09-08-2012

over zwart..

Zwart

 

In Goethes visie is zwart de kleur van de donkerte(zonder licht), leegte, verdriet, ondoorgrondelijkheid, onomkeerbaarheid, fatalisme en macht.

Je zou er depressief van worden;)….maar zwart in je interieur kan hele spannende effecten geven!

Zwart is een goede steun- en accentkleur. Als zwart op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid wordt gebruikt heeft de kleur de eigenschap om andere kleuren beter tot hun recht te laten komen.
Zwart kan dus beslist een positieve eigenschap hebben in kleurencombinaties.

Zwart kan camoufleren, als je bijvoorbeeld een radiator voor een raampartij moet plaatsen…maak ‘m dan zwart, dan valt de radiator beslist minder op dan wanneer deze wit is.

Zwart dus, helemaal géén saaie kleur!

Zwart wordt heel veel gebruikt om mengkleuren te maken.(de hoeveelheid is af te lezen in de kleurcode….voor de kenner)

Zwart absorbeert het (zon)licht, waardoor het gevoel ontstaat dat de ruimte kleiner is.(raamkozijnen maak je dus liever niet zwart, tenzij het een grote raampartij betreft met véél..heel veel lichtinval, dan kan het weer een mooie stoere en industriële doch stijlvolle werking hebben.)
Heb je bijvoorbeeld een meubelstuk dat te prominent aanwezig is in je interieur door zijn royale afmetingen maar wil je het stuk niet kwijt? Verf ‘m eens zwart(donker), het lijkt meteen kleiner.

Glanzend zwart heeft een chique effect, in een ruimte met veelal matte (krijt/kalk) kleuren kan het heel spannend zijn hoogglans zwart te gebruiken voor bijvoorbeeld een (glazen) deur.
Zwart met wit is een tijdloze combinatie.

ZWART:

  • Functionaliteit
  • Mannelijkheid
  • Moderniteit

 

Mooi zwart:

 zwarte raamkozijnen zwart in je badkamer

 

zwarte deuren  zwarte muur

zwarte kast

 

Alle foto's vonden wij op Pinterest, volg je ons al? Hier vindt je ons

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder

Hoe maak je een mooie en gezellige ...

Of je nu een klein of een groot balkon hebt: het is leuk om er een fraaie plek van te maken. Je kunt je balkon immers zien als de ideale locatie om te ontspannen. Kom er tot rust, geniet er van momentjes voor jezelf. Met een goed boek en een kop koffie erbij. En met een gezellige styling om je heen!...

Lees verder

Zo kleed je je huis fleurig aan

Waarschijnlijk heb je de aankleding van je woning tiptop in orde. Misschien heb je wel een specifieke interieurstijl uitgekozen of heb je gewoon meubelen en decoraties gekocht die je mooi vond. Toch mist er nog iets van levendigheid in je huiskamer. We geven je graag een paar tips om wat kleur en fl...

Lees verder