26-11-2012

Sacha, eigenaresse van

Waar kennen we jou van?
Jullie kennen me van kaarsenwebshop wassenhuys.nl.

Wanneer en waarom heb je besloten een webwinkel te starten?
Precies 4 jaar geleden ontstond het idee van mijn kaarsenwebshop. Ik wilde graag parttime iets voor mezelf beginnen.
Mijn gedachte ging uit naar kinderfotografie maar toen liep alles verrassend anders. Van de ene op de andere dag werd ik wakker met ´t Wassenhuys in me hoofd.
Een heuse openbaring, want tot dan toe had ik nooit aan een webwinkel starten of aan handel in kaarsen gedacht. Een jaar later gingen de virtuele deuren open en was ´t Wassenhuys officieel een feit.  

t wassenhuys

Kaarsen, sfeermaker nummer 1, wat heb jij met kaarsen?
Wat ik heb met kaarsen is veel, kaarsen zijn mijn passie. Ik  stook regelmatig uit eigen voorraad (lacht).  Vanwege de warmte en kaarsen zijn mooi en gezellig om te zien. Je kunt het hele jaar door eindeloos met deze sfeermakers combineren. En voor iedere gelegenheid is er wel een passende te verkrijgen. Er is zoveel keuze! Verder betekent kaarslicht voor mij stilstaan.
Ik word altijd heel rustig als ik naar zo´n dansend vlammetje kijk. Voor dierbaren die ik moet missen steek ik regelmatig ook een kaarsje aan, dan voel ik me wat dichterbij.

Welke kaarsen zijn populair de laatste tijd?
Ik merk dat de kleuren mosgroen, okergeel en donker blauw op dit moment erg in trek zijn, veelal in combinatie met grijs. 
Net als onze hoogglans kaarsen. Van onze ‘speciale’’ kaarsen lopen de  uiltjes en truikaarsen erg goed, niet zo gek natuurlijk gezien het koude seizoen.

gebreide kaarsen t wassenhuys

Heb jij een kaarsenweetje voor ons?
Of ik een kaarsweetje heb? Euh, wel meer dan 1. Lastig kiezen. Nou ja, dan maar een praktische. Zet een kaars voor je raam vannacht, zong Rob de Nijs ooit, maar alstublieft niet overdag! Door de warmte van de zon achter glas wordt was namelijk zacht en gaat een kaars inzakken of smelten. Mocht dit toch gebeuren kijk dan op mijn site bij eerste hulp bij wasongelukken (☺) voor schoonmaaktips. In het tipmenu kun je ook meer lezen over hoe je beste een kaars kunt branden voor optimaal plezier en veiligheid.

Wat is jouw favoriete plek in huis en waarom?
Mijn favoriete plek in huis is onze eettafel. Daar eet, lees, speel en werk ik graag aan. Hier worden de ideeën voor de winkel uitgewerkt. Onze hond ligt dan meestal aan mijn voeten of beter gezegd, op mijn voeten, dat is zijn favoriete plek (lacht). Verder is de eettafel voor mij ook het sociale middelpunt in huis en het symbool van gezelligheid. Daar zitten we met vrienden en familie het meeste aan. 

sfeerkaarsen

Wat betekent lekker wonen voor jou?
Lekker wonen betekent voor mij graag thuiskomen en jezelf kunnen zijn. Ik hou van knusheid en nestelen. Een woonkamer die eruit ziet als een showroom is niet mijn ding. Ik zie graag eigenheid terug, wat zegt een kamer over de bewoner? Een lounge bank, kleed, open boekenkast, wat familiefoto´s en mooi affiche of schilderij aan de muur zijn belangrijke elementen in mijn interieur. En wat je mag verwachten...bij mij thuis kun je in iedere ruimte wel een kaarsenhouder vinden.

kaarsentrend

Zijn er trends voor deze herfst/winter?
Of er trends zijn voor aankomend herfts/winterseizoen? We hebben 2 woonmodetrends gespot: Play it! en Go Green! (bron: perscentrum wonen). Bij de Play it! trend zien we een zwart witte-basis gecombineerd worden met kobalt blauw en accenten in o.a. koper, lila, geel en rood. Bij de puur natuur trend Go Green! zien we juist lichte en luchtige kleuren. De basis hierbij is wit in combinatie met o.a. fris groen, zacht geel, zand en lichte grijzen. Met onze kaarsencollectie spelen we hierop in.

Is er nog iets dat wij moeten weten? :)
Ik heb het erg naar me zin met mijn kaarsenwinkel en hoop hier nog lang mee door te gaan. Aan ideeën voor de toekomst ontbreekt het niet in ieder geval.
Om mijn `kindje` te zien groeien en tevreden reacties van klanten te krijgen geeft mij veel voldoening. Zeker degenen die zeggen `ik ben overtuigd, voor mij geen goedkope kaarsen meer, ik ga voor duurdere kwaliteit...Missie geslaagd!

mindfull kaarsjes

** Dankjewel voor het gezellige gesprek Sacha!

Namens Sacha mogen we een setje sfeerkaarsjes ( twv 15,50 euro) weggeven aan één van onze lezers!
wat je moet doen?

* Like de Facebookpagina van 't Wassenhuys en natuurlijk ónze Facebookpagina.
* laat een reactie achter als je mee wil doen bij het bericht over 't Wassenhuys op Facebook zodat wij weten uit wie we kunnen kiezen
* Deel het bericht gerust want op 5 december zal Sacha een winnaar trekken uit alle likers! Als dát geen leuke SINTaktie is!

Succes

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder