21-04-2022

Tips voor een geslaagde verbouwing

Ga je binnenkort verbouwen in huis? Dat is natuurlijk een ingrijpend proces. Of je nu je woonkamer gaat verbouwen of je badkamer of keuken: het is een proces dat waarschijnlijk best wat tijd in beslag neemt. Een verbouwing is dan ook niet even zomaar gebeurd, een goede voorbereiding is essentieel. De beste tips voor een geslaagde verbouwing? Wij zetten ze op een rij!

 

Tips voor een geslaagde verbouwing

 

Verzamel inspiratie

Een van de eerste dingen die je moet doen om de verbouwing te laten slagen, is het verzamelen van inspiratie. Je moet tenslotte wel een doel voor ogen hebben, zodat je weet waar je naartoe kunt werken. Inspiratie opdoen is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je woonwinkels bezoeken, maar is ook rondkijken op internet of social media handig om te doen. Weet je online niet zo goed waar je moet kijken om een beter beeld te krijgen van het aanbod van iets? Een recensie over het bedrijf lezen kan dan slim zijn.

 

Zet je wensen en eisen op een rij

Heb je al wat inspiratie verzameld? Dan is het van een geode tip om je wensen en eisen op een rij te zetten. Wat wil je absoluut hebben en wat zou mooi meegenomen zijn? Wat handig kan zijn, is om dit voor jezelf op te schrijven. Zo krijg je een beter beeld van waar je echt naar op zoek moet om het eindresultaat te bereiken.

 

Zorg dat de financiën geregeld zijn

Van plan om een grote verbouwing door te voeren? Dat kan natuurlijk een hoop geld kosten. Niet alleen nieuwe dingen in huis kosten veel geld, maar ook het inschakelen van vakmensen en het verzamelen van benodigdheden voor de verbouwing kan oplopen in de kosten. Het kan in dit geval handig zijn om een lening af te sluiten. Een FREO Lening kan hierbij een aanrader zijn.

 

Maak een realistische planning

Een verbouwing is niet zomaar even geregeld, dit kost tijd. Daarom is het een handige tip om een planning te maken, zodat je een beter overzicht hebt van wat er allemaal moet gaan gebeuren en wanneer. Belangrijk is om niet te strak te plannen. De kans is namelijk groot dat je te maken krijgt met wat tegenslagen, waardoor jouw hele planning dan in de soep loopt. Een realistische planning maken is daarom van belang. Plan genoeg tijd in voor de verschillende onderdelen, zodat je niet zomaar in de knoop komt.

 

Vraag om hulp

Of het nu hulp van vakmensen is of van een andere deskundige: het kan geen kwaad om soms wat hulp te vragen. Alle hulp is welkom en kan jou erbij helpen om de verbouwing succesvol te laten verlopen. Doe dit dan ook echt!

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder