24-01-2022

Outdoor textiel in je tuin

Hot and trending in tuinmeubelland is het materiaal Outdoor Textiel. Enkele jaren geleden maakte dit materiaal zijn intrede in de wereld van de tuinmeubel bekleding. Echter wisten we nog niet veel over dit materiaal. Het ziet er prachtig uit, maar hoe houdt het zich buiten?

 

Outdoor textiel in je tuin

 

Gelukkig zijn we jaren verder en inmiddels ook wijzer. Outdoor textiel is niet meer weg te denken uit het aanbod in tuinmeubelen. 

Outdoor textiel vind je in loungesets van Kees Smit Tuinmeubelen. De collectie is ruim en uitgebreidt en biedt voor ieder wat wils. Deze trend is mede tot stand gekomen doordat we meer thuis zijn. We willen graag een verlengstuk van onze huiskamer, maar dan in de tuin. De look van deze meubelen lijkt daarom sterk op de meubelen die ook in onze woonkamer te vinden zijn!

Vaak zie je daarom aan de buitenkant niet af dat dit een materiaal is voor buiten. Wanneer je het aanraakt voel je echter dat de afwerking wat gladder en steviger is. Het materiaal wordt ook veel gebruikt bij boot bekleding. De meubelen zijn gevuld met een foam vulling die speciaal bedoeld is voor buiten. Zo heb je geen gesleep met kussens die binnen opgeborgen moeten worden. De set kan gewoon geheel buiten blijven staan.

De foam van het outdoor textiel heeft een ‘open celstructuur’. De poreuze structuur met open cellen laat het regenwater snel wegvloeien, waardoor verse lucht door de foam kan circuleren. Het is dus best logisch dat er water in de cellen blijft na een fikse regenbui, maar loopt het water ook mooi uit de kussens.

Ook zie je dit materiaal met foam vulling veel terug in tuinstoelen. Deze stoelen kun je goed bij een tuintafel kopen. De tuinstoelen hebben vaak aluminium poten en de kuip is afgewerkt met outdoor textiel. Een zeer onderhoudsarme combinatie dus! Outdoor textiel geeft ook in deze meubelen een uitgesproken huiselijke sfeer.

Ook is het een ideaal materiaal voor onder een overkapping of in een serre. De stof houdt zich op deze manier het langste mooi. Tevens is een overkapping of serre een fijn verlengstuk van de leefruimte waardoor deze meubelen het beste tot hun recht komen.

De moderne meubelen staan buiten en blijven door wat simpele handelingen het langste mooi. Met een lauwwarm sopje van groene zeep en water maak je ze gauw schoon. Spoel na met veel water om eventuele zeepresten te verwijderen. Laat de meubelen goed drogen en klaar is Kees!

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder