09-08-2012

over zwart..

Zwart

 

In Goethes visie is zwart de kleur van de donkerte(zonder licht), leegte, verdriet, ondoorgrondelijkheid, onomkeerbaarheid, fatalisme en macht.

Je zou er depressief van worden;)….maar zwart in je interieur kan hele spannende effecten geven!

Zwart is een goede steun- en accentkleur. Als zwart op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid wordt gebruikt heeft de kleur de eigenschap om andere kleuren beter tot hun recht te laten komen.
Zwart kan dus beslist een positieve eigenschap hebben in kleurencombinaties.

Zwart kan camoufleren, als je bijvoorbeeld een radiator voor een raampartij moet plaatsen…maak ‘m dan zwart, dan valt de radiator beslist minder op dan wanneer deze wit is.

Zwart dus, helemaal géén saaie kleur!

Zwart wordt heel veel gebruikt om mengkleuren te maken.(de hoeveelheid is af te lezen in de kleurcode….voor de kenner)

Zwart absorbeert het (zon)licht, waardoor het gevoel ontstaat dat de ruimte kleiner is.(raamkozijnen maak je dus liever niet zwart, tenzij het een grote raampartij betreft met véél..heel veel lichtinval, dan kan het weer een mooie stoere en industriële doch stijlvolle werking hebben.)
Heb je bijvoorbeeld een meubelstuk dat te prominent aanwezig is in je interieur door zijn royale afmetingen maar wil je het stuk niet kwijt? Verf ‘m eens zwart(donker), het lijkt meteen kleiner.

Glanzend zwart heeft een chique effect, in een ruimte met veelal matte (krijt/kalk) kleuren kan het heel spannend zijn hoogglans zwart te gebruiken voor bijvoorbeeld een (glazen) deur.
Zwart met wit is een tijdloze combinatie.

ZWART:

  • Functionaliteit
  • Mannelijkheid
  • Moderniteit

 

Mooi zwart:

 zwarte raamkozijnen zwart in je badkamer

 

zwarte deuren  zwarte muur

zwarte kast

 

Alle foto's vonden wij op Pinterest, volg je ons al? Hier vindt je ons

Zin in een stoer interieur?

Wil je je woonkamer een nieuwe look geven en ben je gevallen voor het stoere loftgevoel dat je overal ziet? Wil je wat stoere elementen toevoegen zodat je interieur meer kracht uitstraalt? Ga je samenwonen en zoek je een manier om twee interieurstijlen te combineren? De industriële woonstijl is...

Lees verder

Waarom zou je kiezen voor een aanbo...

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!     Wat is een aanbouw of een uitbouw? D...

Lees verder

Een etentje? Zo zorg je dat het een...

Een etentje geven voor familie, vrienden of bekenden: het klinkt altijd als een geweldig idee. In gedachten zie je jezelf, samen met de genodigden, al een gezellige, lange avond aan tafel zitten. De meest geweldige gerechten proeven. Een heerlijke tijd hebben. In de praktijk loopt het echter vaak wa...

Lees verder

De vele voordelen van steenwol

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een groot aantal isolatieoplossingen. Hierbij valt te denken aan het isoleren van muren, daken, vloeren en wanden. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je alles weten over de voordelen van steenwol? Lees dan nu deze blog!   ...

Lees verder