10-04-2014

Taco en Ilse en hun twee kinderen, in hun nieuwbouwhuis

GEZIN IN NIEUWBOUW HUIS

Van een idyllisch jaren 30 arbeidershuisje aan de rand van het centrum van Dordrecht naar een nieuwbouwhuis. Aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch staat ons nieuwbouw huis. Grenzend aan voetbalvelden, ongerepte natuur, hertjes, vogels en konijnen. In ons tweede huis wonen wij nu twee jaar. Ons gezin bestaat uit Taco (40), Ilse (31), Luka (5) en Jula (2).

binnenkijker

modern interieur

modern interieur

De nieuwbouwwijk is geïnspireerd op de prettige stijl van de jaren 30. Allemaal van ouderwets hoge kwaliteit. De wijk wordt gekenmerkt als: natuurlijk wonen. Tevens op fiets afstand van het historische centrum van Dordrecht, gelegen tussen sportvelden met Rotterdam en Breda op 20 kilometer afstand. Voor ons een ideale locatie.

Taco en ik komen beide uit Dordrecht, de grond waar nu ons huis op staat kennen wij goed van vroeger. De boer die hier zijn landerijen bewerkte, de boeren weggetjes. Het was voor ons het buitengebied van de aangrenzende wijk. Hier wilden wij een toekomst opbouwen met en voor onze kindjes. Ik was hoogzwanger van Jula toen wij hier kerst 2011 kwamen wonen. We hebben ons huis simpel gelaten, met veel wit, naturel en natuur tinten.

houten tafel met designstoelen

moderne keuken

 

moderne keuken

 

Elke muur aan de linkerkant van het huis is geverfd in tin van flexa. Dit om door het hele huis eenheid te creëren. We hebben een gietvloer laten leggen (geëmailleerd door drie grijs tinten en wit) door een bedrijf uit Breda en de muren glad laten stuken. Omdat het een nieuwbouw huis was hebben we de bestaand nieuwbouw keuken laten vervallen en een eigen ontwerp laten plaatsen. Met een aanrechtblad van 1 cm, zwevend unit en een aanrecht gebouwd in een soort koof. De keuken kenmerkt zich door de openslaande deuren wat heerlijk is in de lente, zomer en herfst! De zon staat aan die kant van het huis vanaf een uur of 16.00 tot ondergang. We hebben wijds uitzicht hierdoor en zien de mooiste luchten. Vaak worden op het terrein voor ons huis luchtballonen opgelaten.

kruiden in de keuken

witte keuken

apothekerspotten

modern interieur

 

In de woonkamer hebben we onze meubels uit het oude huis gebruikt in combinatie met een nieuwe tafel gemaakt van oude vloerdelen uit een cafe. Evenals het opmaat gemaakte tv dressoir.

De salontafel is een oude dekenkist waarmee mijn opa en oma vroeger op vakantie gingen. De butsen van de treinreizen zitten er nog in, net als het oude adres van mijn opa en oma uit Rotterdam wat er nog op geplakt is. De oude apothekers kast tikte ik op de kop via marktplaats. Onze smaak is een beetje van alles wat. Design met antiek. De woonkamer is ruimtelijk en licht, de schuifpui doet hieraan mee.

nieuw met oud

sfeer in huis moderne lamp

Mijn inspiratie haal ik over vandaan, sommige ideeen bestaan al heel lang van de tijd dat ik etaleuse was, tegenwoordig is het tijdschrift vervangen door pinterest en instagram.

woonbladen

Mijn favoriete woonwinkel in Dordrecht is nr. 28 aan het Statenplein. Loods 5 in Sliedrecht, mijn oude werkplek blijft ook favoriet.

 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder