05-04-2013

Waan jezelf in warm wit

warm wit

Met deze 5 tips van OTTO tover je je witte interieur eenvoudig om in een warm paleisje!

Van witte vloeren tot witte meubels, wit is in veel inrichtingen een bepalende kleur. Dat je met wit veel licht en ruimte creëert is algemeen bekend, maar daarnaast wordt wit ook gezien als een steriele en saaie kleur. Toch kan je met een witte inrichting veel sfeer en warmte creëren. Je moet het alleen op de juiste manier gebruiken. OTTO geeft je 5 handige tips om een wit interieur te creëren dat één en al warmte uitstraalt!


TIP 1: Kies zorgvuldig de juiste witte tint

Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor de kleur wit, zul je denken dat je meteen van start kunt gaan met witten. Maar na een bezoekje aan de verfwinkel zul je al snel zien dat wit niet zomaar wit is. Er zijn vele verschillende tinten wit verkrijgbaar. Er is vaak een onderscheid te maken in warme en koele tinten. Koele wittinten hebben grijze of blauwe ondertonen en warme wittinten hebben een gele of rode ondertoon. Als je een warme sfeer wilt creëren in je interieur is het van belang dat je voor een warme tint wit kiest. Met een afwisseling tussen warme en koele wittinten kun je voor een levendig effect zorgen.  


TIP 2: Maak een combinatie met wit en offwhite

Door wit met offwhite te combineren creëer je extra warmte. Plaats bijvoorbeeld tegen een witte muur een houten kast. 
Ook kun je kleine kleurdetails toevoegen. Dankzij een wit interieur knallen deze details er meteen uit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wit interieur met rode stoelen en knalrode tafeldecoratie. 
Let er wel op dat je het bij kleine details houdt en combineer niet te veel verschillende kleuren met het wit. Anders krijgt het al gauw een rommelige, drukke uitstraling, terwijl je dat met de keuze voor een rustig en warm wit interieur nu juist probeerde te voorkomen.

wit met naturel

TIP 3: Maak gebruik van verschillende natuurlijke materialen

In een wit interieur, kun je het gebrek aan variatie in kleur eenvoudig compenseren met het varieren in texturen. Door het afwisselen van texturen, creëer je warmte en diepte. Combineer dus bijvoorbeeld natuurlijke materialen, zoals hout en wol: wit gebeitste houten vitrinekasten naast een witte metalen staande lamp, op een wit wollen tapijt. Met zachte materialen als pluche, wol, nepbont en langharige vachten geef je je witte interieur een warme uitstraling. Je doet er dus verstandig aan om veel kussentjes, plaids en kleedjes neer te leggen!

TIP 4: Maak gebruik van verschillende vormen

Een andere manier om het gebrek aan variatie in kleur te compenseren: maak gebruik van meerdere verschillende vormen. Mooie wandplanken met klassieke strakke vormen staan bijvoorbeeld prachtig bij een ronde salontafel. Op die manier creëer je contrasten, waarmee je ervoor zorgt dat het wit een stuk minder strak wordt.
 

TIP 5: Gebruik de juiste verlichting om warmte te creëeren

Fel wit licht in een witte kamer brengt vanzelfsprekend geen sfeer met zich mee. Warm licht kan je kamer daarentegen veel kleur geven. Schijn bijvoorbeeld licht met een rode tint erin op je witte muur en je zult zien dat de hele ruimte een warme gloed krijgt. 
Gebruik daarnaast mooie inbouwspotjes en hang een paar opvallende lampen op. Wat ook veel sfeer kan creëren: een spotje achter de bank of achter de tv. Met licht valt dus veel te doen!

wit met felle kleuren

Durf te combineren! Met de juiste wittinten en een goede variatie in zowel vormen als materialen creëer je eenvoudig een warm wit interieur.

Ga dus snel naar otto.nl en shop je nieuwe witte interieur online!

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder

Hoe maak je een mooie en gezellige ...

Of je nu een klein of een groot balkon hebt: het is leuk om er een fraaie plek van te maken. Je kunt je balkon immers zien als de ideale locatie om te ontspannen. Kom er tot rust, geniet er van momentjes voor jezelf. Met een goed boek en een kop koffie erbij. En met een gezellige styling om je heen!...

Lees verder

Zo kleed je je huis fleurig aan

Waarschijnlijk heb je de aankleding van je woning tiptop in orde. Misschien heb je wel een specifieke interieurstijl uitgekozen of heb je gewoon meubelen en decoraties gekocht die je mooi vond. Toch mist er nog iets van levendigheid in je huiskamer. We geven je graag een paar tips om wat kleur en fl...

Lees verder