17-12-2012

Suus, over kerststukken!

kerststuk in wit

Een oproepje van Inspiratie voor je Interieur, wie kan er iets vertellen over kerststukken en hoe ze zijn gemaakt. Dat is iets voor mijn vader dacht ik! Zelf maak ik ook altijd wel het e.a. voor kerst, maar dit jaar is dat er helemaal niet van gekomen. En mijn creaties zijn nooit te vergelijken met degene die mijn vader maakt. Hij doet dit al zolang als ik me kan herinneren, gewoon omdat hij het leuk vind. Een leuke manier om hem en zijn kerststukken eens in het zonnetje te zetten. Altijd als je bij mijn vader komt, dan staan er weer de prachtigste creaties. En niet alleen met kerst. De bloemen en gevulde vazen worden elke keer naar het seizoen aangepast. Net zoals ik, doet hij iets heel anders voor zijn werk, maar hier kan hij zijn creativiteit in kwijt. Vooral met kerst, dan pakt hij echt uit. Daar is zijn vrouw iets minder blij mee want het hele huis ligt dan vol met oase, takken, bloemen, lampjes en naalden.  En alles moet altijd op het laatste moment, want dan is de creativiteit op zijn best. Hmmm….dat heb ik van hem dus! Ik vertelde het al eens eerder op mijn blog, maar kerst was voor mij en mijn zusje echt een feestje. Het hele huis werd in 1 nacht doorwerken omgedoopt in een gezellige sfeer. Een zelfgemaakte krans boven de tafel en aan de deur. Kerststukken door het hele huis en elk jaar wel weer iets anders of nieuws. Als wij vroeger op school een kerststukje moesten maken was de druk dan ook best wel hoog. Wij konden natuurlijk niet thuis komen met stukje oase met een kaars en een dennentak. Oh en die versieringen van kerstmannetjes, konden er natuurlijk helemaal niet in. Uiteraard hadden wij volgens mijn ouders het allermooiste kerststukje gemaakt.

Ik heb wat foto’s gemaakt van kerststukken die nu bij ons thuis staan en aan mijn vader gevraagd hoe hij dat gemaakt heeft. Misschien kunnen we de lezers inspireren om ook aan de slag te gaan met een zelfgemaakt stuk.

 kerststuk in wit

Deze stukjes zijn allemaal vrij neutraal. Wat zwart en wit en soms een beetje zilver, zo past het eigenlijk wel in elke stijl of interieur. Door niet al teveel kleur te gebruiken, komen juist de plantjes en bloemen goed tot zijn recht.

kerststuk in witkerststuk in wit

Het eerste stuk is direct het grootste kerststuk die in een glazen cilindervaas staat. Ik heb hem uiteindelijk op de eettafel gezet, precies tussen onze 2 lampen in. De vaas is als eerste gevuld met een grote grove tak, je kunt dit vaak bij de bloemist bestellen. Daarnaast is een witte amaryllis, witte bloemen en een stephanotis plant gezet. De wortels van de plant zijn ingepakt in een (boterham) zakje, zodat deze niet teveel water krijgen. Daaromheen zit mos, zodat je het zakje niet meer zit. Het stephanotis plantje slingert zo omhoog en je kunt hem nog op een aantal punten vastzetten met wat (dun) ijzerdraad. Van kippengaas is in het midden een klein plateautje gemaakt waar mos op zit. Daarop ligt een witte amaryllis  bol, ook deze is vastgemaakt aan de tak met dun groen ijzerdraad. Op het mos zit ook een waxinelichtje. Helemaal bovenin zie je nog een witte bloem, dit is een agaphanthus .Deze zit in een buisje met water. Het buisje is omgewikkeld met een dennentak, zodat je het buisje niet meer ziet. Ter decoratie is er nog een witte ster in de tak gehangen en een wit decoratietakje wat een beetje op koraal lijkt. Als laatste is er nog een beetje nepsneeuw over het mos en in de vaas gestrooid.

 kerststukjes in wit en zwart

 

Zo, je hebt de moeilijkste nu gehad. Nu de wat makkelijkere stukjes die er mooi bij passen. Deze zwarte kleine glazen bakjes zijn gevuld met kerstroosjes (Helleborus) Ik moet er wel bij zeggen dat dit een speciaal soort is, omdat je normaal veel meer groen hebt. Om de kerstroosjes zit mos en erachter is weer een wit decoratietakje gezet. Ook zitten er in sommige wat Spaanse pepers die zilver zijn gespoten. Ik heb ze bij elkaar gezet op een wit blad met wat sterren en waxines er tussen.

kerststuk in wit en zwart

Deze 2 accubakken staan nu bij ons in de vensterbank. Eigenlijk hetzelfde principe als de kleine zwarte bakjes. Alleen zijn deze in laagjes opgevuld voor een grappig effect. Hiervoor is wit grind, zwarte stenen, mos, wit papier en dennenappels gebruikt. Maar je kan natuurlijk van alles verzinnen!

Succes mocht je aan de slag gaan en anders alvast hele gezellige feestdagen! Maak er iets moois van!
Mocht je als bedrijf interesse hebben voor bijv. een wekelijks bloemstuk op je receptie, toonbank of i.d. stuur dan een berichtje naar [email protected].

Foto’s en tekst Suzanne de Jong www.ensuus.blogspot.nl

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder