Slim verhuizen doe je zo!
“Sjouwfeur, kun je even komen? Mijn meubels moet naar de opslag, ik ga verhuizen.”
Een verhuizing plan je zorgvuldig. Als je van de ene woning naar de andere gaat wil je liefst zo snel mogelijk ‘over’ zodat je zo min mogelijk extra kosten hebt. Dubbele maandlasten hakken erin. Soms lukt dat niet, moet er nog een en ander aan je nieuwe huis gebeuren en kun je niet zomaar je meubels overhuizen. Een opslag is een uitkomst, je kunt je meubels er tijdelijk opslaan tot dat je klaar bent met verbouwen. De ‘Sjouwfeur’ brengt ze dan op verzoek naar je toe.
Verbouwen of verhuizen?
Wat ga je doen? Ga je op zoek naar een groter huis of ga je je huidige huis verbouwen zodat er extra ruimte beschikbaar komt? Om zo goed mogelijk te kunnen verbouwen heb je ruimte nodig. Je meubels staan vaak in de weg en lopen ook nog eens het risico beschadigd te raken door sloop- en bouwactiviteiten. Je doet er slim aan ze tijdelijk op te slaan. Dat wordt een busje huren want er zijn meubelstukken die niet zomaar in je eigen auto passen, misschien héb je niet eens een auto.
We hebben een paar tips voor je die ervoor zorgen dat zowel tijdens een verhuizing als tijdens een verbouwing alles zo georganiseerd als mogelijk verloopt. Dat voorkomt tijdverlies en frustraties en zo blijft het één groot avontuur.
Slim verhuizen/verbouwen doe je zo:
- Maak een plan.
Probeer niet alles in één dag in te pakken, dat gaat je niet lukken. Bepaald tijdens het inpakken of je de dingen écht wilt bewaren of dat ze nu maar eens weg moeten. Sorteer dus eerst alles wat ook echt ingepakt moet worden.
- Inpakken per ruimte
Als je in elke ruimte je spullen gesorteerd hebt en er dus alleen nog datgene ligt dat je ook echt in moet pakken, begin dan ruim op tijd. Zorg ervoor dat je de spullen die je nog elke dag nodig hebt als allerlaatste inpakt. Zorg ervoor dat je een doos apart houdt met spullen die je ook snel weer nodig hebt. Je toiletspullen, wat ondergoed, een handdoek etc. Ook als je gaat verbouwen je de meeste spullen wilt opslaan moet je even opletten dat je niet alles in je enthousiasme inpakt. Ook dan moet je een doos apart houden met spulletjes die je ter plaatse nodig hebt.
- Inpakken op maat
Doe niet alles zomaar in een grote doos. Varieer met formaten. Grote dozen zijn geschikt voor lichtere spullen zoals textiel en beddengoed. Til de doos tijdens het inpakken af en toe op om te bepalen of hij niet te zwaar wordt. Als je handdoeken met serviesdelen inpakt sla je twee vliegen in één klap. Het breekbare servies wordt beschermd door het textiel en het textiel laat geen inktsporen achter op je servies zoals kranten dat wel doen. Een ander voordeel is dat je zo zware dingen en lichte dingen mixt.
- Klaar? Sticker erop!
Met een markeerstift of een sticker kun je op elke doos aangeven waar hij straks (weer) moet komen te staan. Schrijf er ook op of de inhoud breekbaar is zodat de verhuizers daar rekening mee kunnen houden.