25-05-2020

Thuis plezier

We blijven dit jaar thuis. Geen reizen naar het buitenland, maar gezellig met het gezin in de eigen tuin. De enige plek waar je in alle vrijheid kunt bewegen. Dit geldt met name voor de kinderen. Die hebben een speelplek nodig die bovendien kindvriendelijk is.

 

Thuis plezierSpeelplek

Een veilige speelplek betekent dat de ouders rustig in de tuin kunnen zitten. Kinderen willen bewegen en dat is ook goed. Rennen, klimmen, zwemmen. Om blessures te voorkomen is een zachte ondergrond aan te bevelen. Dit kan een gazon zijn, houtsnippers of enkele rubberen tegels rondom een speelrek. Valpartijen worden dan een stuk minder pijnlijk.

Schaduw

De zomers in Nederland worden een stuk warmer. Spelende kinderen verbranden snel en dat is schadelijk. Kinderen kunnen, vooral in de zomer, niet te lang in de zon blijven. Ze verbranden een stuk sneller dan volwassenen. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken in de tuin. Hang dus een schaduwdoek op, zet een parasol neer of ga met ze onder een overkapping zitten.

Zwembad

Een kinderzwembad is een leuke manier om de kinderen te vermaken. Daarbij zorgt het voor een verkoeling op een warme zomerdag.Kinderzwembadjes bestaan in opblaasbare variant, maar ook van hard plastic. Op minder zonnige dagen verander je het zwembad in een ballenbak. Ballen zijn hartstikke betaalbaar en houden kinderen de hele middag zoet.

Planten

Let ook op het groen in de tuin. Bepaalde planten in de tuin kunnen giftig zijn of kunnen een irriterende werking veroorzaken bij huidcontact. Bekende giftige planten zijn:
blauwe monnikskap, blauwe regen, doornappel, gevlekte aronskelk, goudenregen, herfsttijloos, kardinaalsmuts, lelietje-van-dalen, oleander, buxus, papaver, peperboompje, taxus. Tuinplanten met een irriterende werking bij huidcontact: anemoonsoorten, selderij, gevlekte aronskelk, sleutelbloemsoorten en boterbloemsoorten.

Trampoline

Omhoog en omlaag. Zo hoog springen als maar kan. Voor de kinderen is het een belevenis. Een trampoline betekent speelplezier. Voor de veiligheid kun je denken aan een net om de trampoline heen. Een inground en een groundlevel trampoline zijn veiliger dan een trampoline op poten. Een lage opstap is één van de redenen waarom een inground trampoline veiliger is dan een trampoline op poten.
 
Een houten loungeset kopen kan gemakkelijk online. Daar hoef je de deur niet voor uit. Kies je voor hardhout let dan op het FSC keurmerk.

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder

Hoe maak je een mooie en gezellige ...

Of je nu een klein of een groot balkon hebt: het is leuk om er een fraaie plek van te maken. Je kunt je balkon immers zien als de ideale locatie om te ontspannen. Kom er tot rust, geniet er van momentjes voor jezelf. Met een goed boek en een kop koffie erbij. En met een gezellige styling om je heen!...

Lees verder

Zo kleed je je huis fleurig aan

Waarschijnlijk heb je de aankleding van je woning tiptop in orde. Misschien heb je wel een specifieke interieurstijl uitgekozen of heb je gewoon meubelen en decoraties gekocht die je mooi vond. Toch mist er nog iets van levendigheid in je huiskamer. We geven je graag een paar tips om wat kleur en fl...

Lees verder