05-08-2014

Sfeervolle idee�n om je tuin in te richten

Beschik je over een mooie tuin, maar kan je tuin nét wat extra sfeer gebruiken om het zomerse gevoel te krijgen? Hieronder geven we een lijstje met sfeervolle ideeën om je tuin in te richten!

 

Kleuren in de tuin
Door kleuren en patronen toe te voegen bereik je meteen meer sfeer in de tuin. Leg vrolijke kussens in je tuinstoelen gemaakt van mooie buitenstoffen. Een bijpassend tafelkleed, dekentje voor de koelere avonden en grote loungekussens op de grond zorgen voor een mooi geheel. Kies vooraf een geschikt kleurenpalet om de rust te bewaren.

Sfeervolle ideeen om je tuin in te richten

 

Buitenkleed op de grond
Het is praktisch en sfeervol: het buitenkleed. Tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei formaten, materialen en kleuren. Een buitenkleed onder je tuinmeubelen geeft je tuin een huiselijk gevoel. Kies voor een enkele kleur of een leuke patroontje. Erg comfortabel voor liefhebbers van blote voeten.

 

In de koele schaduw
Tijdens de warme zomermaanden zoeken we naast de zon ook de koelte van de schaduw op. Een grote parasol is hiervoor de oplossing. Daarnaast is een parasol ook een mooi verticaal object in de tuin. Kies een parasol die past bij de kleuren van je gekozen kleurenpalet zoals boven beschreven. Dat zorgt voor eenheid en rust. 

 

Onder de overkapping
Geniet nog meer van het buitenleven met een overkapping in de vorm van een paviljoen of stoffen partytent. Het biedt een stukje privacy en gezelligheid. Doe de gordijnen dicht als het in de avond wat koeler wordt en het blijft er heerlijk warm. Veel van dit soort overkappingen zijn inklapbaar. Je bergt hem zo op tijdens de herfst en winter.

Sfeervolle ideeen om je tuin in te richten

 

Lekker lezen
Veel mensen lezen graag in de tuin. Niets is heerlijker dan de middag door te komen met een goed boek, de krant of de benodigde tijdschriften. Creëer hiervoor een speciale plek in de tuin. Dat kan met een comfortabele stoel met fijne kussens en een voetenbankje. Zet er een tafeltje naast die plek geeft voor je leesbril en koude drankje.

 

Romantische kaarsen
In de avond maak je je tuin een stuk romantischer met kaarsen. Schaf een paar lantaarns aan die je plaats langs het tuinpad en op de tuintafel. Ook fakkels zijn mooi in de avond. Kijk hiermee wel uit als je kleine kinderen in de tuin hebt rondlopen.

Sfeervolle ideeen om je tuin in te richten

 

In de tuin koken
Hoe gezellig is het om in de tuin te koken? We doen het graag! Of dat nu op een goede barbecue of uitgebreide buitenkeuken is. Wil je extra ruimte hebben? Naast de schutting of muur kun je een extra kastje of werkblad toevoegen.

 

Waterelementen
Een sfeervolle tuin kan haast niet zonder een waterelement. Dat hoeft geen grote vijver of zwembad te zijn. Ook een mini-vijver die je maakt in een grote pot of plastic bak is al prima. Ook mooi: glazen vazen gevuld met water en waterplantjes! 

Sfeervolle ideeen om je tuin in te richten

 

Vintage accessoires
Breng een bezoek aan een rommelmarkt of tweehandswinkel. Zoek naar mooie retro of vintage accessoires voor in de tuin. Dat kan een oude spiegel zijn, of retro rieten tuinstoeltjes en bloempotten die je met spuitbusverf een nieuwe leven geeft.

 

Kruiden aan de muur
Het is goedkoop en handig om zelf kruiden in de tuin te laten groeien. Denk aan bieslook, peterselie, munt, rozemarijn en basilicum. Heb je weinig ruimte? Maak dan een systeem tegen de schutting of muur aan. Dat kan bijvoorbeeld met een houten pallet. Het ziet er sfeervol uit en het is nog lekker ook.

Sfeervolle ideeen om je tuin in te richten

Dit kan een waterontharder voor jou...

Natuurlijk kunnen we in Nederland blij zijn met de toegang tot schoon drinkwater. Maar wist je dat er nog steeds verschillen bestaan in de kwaliteit van drinkwater per regio? En wist je dat dit niet alleen effect heeft op het water dat je drinkt, maar ook op het water waarmee je schoonmaakt en douch...

Lees verder

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder