13-01-2014

Vanessa en Ramon in hun bovenwoning

Mijn naam is Vanessa (35 jaar) en ik woon hier samen met mijn man Ramon (34 jaar). Wij wonen in een bovenwoning met twee verdiepingen in Rotterdam.

 

We hebben afgelopen jaar de benedenverdieping grondig verbouwd. We hebben alles weggedaan en de hele verdieping gestript. De keuken is van de een naar de andere kant van het huis gegaan. Op de plek waar eerst de keuken zat, hebben we een werkkamer gemaakt. De verbouwing heeft vier maanden geduurd. In die periode leefden wij in de slaapkamer. Op de momenten dat ik niet werkte of aan het klussen was ben ik begonnen met het volgen van blogs over wonen en het lezen van woontijdschriften om inspiratie op te doen voor de inrichting.

 

donkere hoekbank

ronde toog in huis

pronkladder

Onze woonstijl is te omschrijven als Scandinavisch met een knipoog. We hebben veel zwart, wit, grijs en houttinten in de basis gebruikt. Voor de accessoires is soms gebruik gemaakt van kleur. Alleen in de keuken is er flink wat kleur. Daar hebben we een rode muur omdat het met de spierwitte keuken anders wel erg wit werd. Ik wil het rood binnenkort overschilderen, ik weet alleen nog niet met welke kleur. 

rode muur in de keuken

rode muur

 

Ons pronkstuk in huis zijn de nissen die we zelf hebben gemaakt. De boeken die er in staan, geven ook gelijk kleur aan de witte muren.

nis in muur

nissen in de muur

nissen in de muur

 

Ik hou erg van kaarten en bloemen. Die komen overal in huis terug. Het fijne hieraan vind ik dat je met weinig snel veranderingen aan kan brengen. Ook huisjes zijn favoriet.

kaarten tegen de muur

houten tafel met designstoelen

 

Voor de verbouwing was ik vooral druk met andere zaken. Tijdens de verbouwing ben ik erachter gekomen dat ik best heel handig ben en het heel leuk vind om me met inrichten bezig te houden en zelf dingen te creëren. Mijn voornemen is ook om hier meer mee te doen. Na de verbouwing ben ik dan ook met Instagram gestart. Om meer foto’s te maken en te delen, maar ook om me te laten inspireren door de foto’s van anderen. Nieuwsgierig geworden? Mijn gebruikersnaam is vanessabarendregt.

 

Tijdens en na de verbouwing mocht ik natuurlijk heel veel winkelen. Favorieten zijn: Loods 5 en Ikea. Daarnaast vind ik online winkelen erg fijn. Lekker vanuit huis de mooiste dingen bekijken. Favorieten zijn: Wonen met Lef, Buiten de lijntjes en Tutze. 

 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder