29-06-2012

Rina

Ons gezin bestaat uit mij (Rina), Arjan en onze zoon Jeroen (13 jaar) en onze dochter Jasmijn (8 jaar).

Ons nieuwbouwhuis is in maart 2011 opgeleverd. Al voordat de we wisten dat de bouw door zou gaan ben ik begonnen met woonbladen verslinden. We woonden in een gezellig en knus huisje uit 1906, hoe moest ons nieuwe nieuwbouwhuis er dan uit komen te zien? Strak en modern? Dan zou ik me echt niet thuis voelen.

We hebben een druk leven, ik werk 4 dagen en Arjan 5 en de kinderen hebben hun buitenschoolse activiteiten. Ons huis moest dus rust uit stralen en een plek zijn waar je tot rust kan komen.

Ik vind verschillende stijlen mooi maar wilde wel door het hele huis eenheid creëren. Uiteindelijk heb ik voor het hele huis hetzelfde moodboard gebruikt, maar toch ademt elke ruimte weer een andere sfeer uit. Zo hebben we door het hele huis glad glasvezelbehang met dezelfde muurverf (ral 7044)  laten beschilderen. Omdat we door de hele woning vloerverwarming cq koeling hebben we gekozen voor een PVC vloer. Beneden hebben we grote tegels met hardsteenlook en op de slaapverdieping en zolder hebben we stroken die lijken op vergrijsd eiken. Wat ik heel mooi vind is dat er nergens drempels liggen, hierdoor lopen de vloeren door en lijkt het huis nog groter. Tevens hebben we gekozen voor hoge plinten die we ivoorkleurig hebben geschilderd.

Omdat we beneden zwarte tegels hebben liggen, wilde ik dat buiten ook, zodat binnen door zou lopen naar buiten. We hebben een terrasoverkapping laten plaatsen tegen de achterkant van de woning. Hierdoor kunnen we niet alleen beschut zitten als het regent, we kunnen er door middel van zonnedoeken ook een schaduwrijke plek van maken. Ook is het ideaal als het regent en je toch je schuifpui open wilt zetten.

Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe we onze stijl moeten omschrijven het neigt naar landelijk met chique accenten. Ik laat me graag inspireren door Riviera Maison, maar die wisselen vaak van collectie en het is dus moeilijk om die stijl te definiëren. Onze spullen komen bij verschillende winkels vandaan, zo hebben wij via verschillende (web)winkels meubels van “de Spieghel wonen”. Ook hebben wij veel spullen van de IKEA, ik ben fan van de Ektorp serie. Met de hoezen kun je, voor relatief weinig geld, een hele andere sfeer in huis creëren ik heb dan ook 3 verschillende kleuren passend bij mijn moodboard. Veel van onze spullen komen bij de Kwantum, Leen Bakker, Blokker, Action, Formido of Karwei vandaan.

 Wat ik als tip mee wil geven is dat ik in mijn tas altijd stalen heb van de vloeren en een stukje beschilderd behang en een stukje beschilderd plint. Als ik dan iets leuks zie in een winkel, bijvoorbeeld een dekbedovertrek of een kussenhoesje, dan hou ik mijn stukje vloer, behang en plint erbij om te zien of het ook in ons interieur past.

Wil je meer binnenkijkers dan wij hier tot nu toe laten zien? Ga dan naar www.showhome.nl en laat je ook daar inspireren door mensen zoals jij en ik.

 

 

 

Stoer, industrieÔŅĹl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder