24-01-2022

Outdoor textiel in je tuin

Hot and trending in tuinmeubelland is het materiaal Outdoor Textiel. Enkele jaren geleden maakte dit materiaal zijn intrede in de wereld van de tuinmeubel bekleding. Echter wisten we nog niet veel over dit materiaal. Het ziet er prachtig uit, maar hoe houdt het zich buiten?

 

Outdoor textiel in je tuin

 

Gelukkig zijn we jaren verder en inmiddels ook wijzer. Outdoor textiel is niet meer weg te denken uit het aanbod in tuinmeubelen. 

Outdoor textiel vind je in loungesets van Kees Smit Tuinmeubelen. De collectie is ruim en uitgebreidt en biedt voor ieder wat wils. Deze trend is mede tot stand gekomen doordat we meer thuis zijn. We willen graag een verlengstuk van onze huiskamer, maar dan in de tuin. De look van deze meubelen lijkt daarom sterk op de meubelen die ook in onze woonkamer te vinden zijn!

Vaak zie je daarom aan de buitenkant niet af dat dit een materiaal is voor buiten. Wanneer je het aanraakt voel je echter dat de afwerking wat gladder en steviger is. Het materiaal wordt ook veel gebruikt bij boot bekleding. De meubelen zijn gevuld met een foam vulling die speciaal bedoeld is voor buiten. Zo heb je geen gesleep met kussens die binnen opgeborgen moeten worden. De set kan gewoon geheel buiten blijven staan.

De foam van het outdoor textiel heeft een ‘open celstructuur’. De poreuze structuur met open cellen laat het regenwater snel wegvloeien, waardoor verse lucht door de foam kan circuleren. Het is dus best logisch dat er water in de cellen blijft na een fikse regenbui, maar loopt het water ook mooi uit de kussens.

Ook zie je dit materiaal met foam vulling veel terug in tuinstoelen. Deze stoelen kun je goed bij een tuintafel kopen. De tuinstoelen hebben vaak aluminium poten en de kuip is afgewerkt met outdoor textiel. Een zeer onderhoudsarme combinatie dus! Outdoor textiel geeft ook in deze meubelen een uitgesproken huiselijke sfeer.

Ook is het een ideaal materiaal voor onder een overkapping of in een serre. De stof houdt zich op deze manier het langste mooi. Tevens is een overkapping of serre een fijn verlengstuk van de leefruimte waardoor deze meubelen het beste tot hun recht komen.

De moderne meubelen staan buiten en blijven door wat simpele handelingen het langste mooi. Met een lauwwarm sopje van groene zeep en water maak je ze gauw schoon. Spoel na met veel water om eventuele zeepresten te verwijderen. Laat de meubelen goed drogen en klaar is Kees!

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder

Fris je schutting op met een laagje...

Het voorjaar staat voor de deur, wat betekent dat we straks weer heerlijk kunnen genieten in de tuin. We snappen dat je niet de tijd hebt om je hele tuin op de schop te nemen, maar door je schutting te verven geef je je tuin al een geheel nieuwe look. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen enkele ti...

Lees verder