07-02-2022

Uitgekeken op je woonkamer? Zo ga je weer genieten van je inrichting!

Als je al een lange tijd dezelfde inrichting in huis hebt, kun je er op uitgekeken raken. Kun je wel een frisse wind door de woonkamer gebruiken? Dat is zeker aan te raden. Zo ga je namelijk weer genieten van je interieur. Dít zijn onze tips om voor een upgrade te zorgen.

 

interieur

 

Nieuwe meubels 

We denken direct aan de meubels die je in de ruimte hebt staan. Ze zijn namelijk praktisch, maar kunnen ook een stijlvolle toevoeging aan de woonkamer vormen. Dat is waar je de meubels op uit kunt zoeken: een combinatie tussen comfort en stijl! Design meubels passen perfect in dit straatje. Denk aan een bank, eettafel, eetkamerstoel of fauteuil. Zo vormt een Rolf Benz stoel een stralende toevoeging aan de woonkamer. Ook zit de Rolf Benz stoel heerlijk! Het liefst kom je nooit meer weg uit je favoriete nieuwe hoekje.

 

Andere accessoires

Ben je lekker aan het loungen op je nieuwe Rolf Benz stoel? Vergeet dan ook niet om eens goed om je heen te kijken, naar je mooie accessoires! De accessoires zijn tevens een perfect onderdeel om te vervangen in de woonkamer, als je er niet meer blij mee bent. Het is immers niet gek dat die vaas, plantenpot of klok je toch eens gaat vervelen, omdat je er al jarenlang tegenaan kijkt. Ga op zoek naar nieuwe designs! Misschien vind je inmiddels wel een heel andere stijl of kleur leuk – dat is iets om rekening mee te houden. Let er verder op dat je de accessoires goed op elkaar afstemt. Zo kun je een bepaalde kleur centraal stellen, en alle accessoires in dit kleurenthema in huis halen. Op die manier creëer je een doordacht geheel.

 

Raambekleding 

Het lijkt misschien niet zo’n belangrijk onderdeel van de woonkamer, maar het is het zeker: de raamdecoratie. Beeld het je maar eens in: een saaie jaloezie oogt heel anders dan een stijlvol stoffen gordijn. Houd je toch liever latjes voor de ramen? Wie weet zijn houten shutters of lamellen een gezelligere optie. Je hebt tegenwoordig veel materiaalsoorten om uit te kiezen! Ook stoere metalen raamdecoratie is er te vinden, goed passend bij een industrieel interieur.

 

Geheel nieuwe indeling

Nu je weet welke nieuwe spullen je in huis kunt halen, is het ook zaak om over de indeling na te denken. Staat de bank al jarenlang in dezelfde hoek? Wellicht is het leuk om ‘m eens van plek te wisselen! Dit zorgt direct voor een heel ander gevoel in de woonkamer. Mocht het toch niet bevallen, dan kun je het op een later moment weer terugschuiven – het is in ieder geval het uitproberen waard.

 

Muur, vloer of plafond aanpakken 

Denk ook aan het jasje van de woonkamer, dat wordt gevormd door de vloer, de muren en het plafond. Wellicht kun je de muur opfrissen, door ‘m te schilderen in een andere kleur of te behangen. Of denk aan een andere vloer, mocht je de verbouwing groots willen aanpakken. Aan het plafond passen we eigenlijk maar nauwelijks iets aan, terwijl dit ook een mogelijkheid is. Ga hier bijvoorbeeld tevens aan de slag met verf. Het maakt je woonkamer weer als nieuw!

Een vlag in de tuin? Dit zijn je mo...

  Op bepaalde dagen in Nederland hangen veel mensen de vlag uit. Denk hierbij aan dagen als koningsdag of Bevrijdingsdag of als iemand uit het Koningshuis jarig is. Wil jij ook graag een vlag in je tuin hebben om te kunnen vlaggen? Dan is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn op dit ge...

Lees verder

Eettafel anders - ovale tafel op ma...

Welke woonstijl je ook mooi vindt, de eetkamertafel zien we graag royaal van formaat. We willen graag met veel mensen eraan kunnen zitten om te eten, de kletsen, een drankje te nuttigen en al die dingen die je zoal aan de eettafel kunt doen. De afgelopen jaren is dit meubelstuk bij velen van ons int...

Lees verder

Waarom overstappen op led verlichti...

Led verlichting. Het wordt tegenwoordig steeds populairder. Niet alleen bij de consument maar ook steeds meer bedrijven vervangen de oude verlichting door led verlichting. Wat zijn nou precies de voordelen van led verlichting en waarom zou ook jij overstappen?     Energieverbruik Je kunt w...

Lees verder

Hoe vaak geef jij je interieur een ...

Ben jij iemand die een huis in kan richten, en daar een heel groot deel van zijn leven intens tevreden mee kan zijn? Je hebt alles met zorg uitgezocht, helemaal je smaak, dus waarom zou je er iets aan veranderen? Of ben jij juist iemand die dingen snel zat is, en de boel het liefst iedere maand hele...

Lees verder