

Meer leefruimte in de woonkamer

De belangrijkste reden om voor een uitbreiding aan je huis te kiezen? Je krijgt meer ruimte in huis! Ideaal als je woning net wat te krap is. Misschien zou je wel een grote eettafel in huis willen kunnen plaatsen. Of wellicht wil je een tweede zithoek, een hobbykamer of meer speelruimte voor je kids. Allemaal opties die werkelijkheid worden met een aanbouw!

 

Een extra kamer

Waar veel mensen ervoor kiezen om een uitbouw als een verlenging van de woonkamer te zien, kun je natuurlijk juist ook een aanbouw als extra kamer inrichten! Handig: een extra slaapkamer bij gezinsuitbreiding. Of een werkkamer aan huis, een bijkeuken of een extra badkamer – om maar wat voorbeelden te noemen. Wat een luxe!

 

Een bijzondere uitstraling

Ook wat betreft de looks mag een uitbouw er zeker zijn! Je huis krijgt hier een bijzondere uitstraling van, ook vanaf je tuin gezien. Denk dan ook goed na over de gewenste stijl van je uitbouw. Een moderne uitbouw is een populaire keuze: met veel glas en een strak en minimalistisch ontwerp. Daar raak je niet op uitgekeken.

 

Vergroot de waarde van je huis

Een aanbouw aan je huis kan de waarde van je woning vergroten! Zeker als je voor een kwalitatieve, moderne afwerking kiest, waar we het in de bovenstaande tip al over hadden. Met name bij oude woningen geef je je huis zo namelijk een enorme upgrade. En dat is mooi meegenomen voor je portemonnee, mocht je je huis willen verkopen! Veel verschillende voordelen dus, kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je woning.

Wat zijn de voordelen van een kunst...

Als je ‘huisrenovatie’ hoort, zijn het dak, de ramen en de gevelbekleding vast de eerste dingen waar je aan denkt. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is de dakrand. Maar juist de dakrand is een belangrijk onderdeel om je huis te beschermen tegen vocht, kou en insecten. Als jouw dak...

Lees verder

Daarom is Sikkens Rubbol XD de best...

Sikkens Rubbol XD High Gloss is ongetwijfeld een van de beste buitenlakken op de markt, en de voordelen ervan zijn talrijk. Hier volgen enkele redenen waarom deze verf zo populair is en wordt beschouwd als een duurzame en hoogwaardige keuze voor het schilderen van buitenoppervlakken.     1...

Lees verder

Je overkapping mooi afwerken met be...

Als je je huis wat wil uitbreiden, is het een supergoed idee om een overkapping te laten plaatsen in je tuin. Je creëert met een overkapping echt een extra ruimte aan je huis waar je je in kunt terugtrekken, kunt zitten met familie en vrienden en daarnaast langer kunt genieten van het buitenlev...

Lees verder

Een budgetvriendelijk vloerkleed: z...

Een vloerkleed kan ontzettend veel sfeer geven aan jouw woonkamer of slaapkamer. Als je jouw huisje een gezellige boost wilt geven is een vloerkleed dus een fantastisch idee. Maar een mooi perzisch tapijt of een lekker zacht wollen kleed kan al snel erg duur worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren ...

Lees verder