25-10-2021

Waarom een houten veranda een goed idee is

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda vaak verhoogd is, bijvoorbeeld met houten vlonders. Hoewel moderne overkappingen van aluminium erg zijn gestegen in populariteit, mag de houten veranda niet worden vergeten. Het heeft een charmante uitstraling en daarnaast erg veel voordelen! Hieronder lees je waarom een houten veranda zo’n goed idee is.

 

Waarom een houten veranda een goed idee is

 

Ieder seizoen genieten

Met een veranda kun je het hele jaar door genieten van de buitenlucht. Je zit er altijd droog en vaak ook lekker uit de wind. Je kunt ervoor kiezen om de zijkanten van de veranda deels of helemaal dicht te maken voor optimale beschutting. Wist je dat een (deels) gesloten veranda tegelijkertijd bijdraagt aan een betere isolatie van je woning?

 

Warme en landelijke uitstraling

In vergelijking met andere materialen heeft hout de meest karakteristieke uitstraling. Het oogt warm, robuust en landelijk. Een houten veranda is dus niet alleen functioneel, maar ook erg decoratief.

 

Eenvoudig zelf bouwen

Als je een beetje handig bent, is het eenvoudig om een houten veranda zelf te bouwen. Het natuurlijke materiaal is gemakkelijk te bewerken, op maat te zagen en te monteren. Maak voor de basis bijvoorbeeld gebruik van eiken balken 15x15. Online zijn er veel bouwtekeningen en instructies te vinden om je op weg te helpen.

 

Geschikt voor iedere stijl

Ondanks de landelijke uitstraling van een houten veranda, is het ook geschikt voor andere stijlen. Je geeft het een moderne touch door een glazen dak en schuifpui toe te voegen. Wil je de veranda juist wat stoerder maken? Verf het hout dan zwart met een geschikte buitenverf.

 

Prijs-kwaliteitverhouding van hout

Een houten veranda is over het algemeen goedkoper in aanschaf dan een veranda van aluminium, terwijl de levensduur erg overeen komt. Het belangrijkste is om te kiezen voor hout van hoge kwaliteit en met een lange levensduur. Je kunt het natuurlijke materiaal nog duurzamer maken door het te behandelen met een goede beits.

 

Hogere woningwaarde

Met de bouw van een houten veranda stijgt de waarde van de woning. Als het professioneel is gebouwd en goed onderhouden, kan de waardestijging zelfs hoger uitvallen dan de investering. Een veranda is dus ook een goed idee voor de lange termijn.

Wat zijn de voordelen van een kunst...

Als je ‘huisrenovatie’ hoort, zijn het dak, de ramen en de gevelbekleding vast de eerste dingen waar je aan denkt. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is de dakrand. Maar juist de dakrand is een belangrijk onderdeel om je huis te beschermen tegen vocht, kou en insecten. Als jouw dak...

Lees verder

Daarom is Sikkens Rubbol XD de best...

Sikkens Rubbol XD High Gloss is ongetwijfeld een van de beste buitenlakken op de markt, en de voordelen ervan zijn talrijk. Hier volgen enkele redenen waarom deze verf zo populair is en wordt beschouwd als een duurzame en hoogwaardige keuze voor het schilderen van buitenoppervlakken.     1...

Lees verder

Je overkapping mooi afwerken met be...

Als je je huis wat wil uitbreiden, is het een supergoed idee om een overkapping te laten plaatsen in je tuin. Je creëert met een overkapping echt een extra ruimte aan je huis waar je je in kunt terugtrekken, kunt zitten met familie en vrienden en daarnaast langer kunt genieten van het buitenlev...

Lees verder

Een budgetvriendelijk vloerkleed: z...

Een vloerkleed kan ontzettend veel sfeer geven aan jouw woonkamer of slaapkamer. Als je jouw huisje een gezellige boost wilt geven is een vloerkleed dus een fantastisch idee. Maar een mooi perzisch tapijt of een lekker zacht wollen kleed kan al snel erg duur worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren ...

Lees verder