31-01-2023

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard.

Vaak wordt de haard gezien als een detail bij de inrichting van de woonkamer, maar in feite is het wel degelijk de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden. Als je in Almere of omstreken woont en je interieur prachtig wilt afwerken met een open haard of een ander type haard, dan kunnen onderstaande tips je zeker helpen!

 

Op zoek naar een haard in Almere?

 

 Waar moet je op letten bij een bezoekje aan een haardenwinkel in Almere? 

1. Het type haard dat je wilt 

In de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat je precies weet welk type haard je nodig hebt voor jouw woning. Dit zal voor een groot stuk afhangen van je persoonlijke voorkeur, maar ook de mogelijkheden qua aansluiting. 

Bepaalde haard soorten werken bijvoorbeeld enkel als je toegang hebt tot een gasleiding of een stopcontact. Elektrische haarden, gashaarden en andere modellen verschillen qua werking, dus informeer je daar goed over bij een haardenwinkel in Almere, zoalsMarziano!

2. De afmetingen van de haard 

Daarbij besteed je best ook aandacht aan de afmetingen van de haard. Een kleine houtkachel kan een leuke aanwinst zijn voor een niet al te grote woonkamer, maar verwarmt natuurlijk minder snel. Gelukkig bestaan er wel degelijk heel wat grotere modellen, zoals inzet gashaarden. 

Wil je ruimte besparen met je nieuwe haard en toch zeker zijn van een optimale verwarming? Dan is een hangende haard misschien wel een goede keuze. Op die manier neemt je nieuwe verwarmingselement minder leefruimte in en fungeert hij ook nog eens als blikvanger in je interieur. 

3. Het vermogen van de haard 

Ten slotte is het ook van belang dat je rekening houdt met het vermogen van de haard die je koopt. Dankzij een professionele haardenwinkel in Almere vind je hoe dan ook heel wat verschillende mogelijkheden. Bij elektrische haarden of gashaarden is dat vermogen duidelijk weergegeven in Kw, wat bij een traditionele houtkachel natuurlijk niet het geval is.

 

Niet onbelangrijk hierbij is dat je beseft dat bepaalde soorten haarden extra kosten met zich meebrengen. Zo bestaan er bio-ethanolhaarden, waarvoor je regelmatig bio-ethanol moet aankopen. Ook houtblokken voor een houthaard kost geld, dus verreken dat in je uitgaven!

 

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder

Fris je schutting op met een laagje...

Het voorjaar staat voor de deur, wat betekent dat we straks weer heerlijk kunnen genieten in de tuin. We snappen dat je niet de tijd hebt om je hele tuin op de schop te nemen, maar door je schutting te verven geef je je tuin al een geheel nieuwe look. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen enkele ti...

Lees verder