30-07-2021

Waarom kiezen voor screens als zonwering?

 

Ben je nog op zoek naar zonwering voor je woning? Kijk dan eens naar alle mogelijkheden en voordelen van screens. Screens zijn de laatste tijd erg in populariteit gestegen. In dit artikel lees je waarom deze moderne vorm van zonwering zo’n goede keuze is.

 

Wat zijn screens?

Voordat we alle voordelen en mogelijkheden bespreken, is het handig om te weten wat een screen precies is. De constructie van een screen kun je vergelijken met een rolluik. Het doek zit namelijk aan beide kanten van het raam vast door middel van geleiders. Het schaduwdoek glijdt dus tussen deze geleiders op en neer. Naast de standaard screens zijn er ook windvaste ritsscreens verkrijgbaar. Bij een ritsscreen zijn er geen kieren tussen het doek en de geleiders. Hierdoor is het extra stevig en kan het niet gaan klapperen door de wind.

 

Schaduw in huis

Vanzelfsprekend zorgen screens voor schaduw in huis. Daarnaast zorgt de zonwering ervoor dat de warmte van de felle zonnestralen buiten blijft. Hierdoor kun je in de zomer genieten van een koele woning.

 

Meer privacy

Screens hebben van de buitenkant een hele strakke uitstraling en zorgen tegelijkertijd voor meer privacy. Als je aan een drukke straat woont, kunnen mensen dus niet meer naar binnen gluren.

 

Handmatige en elektrische screens

Screens zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Bij ritsscreens is geen handbediening mogelijk en koop je dus altijd een elektrische variant. Je kunt elektrische ritsscreens eventueel bedienen met een handige app en het ‘slim inrichten’. Dit betekent dat het scherm automatisch naar benen en omhoog gaat, afhankelijk van de lichtinval. Hoe handig is dat?!

 

Screens op zonne-energie

Vind jij duurzaamheid in en rondom je woning erg belangrijk? Kijk dan eens naar screens op zonne-energie. Deze zogenaamde solar screens zijn verkrijgbaar bij De Zonweringfabriek. De screens hebben een zonnepaneel aan de voorzijde en werken geheel draadloos. Niet alleen bij felle zon, maar ook bij daglicht zal de accu zichzelf opladen en de energie opslaan.

 

Eenvoudige montage

Screens (met name de draadloze screens op zonne-energie) zijn heel eenvoudig zelf te monteren. Hierdoor bespaar je direct extra kosten op een montageservice.

 

Screen op maat

Je kunt alle soorten screens op maat laten maken. Kies het gewenste formaat, de bediening, de kleur van de omkasting en het doek, de kant waar de motor komt te zitten en verdiep je in eventuele extra’s. Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? Laat je dan goed adviseren voor een specialist.

Waarom een houten veranda een goed ...

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda...

Lees verder

Upgrade jouw eetkamer met deze eetk...

Blaas de eetkamer een nieuw leven in door de eetkamerstoelen te vervangen. Dit geeft de hele ruimte een andere look! In dit artikel lees je meer over de grootste trends van het moment. Van verschillende kleuren en designs tot de populairste soorten bekleding. Welke stijl spreekt jou het meeste aan? ...

Lees verder

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder