09-04-2014

Tuinmeubelen: de trends van 2014

Nu het mooie weer is aangebroken, is het belangrijk dat je tuin er weer mooi bij staat. Zeker op het gebied van tuinmeubelen. Ze kunnen je tuin net dat beetje extra geven dat het nodig heeft. In 2014 zijn er ook weer nieuwe trends op het gebied van tuinmeubelen. Om je te helpen bij het creëren van een mooie tuin met behulp van tuinmeubelen, volgen hier een aantal tips! 


Nieuwe soorten tuinmeubelen

De trends voor 2014 op het gebied van tuinmeubelen zijn vooral terug te vinden in de nieuwe soorten tuinmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan stoffen en textilene soorten. All weather kussens zijn ook dit jaar weer enorm populair. Niet gek, want ze kunnen gedurende het gehele seizoen buiten blijven liggen. Na een regenbui zijn ze zo weer opgedroogd.

Kleur en vormgeving

Wit, grijs en ecru zijn belangrijke kleuren die dit jaar de hoofdrol spelen. Deze worden gecombineerd met kussens van zachte kleuren zoals lichtgroen, zacht blauw en zalm. Enerzijds zorgt dat voor een stijlvolle uitstraling, anderzijds geeft het een natuurlijke en landelijke look. Lichte tinten kun je bijvoorbeeld al terug vinden bij de wicker tuinmeubelen. Maar ook rotan tuinmeubelen worden lichter van kleur, bijvoorbeeld een grijsachtige kleur.

loungeset van wicker
Trendy loungeset

Buiten-stoffen en outdoor leather tuinmeubelen zijn in 2014 erg belangrijk. Het gebruik daarin van natuurlijke materialen zorgt voor een stukje authenticiteit. Dat is iets dat erg belangrijk wordt gevonden. Vintage bijvoorbeeld zul je daardoor veel zien terugkeren. Op deze manier wordt een klassieke en romantische uitstraling sterk bevorderd. Dat zorgt natuurlijk voor een knusse sfeer.

Duurzaamheid

Duurzaam is een begrip dat uitstekend past bij de trends van 2014. Je zult dan ook veel natuurlijke materialen zien dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan teak houten tuinmeubelen. Teakhout is een materiaal dat je ook dit jaar veel zult zien. Maar ook RVS komt steeds meer in opkomst. Het is een materiaal dat niet roest en daarnaast bijna geheel onderhoudsvrij is.

tuinset van teak
Een trendy tuinset met teak

Uitnodigend

De lente begint enigszins met een frisse kleur, maar zal naarmate de zomer dichterbij komt steeds meer overgaan in de wat meer kleurrijke variaties. Belangrijk is dat het vooral uitnodigend moet zijn.

Kortom, er is ontzettend veel mogelijk om van je tuin dit jaar iets moois te maken met de juiste tuinmeubelen. Wanneer je de trends van 2014 hierin toepast, dan ben je verzekerd van een geslaagd seizoen!

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder

Fris je schutting op met een laagje...

Het voorjaar staat voor de deur, wat betekent dat we straks weer heerlijk kunnen genieten in de tuin. We snappen dat je niet de tijd hebt om je hele tuin op de schop te nemen, maar door je schutting te verven geef je je tuin al een geheel nieuwe look. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen enkele ti...

Lees verder