09-08-2012

over zwart..

Zwart

 

In Goethes visie is zwart de kleur van de donkerte(zonder licht), leegte, verdriet, ondoorgrondelijkheid, onomkeerbaarheid, fatalisme en macht.

Je zou er depressief van worden;)….maar zwart in je interieur kan hele spannende effecten geven!

Zwart is een goede steun- en accentkleur. Als zwart op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid wordt gebruikt heeft de kleur de eigenschap om andere kleuren beter tot hun recht te laten komen.
Zwart kan dus beslist een positieve eigenschap hebben in kleurencombinaties.

Zwart kan camoufleren, als je bijvoorbeeld een radiator voor een raampartij moet plaatsen…maak ‘m dan zwart, dan valt de radiator beslist minder op dan wanneer deze wit is.

Zwart dus, helemaal géén saaie kleur!

Zwart wordt heel veel gebruikt om mengkleuren te maken.(de hoeveelheid is af te lezen in de kleurcode….voor de kenner)

Zwart absorbeert het (zon)licht, waardoor het gevoel ontstaat dat de ruimte kleiner is.(raamkozijnen maak je dus liever niet zwart, tenzij het een grote raampartij betreft met véél..heel veel lichtinval, dan kan het weer een mooie stoere en industriële doch stijlvolle werking hebben.)
Heb je bijvoorbeeld een meubelstuk dat te prominent aanwezig is in je interieur door zijn royale afmetingen maar wil je het stuk niet kwijt? Verf ‘m eens zwart(donker), het lijkt meteen kleiner.

Glanzend zwart heeft een chique effect, in een ruimte met veelal matte (krijt/kalk) kleuren kan het heel spannend zijn hoogglans zwart te gebruiken voor bijvoorbeeld een (glazen) deur.
Zwart met wit is een tijdloze combinatie.

ZWART:

  • Functionaliteit
  • Mannelijkheid
  • Moderniteit

 

Mooi zwart:

 zwarte raamkozijnen zwart in je badkamer

 

zwarte deuren  zwarte muur

zwarte kast

 

Alle foto's vonden wij op Pinterest, volg je ons al? Hier vindt je ons

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder

Kings & Queens, dit is dé basis va...

Wat heb je nodig om te slapen als een koning/koningin? Wat is het centrale punt in elke slaapkamer? Kies het meest sfeerbepalende item in je slaapkamer met zorg en die luxe slaapkamer is bijna compleet! Droom jij van een stijlvolle slaapkamer vol luxe en comfort? Met een paar handige tips transforme...

Lees verder