26-09-2013

Ren�e Onderdijk van FLINK Netherlands

Waar kennen we jou van?

Je zou mij kunnen kennen van flinknetherlands.com.  FLINK maakt wollen woon & lifestyle accessoires van zeer zacht Alpaca- en Merinowol, zoals kussens, plaids, shawls en omslagdoeken. Alle producten worden in Nederland ontworpen en geproduceerd in een van de laatste ‘oud Hollandsche’ breifabrieken. De designs zijn door mijzelf gemaakt en de eindproductie wordt gedaan door hele lieve mensen in het zuiden des lands.

Renée Onderdijk

Wat betekent “lekker wonen”voor jou?

De eerste woorden die bij me opkomen is ruimte, gezellige hoekjes en het uiten van wie je bent. Zelf vind ik het heerlijk om thuis te komen in een overzichtelijk, ‘clean’ ogend huis, maar met warme elementen er in die de ruimte bijzonder maken. Dit is de persoonlijke touch. In je huis kan je al je creativiteit kwijt en het is eigenlijk de enige plek die je helemaal eigen kan maken.

warm interieur

eclectisch interieur

Kun je jouw eigen interieurstijl benoemen?

Mijn interieurstijl is ruimtelijk en rustig, maar wel warm. De combinatie van bijzondere items als een paar mooie
designstoeltjes , een mooie 2e hands oude houten vloer of een bijzondere prent aan de muur maken het voor mij af. Ik vind het belangrijk dat meubels, accessoires, kunst etc echt tot hun recht komen binnen een interieur. Dan zie je pas hoe mooi iets kan zijn en ga je het ook echt waarderen. Ik geef liever iets meer geld uit aan bijvoorbeeld een hele mooie tafel waar ik elke dag gelukkig van word.

appartement met houten vloer

leuke poster

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt overal vandaan; van het internet, musea, galeries, eigenlijk te veel om op te noemen. Ik heb een grote liefde voor natuurlijke materialen, als wol, leer en hout, maar qua design vind ik Scandinavische producten erg mooi, Ik houd van de eenvoud. Daarnaast kan ik ook zomaar geïnspireerd raken door een gezellig vogeltje als de Kiwi-bird, en vind ik het leuk om die op een kussen te zetten.

wollen kussen

kussen met grafische print

Ben je trendgevoelig?

Ik ben niet trendgevoelig, maar ik vind het wel heel leuk om alles op het gebied van interieur, kleuren en de mode in de gaten te houden. Het is een creatief geheel waarin echte kunstwerkjes worden gemaakt, op welk vlak dan ook.

Omschrijving van sfeer voor jou?

Sfeer moet je maken, en voor mij is dat bereikt als je woning je persoonlijkheid uit. Ik hou heel erg van de combinatie van staal met natuurlijke materialen om het geheel warmer te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk als vrienden over de vloer komen dat ze zich prettig voelen, lekker kunnen zitten en naar bijzondere dingen kunnen kijken.

Waar komt het idee voor FLINK vandaan?

Ik heb altijd het gevoel gehad ‘iets’ voor mezelf te willen beginnen, ik wist alleen nog niet helemaal wat. Ik denk dat veel mensen zich hierin wel zullen herkennen. Op een dag las ik een artikel over een vrouw die haar zeer goede baan had opgezegd om een bedrijf te starten waar ze al jaren lang van droomde. Ik herkende veel van mezelf in dat artikel en vond het buitengewoon FLINK van haar. Een kussen of een plaid is voor mij het ideale canvas om mijn creativiteit te uiten.

gebreid plaid

Je hebt pas je webwinkel geopend, en online winkelen is natuurlijk helemaal van deze tijd, maar merk je niet dat mensen je producten misschien eerst zouden willen zien en/of voelen?

Dat heb ik nog niet gemerkt. Ik probeer zoveel mogelijk de kwaliteit van het product naar voren te brengen en vertrouwen te creëren door duidelijke beschrijvingen en fotografie. Ik wil dat mensen blij worden van mijn producten en zien dat ik ook de beste wol gebruik. Daarnaast heb ik er ook voor gekozen om ook aan een aantal winkels te verkopen die heel erg passen bij FLINK, of ik bij hen ;). Mensen kunnen daar de producten voelen en zien.

gebreid kussen

Hoe vaak komen er nieuwe ontwerpen?

Ik ben altijd bezig met nieuwe ontwerpen. De breifabriek is een soort snoepwinkel met een overvloed aan kleuren en materialen. Ik ben nu bezig met een kleine collectie voor de beurs in februari.

wollen plaid met grafisch patroon

wollen plaid met grafisch patroon

Wij vinden vooral de steekwoorden Vakmanschap, Lokale productie en Duurzaamheid erg aantrekkelijk klinken. Nog een laatste poging de mensen ervan te overtuigen om eens naar je kussens en plaids te gaan uitkijken?

Haha, ik ga het proberen . FLINK staat inderdaad voor Nederlands vakmanschap, lokale productie en duurzaamheid. Ik vind het heel belangrijk dat productie in Nederland in stand gehouden wordt. We hebben in ons eigen kleine landje fantastische fabrieken staan met mensen die ambacht in ere houden. Ik kan prachtige producten in Nederland laten maken voor een goede prijs. Daarbij is het voor mij essentieel dat mensen er goed voor betaald worden en er geen mensen in erbarmelijke omstandigheden werken. De duurzaamheid zit hem in dat het hier geproduceerd wordt en niet helemaal vanaf de andere kant van de wereld verscheept moet worden,  dat wol een lange levensduur heeft (zo’n 80 jaar!) en wol een vernieuwbare grondstof is: het schaap en de Alpaca krijgen immers een nieuwe vacht. Daarbij is wol 100% recyclebaar.

FLINK maakt deel uit van de stand van Mobilia tijdens ELLE Inside Design Amsterdam en ook staat Showup op de planning voor februari.  http://www.showup.nl/

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder