04-01-2017

Stoer, industrie�l met een vleugje vrouwelijkheid - binnenkijken bij Corine.

 grijze muur in huis binnenkijker

 1. Omschrijf je woonstijl
  Ik hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijkheid erin. Dat doe ik door bijvoorbeeld zachte plaids, kussens en veel kaarsen toe te voegen. Zo gezellig, zomer én winter! Ook hou ik ervan om buiten te struinen, op zoek naar mooie takken om in huis een plek te geven. Ik val op de eenvoud ervan en vind het vaak mooier dan een boeket bloemen.
 2. Wat is je favoriete kleur?
  Mijn favoriete kleur is groen, in alle tinten die er zijn. Prachtig! En ik kan niet zonder zwart (is eigenlijk geen kleur natuurlijk). Het zorgt ervoor dat andere kleuren mooier uitkomen en geeft iets stoers aan je interieur. Ik zou bijvoorbeeld niet kiezen voor witte kozijnen, maar zwart of antraciet. Zo’n opvallend lijnenspel vind ik heel mooi en het geeft meer diepte.

  binnenkijker
  binnenkijker keukendetails, binnenmkijker

 3. Wat is je favoriete meubelstuk?
  Mijn favoriete meubelstuk is onze eettafel. Ik zit er graag en vaak. We spelen er spelletjes, lezen de krant, werken op de laptop, kortom, hij wordt veel gebruikt. En ook niet onbelangrijk: hij is kidsproof! Met vier kinderen die de tafel ook gebruiken om te knutselen en verven, komt het regelmatig voor dat er vlekken op zitten. Even opschuren, opnieuw in de beits en hij is weer helemaal mooi. Ideaal!
 4. Welke klus is de volgende?
  Op dit moment staat ons huis te koop. Dus veel zal er niet meer aan dit huis geklust gaan worden. Wij hebben het huis nieuw gekocht en waren de eerste bewoners. Een groot voordeel van dit huis is, dat de basis goed is en je weinig onderhoud hebt. Wel zijn er regelmatig muren van kleur veranderd, maar ik hoop straks in een nieuwe woning weer aan de slag te kunnen en laat het hier nu zoals het is.

  binnenkijken, ratan stoel
  binnenkijken, grijze muur in huis

 5. Bij welke leuke woonwinkel kom je nooit met lege handen naar buiten?
  Loods5 vind ik een fijne winkel. Heel gevarieerd. In Rotterdam is een jaar geleden een nieuwe conceptstore geopend, KEET. Een fysiek verkoopplatform voor webshops, beginnende designers en labels, zonder dat die er zelf aanwezig hoeven te zijn. Het is onmogelijk om daar met lege handen weg te gaan! Echt een aanrader. Ook Søstrene Grene is heel leuk. Scandinavisch en betaalbaar.
 6. Is je smaak veel veranderd als je je interieur van nu vergelijkt met je allereerste interieur?
  Absoluut! Als je 10 jaar geleden ons huis had gezien, zag je iets heel anders. Destijds was mijn stijl veel landelijker en romantischer. Een eigen stijl is iets wat zich moet ontwikkelen. Ik voel me prettig bij hoe het nu is. Ik merk dat ik vaker kies voor spullen die tijdloos zijn en door hun kleur of materiaal helemaal passen in ons interieur. Daarbij kan het gerust een andere stijl zijn. Maar die mix maakt juist dat het niet saai wordt om naar te kijken.

  binnenkijker, stoere wand
  planten in huis, binnenkijker vakkenwand diy
 7. Is er een  'dat nooit meer"?
  Haha, jazeker! Ooit kochten we ons eerste bankstel met twee bijpassende fauteuils. Groot en lomp was het. Het beperkt je bij de indeling en het is veel te showroom-achtig. Dat zou ik echt nooit meer doen! Een mooie, lange bank en daarbij verschillende stoeltjes vind ik veel mooier en ook persoonlijker staan. Bovendien kun je daar makkelijker mee schuiven en leuke hoekjes creëren. Iets wat ik graag doe!

Wil je Corine blijven volgen dan vind je haar op Instagram met het account @d.a.i.l.y.d.e.t.a.i.l.s

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder

Een stoer en industrieel interieur ...

1: Omschrijf je woonstijl.Mijn woonstijl vind ik stoer, industrieel, vintage. 2: Wat is je favoriete kleur? Mijn favoriete kleuren zijn zwart, wit en een klein beetje donkerblauw.     3: Wat is je favoriete meubelstuk?De eggchair van hkliving is nog steeds mijn favoriet. Heel veel zit...

Lees verder