25-10-2021

Waarom een houten veranda een goed idee is

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda vaak verhoogd is, bijvoorbeeld met houten vlonders. Hoewel moderne overkappingen van aluminium erg zijn gestegen in populariteit, mag de houten veranda niet worden vergeten. Het heeft een charmante uitstraling en daarnaast erg veel voordelen! Hieronder lees je waarom een houten veranda zo’n goed idee is.

 

Waarom een houten veranda een goed idee is

 

Ieder seizoen genieten

Met een veranda kun je het hele jaar door genieten van de buitenlucht. Je zit er altijd droog en vaak ook lekker uit de wind. Je kunt ervoor kiezen om de zijkanten van de veranda deels of helemaal dicht te maken voor optimale beschutting. Wist je dat een (deels) gesloten veranda tegelijkertijd bijdraagt aan een betere isolatie van je woning?

 

Warme en landelijke uitstraling

In vergelijking met andere materialen heeft hout de meest karakteristieke uitstraling. Het oogt warm, robuust en landelijk. Een houten veranda is dus niet alleen functioneel, maar ook erg decoratief.

 

Eenvoudig zelf bouwen

Als je een beetje handig bent, is het eenvoudig om een houten veranda zelf te bouwen. Het natuurlijke materiaal is gemakkelijk te bewerken, op maat te zagen en te monteren. Maak voor de basis bijvoorbeeld gebruik van eiken balken 15x15. Online zijn er veel bouwtekeningen en instructies te vinden om je op weg te helpen.

 

Geschikt voor iedere stijl

Ondanks de landelijke uitstraling van een houten veranda, is het ook geschikt voor andere stijlen. Je geeft het een moderne touch door een glazen dak en schuifpui toe te voegen. Wil je de veranda juist wat stoerder maken? Verf het hout dan zwart met een geschikte buitenverf.

 

Prijs-kwaliteitverhouding van hout

Een houten veranda is over het algemeen goedkoper in aanschaf dan een veranda van aluminium, terwijl de levensduur erg overeen komt. Het belangrijkste is om te kiezen voor hout van hoge kwaliteit en met een lange levensduur. Je kunt het natuurlijke materiaal nog duurzamer maken door het te behandelen met een goede beits.

 

Hogere woningwaarde

Met de bouw van een houten veranda stijgt de waarde van de woning. Als het professioneel is gebouwd en goed onderhouden, kan de waardestijging zelfs hoger uitvallen dan de investering. Een veranda is dus ook een goed idee voor de lange termijn.

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder