24-01-2022

Outdoor textiel in je tuin

Hot and trending in tuinmeubelland is het materiaal Outdoor Textiel. Enkele jaren geleden maakte dit materiaal zijn intrede in de wereld van de tuinmeubel bekleding. Echter wisten we nog niet veel over dit materiaal. Het ziet er prachtig uit, maar hoe houdt het zich buiten?

 

Outdoor textiel in je tuin

 

Gelukkig zijn we jaren verder en inmiddels ook wijzer. Outdoor textiel is niet meer weg te denken uit het aanbod in tuinmeubelen. 

Outdoor textiel vind je in loungesets van Kees Smit Tuinmeubelen. De collectie is ruim en uitgebreidt en biedt voor ieder wat wils. Deze trend is mede tot stand gekomen doordat we meer thuis zijn. We willen graag een verlengstuk van onze huiskamer, maar dan in de tuin. De look van deze meubelen lijkt daarom sterk op de meubelen die ook in onze woonkamer te vinden zijn!

Vaak zie je daarom aan de buitenkant niet af dat dit een materiaal is voor buiten. Wanneer je het aanraakt voel je echter dat de afwerking wat gladder en steviger is. Het materiaal wordt ook veel gebruikt bij boot bekleding. De meubelen zijn gevuld met een foam vulling die speciaal bedoeld is voor buiten. Zo heb je geen gesleep met kussens die binnen opgeborgen moeten worden. De set kan gewoon geheel buiten blijven staan.

De foam van het outdoor textiel heeft een ‘open celstructuur’. De poreuze structuur met open cellen laat het regenwater snel wegvloeien, waardoor verse lucht door de foam kan circuleren. Het is dus best logisch dat er water in de cellen blijft na een fikse regenbui, maar loopt het water ook mooi uit de kussens.

Ook zie je dit materiaal met foam vulling veel terug in tuinstoelen. Deze stoelen kun je goed bij een tuintafel kopen. De tuinstoelen hebben vaak aluminium poten en de kuip is afgewerkt met outdoor textiel. Een zeer onderhoudsarme combinatie dus! Outdoor textiel geeft ook in deze meubelen een uitgesproken huiselijke sfeer.

Ook is het een ideaal materiaal voor onder een overkapping of in een serre. De stof houdt zich op deze manier het langste mooi. Tevens is een overkapping of serre een fijn verlengstuk van de leefruimte waardoor deze meubelen het beste tot hun recht komen.

De moderne meubelen staan buiten en blijven door wat simpele handelingen het langste mooi. Met een lauwwarm sopje van groene zeep en water maak je ze gauw schoon. Spoel na met veel water om eventuele zeepresten te verwijderen. Laat de meubelen goed drogen en klaar is Kees!

Hoe bescherm je je woning tegen hev...

We krijgen er steeds vaker mee te maken: hevige regenval. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er lekkages komen of kan er waterschade ontstaan aan je woning. Wat kun je nu doen om eventuele schade en problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Dit zijn praktische tips.     Control...

Lees verder

De perfecte keuken voor jou, landel...

Als je op zoek bent naar de perfecte keuken, zijn er zoveel verschillende opties om uit te kiezen. In dit blogartikel zullen we kijken naar verschillende soorten keukens en ons vooral richten op landelijke keukens. We zullen ook specifiek ingaan op Duitse keukenmerken, omdat Duitsland bekendstaat om...

Lees verder

De juiste reiniging voor jouw houte...

Hey daar! Ben je op zoek naar de beste manieren om je houten vloer schoon te maken en te onderhouden? Goed nieuws, want ik heb hier wat handige tips voor je! Of je nu een parketvloer of een ander type houten vloer hebt, met deze reinigingsmethodes kun je je vloer weer laten stralen. Laten we aan de ...

Lees verder

Richt je kantoor in met de juiste s...

Als het gaat om het inrichten van een werkruimte, is het kiezen van de juiste stoelen van essentieel belang. Stoelen kunnen het verschil maken tussen een comfortabele en productieve werkomgeving en een ongemakkelijke en afleidende plek. In dit blogartikel zullen we drie soorten stoelen bespreken die...

Lees verder