25-10-2021

Waarom een houten veranda een goed idee is

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda vaak verhoogd is, bijvoorbeeld met houten vlonders. Hoewel moderne overkappingen van aluminium erg zijn gestegen in populariteit, mag de houten veranda niet worden vergeten. Het heeft een charmante uitstraling en daarnaast erg veel voordelen! Hieronder lees je waarom een houten veranda zo’n goed idee is.

 

Waarom een houten veranda een goed idee is

 

Ieder seizoen genieten

Met een veranda kun je het hele jaar door genieten van de buitenlucht. Je zit er altijd droog en vaak ook lekker uit de wind. Je kunt ervoor kiezen om de zijkanten van de veranda deels of helemaal dicht te maken voor optimale beschutting. Wist je dat een (deels) gesloten veranda tegelijkertijd bijdraagt aan een betere isolatie van je woning?

 

Warme en landelijke uitstraling

In vergelijking met andere materialen heeft hout de meest karakteristieke uitstraling. Het oogt warm, robuust en landelijk. Een houten veranda is dus niet alleen functioneel, maar ook erg decoratief.

 

Eenvoudig zelf bouwen

Als je een beetje handig bent, is het eenvoudig om een houten veranda zelf te bouwen. Het natuurlijke materiaal is gemakkelijk te bewerken, op maat te zagen en te monteren. Maak voor de basis bijvoorbeeld gebruik van eiken balken 15x15. Online zijn er veel bouwtekeningen en instructies te vinden om je op weg te helpen.

 

Geschikt voor iedere stijl

Ondanks de landelijke uitstraling van een houten veranda, is het ook geschikt voor andere stijlen. Je geeft het een moderne touch door een glazen dak en schuifpui toe te voegen. Wil je de veranda juist wat stoerder maken? Verf het hout dan zwart met een geschikte buitenverf.

 

Prijs-kwaliteitverhouding van hout

Een houten veranda is over het algemeen goedkoper in aanschaf dan een veranda van aluminium, terwijl de levensduur erg overeen komt. Het belangrijkste is om te kiezen voor hout van hoge kwaliteit en met een lange levensduur. Je kunt het natuurlijke materiaal nog duurzamer maken door het te behandelen met een goede beits.

 

Hogere woningwaarde

Met de bouw van een houten veranda stijgt de waarde van de woning. Als het professioneel is gebouwd en goed onderhouden, kan de waardestijging zelfs hoger uitvallen dan de investering. Een veranda is dus ook een goed idee voor de lange termijn.

Is dit hét moment om een woning te...

  De woningmarkt blijft een vreemd beest. In 2021 kookte hij nog over, vlogen huizen als warme broodjes over de toonbank en werd er fors overboden. Een jaar later lijken de kaarten heel ander geschud te zijn en hebben mensen grote moeite om hun huis verkocht te krijgen. Dringen voor een bezicht...

Lees verder

Minimalistische keuken: interieurti...

Een minimalistische keuken ontwerpen lijkt makkelijk, maar eigenlijk is het best een uitdaging. Zeker als je het spannend wil houden. Maar geen nood, want met onze tips lukt het je zeker!     Inbouwspots zijn onmisbaar Inbouwspots in de keuken? Dat is een goed idee! Want ze ogen erg strak....

Lees verder

Een vlag in de tuin? Dit zijn je mo...

  Op bepaalde dagen in Nederland hangen veel mensen de vlag uit. Denk hierbij aan dagen als koningsdag of Bevrijdingsdag of als iemand uit het Koningshuis jarig is. Wil jij ook graag een vlag in je tuin hebben om te kunnen vlaggen? Dan is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn op dit ge...

Lees verder

Eettafel anders - ovale tafel op ma...

Welke woonstijl je ook mooi vindt, de eetkamertafel zien we graag royaal van formaat. We willen graag met veel mensen eraan kunnen zitten om te eten, de kletsen, een drankje te nuttigen en al die dingen die je zoal aan de eettafel kunt doen. De afgelopen jaren is dit meubelstuk bij velen van ons int...

Lees verder