21-04-2022

Tips voor een geslaagde verbouwing

Ga je binnenkort verbouwen in huis? Dat is natuurlijk een ingrijpend proces. Of je nu je woonkamer gaat verbouwen of je badkamer of keuken: het is een proces dat waarschijnlijk best wat tijd in beslag neemt. Een verbouwing is dan ook niet even zomaar gebeurd, een goede voorbereiding is essentieel. De beste tips voor een geslaagde verbouwing? Wij zetten ze op een rij!

 

Tips voor een geslaagde verbouwing

 

Verzamel inspiratie

Een van de eerste dingen die je moet doen om de verbouwing te laten slagen, is het verzamelen van inspiratie. Je moet tenslotte wel een doel voor ogen hebben, zodat je weet waar je naartoe kunt werken. Inspiratie opdoen is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je woonwinkels bezoeken, maar is ook rondkijken op internet of social media handig om te doen. Weet je online niet zo goed waar je moet kijken om een beter beeld te krijgen van het aanbod van iets? Een recensie over het bedrijf lezen kan dan slim zijn.

 

Zet je wensen en eisen op een rij

Heb je al wat inspiratie verzameld? Dan is het van een geode tip om je wensen en eisen op een rij te zetten. Wat wil je absoluut hebben en wat zou mooi meegenomen zijn? Wat handig kan zijn, is om dit voor jezelf op te schrijven. Zo krijg je een beter beeld van waar je echt naar op zoek moet om het eindresultaat te bereiken.

 

Zorg dat de financiën geregeld zijn

Van plan om een grote verbouwing door te voeren? Dat kan natuurlijk een hoop geld kosten. Niet alleen nieuwe dingen in huis kosten veel geld, maar ook het inschakelen van vakmensen en het verzamelen van benodigdheden voor de verbouwing kan oplopen in de kosten. Het kan in dit geval handig zijn om een lening af te sluiten. Een FREO Lening kan hierbij een aanrader zijn.

 

Maak een realistische planning

Een verbouwing is niet zomaar even geregeld, dit kost tijd. Daarom is het een handige tip om een planning te maken, zodat je een beter overzicht hebt van wat er allemaal moet gaan gebeuren en wanneer. Belangrijk is om niet te strak te plannen. De kans is namelijk groot dat je te maken krijgt met wat tegenslagen, waardoor jouw hele planning dan in de soep loopt. Een realistische planning maken is daarom van belang. Plan genoeg tijd in voor de verschillende onderdelen, zodat je niet zomaar in de knoop komt.

 

Vraag om hulp

Of het nu hulp van vakmensen is of van een andere deskundige: het kan geen kwaad om soms wat hulp te vragen. Alle hulp is welkom en kan jou erbij helpen om de verbouwing succesvol te laten verlopen. Doe dit dan ook echt!

Een vlag in de tuin? Dit zijn je mo...

  Op bepaalde dagen in Nederland hangen veel mensen de vlag uit. Denk hierbij aan dagen als koningsdag of Bevrijdingsdag of als iemand uit het Koningshuis jarig is. Wil jij ook graag een vlag in je tuin hebben om te kunnen vlaggen? Dan is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn op dit ge...

Lees verder

Eettafel anders - ovale tafel op ma...

Welke woonstijl je ook mooi vindt, de eetkamertafel zien we graag royaal van formaat. We willen graag met veel mensen eraan kunnen zitten om te eten, de kletsen, een drankje te nuttigen en al die dingen die je zoal aan de eettafel kunt doen. De afgelopen jaren is dit meubelstuk bij velen van ons int...

Lees verder

Waarom overstappen op led verlichti...

Led verlichting. Het wordt tegenwoordig steeds populairder. Niet alleen bij de consument maar ook steeds meer bedrijven vervangen de oude verlichting door led verlichting. Wat zijn nou precies de voordelen van led verlichting en waarom zou ook jij overstappen?     Energieverbruik Je kunt w...

Lees verder

Hoe vaak geef jij je interieur een ...

Ben jij iemand die een huis in kan richten, en daar een heel groot deel van zijn leven intens tevreden mee kan zijn? Je hebt alles met zorg uitgezocht, helemaal je smaak, dus waarom zou je er iets aan veranderen? Of ben jij juist iemand die dingen snel zat is, en de boel het liefst iedere maand hele...

Lees verder