25-11-2021

Waarom zou je kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je huis?

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!

 

Waarom zou je kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je huis?

 

Wat is een aanbouw of een uitbouw?

De omschrijvingen aanbouw en uitbouw worden veelal door elkaar gebruikt. Wat is nu precies het verschil? Als je kiest voor een aanbouw hoeft de muur in je woning meestal niet te worden gebroken. Het nieuwe deel van je huis wordt aan je woning gebouwd, zoals de naam al doet vermoeden. Bij een uitbouw wordt in de meeste gevallen de muur in je woning wel doorbroken, bijvoorbeeld aan de achterkant van je huis. Zo hoeft er geen deur naar de aanbouw te worden geplaatst, maar maak je hier één ruimte van. Het is maar net wat het best bij jouw woonwensen past! Met professioneel bouwbedrijf Bodavi.nl ben je er zeker van dat je van A tot Z wordt geholpen met deze verbouwing. Met een mooie aanbouw of uitbouw komt zo jouw droomhuis tot leven!

 

Meer leefruimte in de woonkamer

De belangrijkste reden om voor een uitbreiding aan je huis te kiezen? Je krijgt meer ruimte in huis! Ideaal als je woning net wat te krap is. Misschien zou je wel een grote eettafel in huis willen kunnen plaatsen. Of wellicht wil je een tweede zithoek, een hobbykamer of meer speelruimte voor je kids. Allemaal opties die werkelijkheid worden met een aanbouw!

 

Een extra kamer

Waar veel mensen ervoor kiezen om een uitbouw als een verlenging van de woonkamer te zien, kun je natuurlijk juist ook een aanbouw als extra kamer inrichten! Handig: een extra slaapkamer bij gezinsuitbreiding. Of een werkkamer aan huis, een bijkeuken of een extra badkamer – om maar wat voorbeelden te noemen. Wat een luxe!

 

Een bijzondere uitstraling

Ook wat betreft de looks mag een uitbouw er zeker zijn! Je huis krijgt hier een bijzondere uitstraling van, ook vanaf je tuin gezien. Denk dan ook goed na over de gewenste stijl van je uitbouw. Een moderne uitbouw is een populaire keuze: met veel glas en een strak en minimalistisch ontwerp. Daar raak je niet op uitgekeken.

 

Vergroot de waarde van je huis

Een aanbouw aan je huis kan de waarde van je woning vergroten! Zeker als je voor een kwalitatieve, moderne afwerking kiest, waar we het in de bovenstaande tip al over hadden. Met name bij oude woningen geef je je huis zo namelijk een enorme upgrade. En dat is mooi meegenomen voor je portemonnee, mocht je je huis willen verkopen! Veel verschillende voordelen dus, kiezen voor een aanbouw of uitbouw aan je woning.

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder