31-01-2023

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard.

Vaak wordt de haard gezien als een detail bij de inrichting van de woonkamer, maar in feite is het wel degelijk de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden. Als je in Almere of omstreken woont en je interieur prachtig wilt afwerken met een open haard of een ander type haard, dan kunnen onderstaande tips je zeker helpen!

 

Op zoek naar een haard in Almere?

 

 Waar moet je op letten bij een bezoekje aan een haardenwinkel in Almere? 

1. Het type haard dat je wilt 

In de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat je precies weet welk type haard je nodig hebt voor jouw woning. Dit zal voor een groot stuk afhangen van je persoonlijke voorkeur, maar ook de mogelijkheden qua aansluiting. 

Bepaalde haard soorten werken bijvoorbeeld enkel als je toegang hebt tot een gasleiding of een stopcontact. Elektrische haarden, gashaarden en andere modellen verschillen qua werking, dus informeer je daar goed over bij een haardenwinkel in Almere, zoalsMarziano!

2. De afmetingen van de haard 

Daarbij besteed je best ook aandacht aan de afmetingen van de haard. Een kleine houtkachel kan een leuke aanwinst zijn voor een niet al te grote woonkamer, maar verwarmt natuurlijk minder snel. Gelukkig bestaan er wel degelijk heel wat grotere modellen, zoals inzet gashaarden. 

Wil je ruimte besparen met je nieuwe haard en toch zeker zijn van een optimale verwarming? Dan is een hangende haard misschien wel een goede keuze. Op die manier neemt je nieuwe verwarmingselement minder leefruimte in en fungeert hij ook nog eens als blikvanger in je interieur. 

3. Het vermogen van de haard 

Ten slotte is het ook van belang dat je rekening houdt met het vermogen van de haard die je koopt. Dankzij een professionele haardenwinkel in Almere vind je hoe dan ook heel wat verschillende mogelijkheden. Bij elektrische haarden of gashaarden is dat vermogen duidelijk weergegeven in Kw, wat bij een traditionele houtkachel natuurlijk niet het geval is.

 

Niet onbelangrijk hierbij is dat je beseft dat bepaalde soorten haarden extra kosten met zich meebrengen. Zo bestaan er bio-ethanolhaarden, waarvoor je regelmatig bio-ethanol moet aankopen. Ook houtblokken voor een houthaard kost geld, dus verreken dat in je uitgaven!

 

De perfecte kleur hoeslaken voor jo...

De slaapkamer is het persoonlijke domein waar een oase van rust en comfort aanwezig dient te zijn. De keuzes die je maakt bij het inrichten van het slaapvertrek zijn van grote invloed op de sfeer. Een onderdeel dat heel vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel degelijk een de stempel op een positi...

Lees verder

Combineer vintage charme met modern...

Waar geschiedenis morgen ontmoet: Tijdloze keukens ontwerpen  Een keuken is niet alleen een ruimte om te koken; het is een levende herinnering aan gedeelde maaltijden, gelach en uitgewisselde verhalen. Als hart van het huis verdient de keuken een vleugje geschiedenis en toekomst. Bij Kruit...

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

  Zonne-energie is steeds populairder. Zeker met de wisselende energieprijzen en het toenemende verbruik door de opkomst van bijvoorbeeld elektrische auto’s. Zonnepanelen bieden niet alleen een schone en hernieuwbare energiebron, maar kunnen ook aanzienlijke besparingen op de energiereken...

Lees verder

Screendoek op maat: de perfecte opl...

Het gebruik van zonwering is een uitstekende manier om ongemakkelijke hitte binnenshuis te verminderen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals rolluiken, markiezen, screens, luifels en screendoeken. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar als je op zoek bent naar een optie die sp...

Lees verder