27-03-2024

Upgrade de slaapkamer met moderne bedverlichting

Upgrade de slaapkamer met moderne bedverlichting

 

Verlichting in de slaapkamer is zowel functioneel als decoratief. Veel mensen denken wel aan de lampen op het nachtkastje en de algemene verlichting aan het plafond, maar bedverlichting wordt nog regelmatig vergeten. Dat is heel erg zonde! Verlichting onder het bed is namelijk een hele waardevolle toevoeging met verschillende voordelen. Lees er meer over in het onderstaande artikel.

 

LED strips voor subtiele sfeer

LED strips zijn een hele populaire keuze voor bedverlichting vanwege de veelzijdigheid en eenvoudige montage. De strips creëren een zachte gloed van licht onder je bed, waardoor het bijna lijkt te zweven. Hoe gaaf is dat? Je hebt de keuze uit diverse kleuren en soorten, waardoor je een sfeer kunt creëren die bij de rest van de slaapkamer past.

 

Uit- en instapverlichting met sensor

Uit- en instapverlichting is een handige toevoeging aan je slaapkamer, vooral als je ’s nachts vaak het bed uit moet. De verlichting wordt automatisch geactiveerd als de sensor beweging detecteert. Je kunt dus altijd veilig het bed in en uit zonder op zoek te gaan naar een lichtschakelaar.

 

Veiligheid en comfort samengebracht

Verlichting onder je bed (eventueel met sensoren) biedt veel gemak, maar verbetert ook de veiligheid in de slaapkamer. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je struikelt midden in de nacht. Daarnaast ziet de verlichting er heel modern uit. Je geeft de slaapkamer dus een upgrade op zowel het gebied van looks en comfort als op het gebied van veiligheid.

 

Aanpasbare sfeer met dimmer

Het is mogelijk om een dimmer toe te voegen aan de bedverlichting. Dit zorgt ervoor dat je de felheid van het licht zelf kunt aanpassen aan je behoeften. Of je nou een zachte gloed wilt creëren voor een ontspannende sfeer of juist duidelijk zicht wilt rondom het bed om struikelgevaar te beperken. Met dimbare LED strips heb je het helemaal zelf in de hand.

 

Van ledikant tot tweepersoonsbed

LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je het kunt toepassen op allerlei bedden. Van een kleine ledikant tot aan een tweepersoonsbed. Bovendien zijn er verschillende manieren om de strips te monteren. Je kunt dit bijvoorbeeld gemakkelijk zelf doen door middel van plaktape. Dit werkt op vrijwel iedere harde ondergrond, denk aan hout of metaal. Voor montage op het zachte oppervlak van een boxspring bed kun je speciale profielen gebruiken. Deze profielen zorgen ook voor een mooie lichtspreiding, betere koeling en een langere levensduur van de strips.

 

 

Is jouw eigen bed al voorzien van moderne LED verlichting?

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder

Kings & Queens, dit is dé basis va...

Wat heb je nodig om te slapen als een koning/koningin? Wat is het centrale punt in elke slaapkamer? Kies het meest sfeerbepalende item in je slaapkamer met zorg en die luxe slaapkamer is bijna compleet! Droom jij van een stijlvolle slaapkamer vol luxe en comfort? Met een paar handige tips transforme...

Lees verder

Ruimtebesparende oplossingen voor e...

Wonen in een klein appartement of huis kan soms een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn tal van slimme en stijlvolle manieren om je ruimte optimaal te benutten. Hier zijn enkele ruimtebesparende oplossingen die je kunnen helpen om je interieur te transformeren.     1. Mu...

Lees verder

4 redenen om te kiezen voor een ron...

Bij het inrichten van een eetkamer is de keuze van je eettafel een belangrijke overweging. Terwijl rechthoekige tafels vaak de standaard zijn, wint de ronde eettafel steeds meer populariteit vanwege zijn voordelen en veelzijdigheid. In dit artikel staan 4 redenen op een rijtje waarom een ronde tafel...

Lees verder