21-04-2022

Tips voor een geslaagde verbouwing

Ga je binnenkort verbouwen in huis? Dat is natuurlijk een ingrijpend proces. Of je nu je woonkamer gaat verbouwen of je badkamer of keuken: het is een proces dat waarschijnlijk best wat tijd in beslag neemt. Een verbouwing is dan ook niet even zomaar gebeurd, een goede voorbereiding is essentieel. De beste tips voor een geslaagde verbouwing? Wij zetten ze op een rij!

 

Tips voor een geslaagde verbouwing

 

Verzamel inspiratie

Een van de eerste dingen die je moet doen om de verbouwing te laten slagen, is het verzamelen van inspiratie. Je moet tenslotte wel een doel voor ogen hebben, zodat je weet waar je naartoe kunt werken. Inspiratie opdoen is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je woonwinkels bezoeken, maar is ook rondkijken op internet of social media handig om te doen. Weet je online niet zo goed waar je moet kijken om een beter beeld te krijgen van het aanbod van iets? Een recensie over het bedrijf lezen kan dan slim zijn.

 

Zet je wensen en eisen op een rij

Heb je al wat inspiratie verzameld? Dan is het van een geode tip om je wensen en eisen op een rij te zetten. Wat wil je absoluut hebben en wat zou mooi meegenomen zijn? Wat handig kan zijn, is om dit voor jezelf op te schrijven. Zo krijg je een beter beeld van waar je echt naar op zoek moet om het eindresultaat te bereiken.

 

Zorg dat de financiën geregeld zijn

Van plan om een grote verbouwing door te voeren? Dat kan natuurlijk een hoop geld kosten. Niet alleen nieuwe dingen in huis kosten veel geld, maar ook het inschakelen van vakmensen en het verzamelen van benodigdheden voor de verbouwing kan oplopen in de kosten. Het kan in dit geval handig zijn om een lening af te sluiten. Een FREO Lening kan hierbij een aanrader zijn.

 

Maak een realistische planning

Een verbouwing is niet zomaar even geregeld, dit kost tijd. Daarom is het een handige tip om een planning te maken, zodat je een beter overzicht hebt van wat er allemaal moet gaan gebeuren en wanneer. Belangrijk is om niet te strak te plannen. De kans is namelijk groot dat je te maken krijgt met wat tegenslagen, waardoor jouw hele planning dan in de soep loopt. Een realistische planning maken is daarom van belang. Plan genoeg tijd in voor de verschillende onderdelen, zodat je niet zomaar in de knoop komt.

 

Vraag om hulp

Of het nu hulp van vakmensen is of van een andere deskundige: het kan geen kwaad om soms wat hulp te vragen. Alle hulp is welkom en kan jou erbij helpen om de verbouwing succesvol te laten verlopen. Doe dit dan ook echt!

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder

Fris je schutting op met een laagje...

Het voorjaar staat voor de deur, wat betekent dat we straks weer heerlijk kunnen genieten in de tuin. We snappen dat je niet de tijd hebt om je hele tuin op de schop te nemen, maar door je schutting te verven geef je je tuin al een geheel nieuwe look. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen enkele ti...

Lees verder