30-07-2021

Waarom kiezen voor screens als zonwering?

 

Ben je nog op zoek naar zonwering voor je woning? Kijk dan eens naar alle mogelijkheden en voordelen van screens. Screens zijn de laatste tijd erg in populariteit gestegen. In dit artikel lees je waarom deze moderne vorm van zonwering zo’n goede keuze is.

 

Wat zijn screens?

Voordat we alle voordelen en mogelijkheden bespreken, is het handig om te weten wat een screen precies is. De constructie van een screen kun je vergelijken met een rolluik. Het doek zit namelijk aan beide kanten van het raam vast door middel van geleiders. Het schaduwdoek glijdt dus tussen deze geleiders op en neer. Naast de standaard screens zijn er ook windvaste ritsscreens verkrijgbaar. Bij een ritsscreen zijn er geen kieren tussen het doek en de geleiders. Hierdoor is het extra stevig en kan het niet gaan klapperen door de wind.

 

Schaduw in huis

Vanzelfsprekend zorgen screens voor schaduw in huis. Daarnaast zorgt de zonwering ervoor dat de warmte van de felle zonnestralen buiten blijft. Hierdoor kun je in de zomer genieten van een koele woning.

 

Meer privacy

Screens hebben van de buitenkant een hele strakke uitstraling en zorgen tegelijkertijd voor meer privacy. Als je aan een drukke straat woont, kunnen mensen dus niet meer naar binnen gluren.

 

Handmatige en elektrische screens

Screens zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Bij ritsscreens is geen handbediening mogelijk en koop je dus altijd een elektrische variant. Je kunt elektrische ritsscreens eventueel bedienen met een handige app en het ‘slim inrichten’. Dit betekent dat het scherm automatisch naar benen en omhoog gaat, afhankelijk van de lichtinval. Hoe handig is dat?!

 

Screens op zonne-energie

Vind jij duurzaamheid in en rondom je woning erg belangrijk? Kijk dan eens naar screens op zonne-energie. Deze zogenaamde solar screens zijn verkrijgbaar bij De Zonweringfabriek. De screens hebben een zonnepaneel aan de voorzijde en werken geheel draadloos. Niet alleen bij felle zon, maar ook bij daglicht zal de accu zichzelf opladen en de energie opslaan.

 

Eenvoudige montage

Screens (met name de draadloze screens op zonne-energie) zijn heel eenvoudig zelf te monteren. Hierdoor bespaar je direct extra kosten op een montageservice.

 

Screen op maat

Je kunt alle soorten screens op maat laten maken. Kies het gewenste formaat, de bediening, de kleur van de omkasting en het doek, de kant waar de motor komt te zitten en verdiep je in eventuele extra’s. Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? Laat je dan goed adviseren voor een specialist.

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder