Tips voor het kopen van nieuwe meubels als je gaat samenwonen
Yay! Jullie gaan samenwonen! Superleuk én gezellig maar ….waar te beginnen? Los van het zoeken van een huis of appartement gaan jullie natuurlijk meubels nodig hebben. Misschien hadden jullie elk al een eigen interieur, dan kun je het een en ander samenvoegen. Als jullie samen vanaf ‘scratch’ beginnen moeten er dus nieuwe meubels komen. Woonliefhebbers zijn dol op het kopen van nieuwe meubels……maar veel mensen vinden het ook een crime. Als je samen kunt bepalen wat jullie stijl is/moet worden dan heb je al een goed uitgangspunt om mee te beginnen. Geen stress, het moet leuk zijn! Daarom hebben we een aantal tips voor het kopen van nieuwe meubels als je gaat samenwonen! Een goed begin is ook hier het halve werk en met een plan shopt het zóveel makkelijker (en sneller) Voor wie al weet welke ruimte er ingericht moet/kan worden, lees even mee.
Wat heb je nodig als je gaat samenwonen? Welke meubels koop je waar?
Vóór je wat dan ook koopt, zorg dat je de maten weet van de ruimte die je gaat inrichten….altijd! Op het oog meubels kopen wil nog weleens uitlopen op een miskleun. Het resultaat is een te grote of te klein bank voor de ruimte, een kast die breder is dan de muur waar hij tegen zou moeten of een salontafel die wegvalt in de grote ruimte. Meten is weten en maak eventueel een plattegrond met maten. Krijg je géén spijt van!
- Beperk je niet tot één winkel, durf rond te kijken. Wees niet bang dat dan juist de twijfel toeslaat en koop niet meteen in een impulsieve bij omdat je toch ‘iets moet hebben’. Je kunt je ook online al oriënteren op websites als die van meubelcity.nl bijvoorbeeld. Je kunt, als je dat rust geeft, ook al wat basisstukken kopen waar je zeker van bent. Vaak zie je dat als er eenmaal wat rust is en het begin is gemaakt, je de rest zo voor en na tegenkomt. Zo groeit een interieur, weinig mensen kopen in één keer alles. Maar, als dat jóu een goed gevoel geeft moet je het zeker niet laten.
- Bepaal waar je eventueel op wilt besparen, waar je echt níet op wilt besparen en wat welk meubel je waard is. We kunnen ons zo voorstellen dat je een goede bank en een goed matras wilt kopen, dat zijn dingen die je ook echt intensief gebruikt. Een bijzettafeltje is superleuk, maar zou ook prima bij een budgetstore of zelfs tweedehands gekocht kunnen worden. Het starten van een gedeeld interieur is al duur genoeg, probeer keuzes te maken voordat je gaat winkelen. Bepaal vooraf een budget en laat je in de winkel niet te snel van de wijs brengen door al dat moois.
- Wat heb je al en wat hoef je dus eigenlijk niet meer op je lijstje te zetten? Als je elk al een eigen interieur had dan kunnen er beslist wat dingen samengevoegd worden. Ook als je elk een andere interieurstijl had kun je een mooie mix van jullie samen creëren. Dat scheelt niet alleen geld, je kunt er ook nog eens een verrassend en origineel ‘nieuw’ interieur mee samenstellen.
- Neem geen overhaaste beslissingen, ook niet als de eettafel die je partner meeneemt wel de exacte maat voor jullie nieuwe huis heeft maar jij ‘m stiekem spuuglelijk vindt. Om maar eens wat te noemen. Een tafelkleed of een likje verf doen wonderen maar een zelf gemaakt nieuw tafelblad ook. Misschien kun je zelf wat oude meubels upgraden tot wat leukers. Zoals gezegd, het is echt al duur genoeg. Neem die ‘lelijke’ tafel even voor lief en spaar voor iets dat jullie beiden écht tof vinden.
Komen jullie er echt nu niet meteen uit? Wat kan het schelen! Samenwonen is zó’n leuke nieuwe stap dat jullie desnoods een paar manden op tuinstoelen zouden kunnen zitten totdat dé bank is gevonden.
Veel geluk samen!