27-03-2024

Upgrade de slaapkamer met moderne bedverlichting

Upgrade de slaapkamer met moderne bedverlichting

 

Verlichting in de slaapkamer is zowel functioneel als decoratief. Veel mensen denken wel aan de lampen op het nachtkastje en de algemene verlichting aan het plafond, maar bedverlichting wordt nog regelmatig vergeten. Dat is heel erg zonde! Verlichting onder het bed is namelijk een hele waardevolle toevoeging met verschillende voordelen. Lees er meer over in het onderstaande artikel.

 

LED strips voor subtiele sfeer

LED strips zijn een hele populaire keuze voor bedverlichting vanwege de veelzijdigheid en eenvoudige montage. De strips creëren een zachte gloed van licht onder je bed, waardoor het bijna lijkt te zweven. Hoe gaaf is dat? Je hebt de keuze uit diverse kleuren en soorten, waardoor je een sfeer kunt creëren die bij de rest van de slaapkamer past.

 

Uit- en instapverlichting met sensor

Uit- en instapverlichting is een handige toevoeging aan je slaapkamer, vooral als je ’s nachts vaak het bed uit moet. De verlichting wordt automatisch geactiveerd als de sensor beweging detecteert. Je kunt dus altijd veilig het bed in en uit zonder op zoek te gaan naar een lichtschakelaar.

 

Veiligheid en comfort samengebracht

Verlichting onder je bed (eventueel met sensoren) biedt veel gemak, maar verbetert ook de veiligheid in de slaapkamer. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je struikelt midden in de nacht. Daarnaast ziet de verlichting er heel modern uit. Je geeft de slaapkamer dus een upgrade op zowel het gebied van looks en comfort als op het gebied van veiligheid.

 

Aanpasbare sfeer met dimmer

Het is mogelijk om een dimmer toe te voegen aan de bedverlichting. Dit zorgt ervoor dat je de felheid van het licht zelf kunt aanpassen aan je behoeften. Of je nou een zachte gloed wilt creëren voor een ontspannende sfeer of juist duidelijk zicht wilt rondom het bed om struikelgevaar te beperken. Met dimbare LED strips heb je het helemaal zelf in de hand.

 

Van ledikant tot tweepersoonsbed

LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je het kunt toepassen op allerlei bedden. Van een kleine ledikant tot aan een tweepersoonsbed. Bovendien zijn er verschillende manieren om de strips te monteren. Je kunt dit bijvoorbeeld gemakkelijk zelf doen door middel van plaktape. Dit werkt op vrijwel iedere harde ondergrond, denk aan hout of metaal. Voor montage op het zachte oppervlak van een boxspring bed kun je speciale profielen gebruiken. Deze profielen zorgen ook voor een mooie lichtspreiding, betere koeling en een langere levensduur van de strips.

 

 

Is jouw eigen bed al voorzien van moderne LED verlichting?

Hoe bescherm je je woning tegen hev...

We krijgen er steeds vaker mee te maken: hevige regenval. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er lekkages komen of kan er waterschade ontstaan aan je woning. Wat kun je nu doen om eventuele schade en problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Dit zijn praktische tips.     Control...

Lees verder

De perfecte keuken voor jou, landel...

Als je op zoek bent naar de perfecte keuken, zijn er zoveel verschillende opties om uit te kiezen. In dit blogartikel zullen we kijken naar verschillende soorten keukens en ons vooral richten op landelijke keukens. We zullen ook specifiek ingaan op Duitse keukenmerken, omdat Duitsland bekendstaat om...

Lees verder

De juiste reiniging voor jouw houte...

Hey daar! Ben je op zoek naar de beste manieren om je houten vloer schoon te maken en te onderhouden? Goed nieuws, want ik heb hier wat handige tips voor je! Of je nu een parketvloer of een ander type houten vloer hebt, met deze reinigingsmethodes kun je je vloer weer laten stralen. Laten we aan de ...

Lees verder

Richt je kantoor in met de juiste s...

Als het gaat om het inrichten van een werkruimte, is het kiezen van de juiste stoelen van essentieel belang. Stoelen kunnen het verschil maken tussen een comfortabele en productieve werkomgeving en een ongemakkelijke en afleidende plek. In dit blogartikel zullen we drie soorten stoelen bespreken die...

Lees verder