31-01-2023

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard.

Vaak wordt de haard gezien als een detail bij de inrichting van de woonkamer, maar in feite is het wel degelijk de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden. Als je in Almere of omstreken woont en je interieur prachtig wilt afwerken met een open haard of een ander type haard, dan kunnen onderstaande tips je zeker helpen!

 

Op zoek naar een haard in Almere?

 

 Waar moet je op letten bij een bezoekje aan een haardenwinkel in Almere? 

1. Het type haard dat je wilt 

In de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat je precies weet welk type haard je nodig hebt voor jouw woning. Dit zal voor een groot stuk afhangen van je persoonlijke voorkeur, maar ook de mogelijkheden qua aansluiting. 

Bepaalde haard soorten werken bijvoorbeeld enkel als je toegang hebt tot een gasleiding of een stopcontact. Elektrische haarden, gashaarden en andere modellen verschillen qua werking, dus informeer je daar goed over bij een haardenwinkel in Almere, zoalsMarziano!

2. De afmetingen van de haard 

Daarbij besteed je best ook aandacht aan de afmetingen van de haard. Een kleine houtkachel kan een leuke aanwinst zijn voor een niet al te grote woonkamer, maar verwarmt natuurlijk minder snel. Gelukkig bestaan er wel degelijk heel wat grotere modellen, zoals inzet gashaarden. 

Wil je ruimte besparen met je nieuwe haard en toch zeker zijn van een optimale verwarming? Dan is een hangende haard misschien wel een goede keuze. Op die manier neemt je nieuwe verwarmingselement minder leefruimte in en fungeert hij ook nog eens als blikvanger in je interieur. 

3. Het vermogen van de haard 

Ten slotte is het ook van belang dat je rekening houdt met het vermogen van de haard die je koopt. Dankzij een professionele haardenwinkel in Almere vind je hoe dan ook heel wat verschillende mogelijkheden. Bij elektrische haarden of gashaarden is dat vermogen duidelijk weergegeven in Kw, wat bij een traditionele houtkachel natuurlijk niet het geval is.

 

Niet onbelangrijk hierbij is dat je beseft dat bepaalde soorten haarden extra kosten met zich meebrengen. Zo bestaan er bio-ethanolhaarden, waarvoor je regelmatig bio-ethanol moet aankopen. Ook houtblokken voor een houthaard kost geld, dus verreken dat in je uitgaven!

 

Een stijlvolle trap? Een snelle tra...

Voor velen een doorgangsruimte om van beneden naar boven en vice versa te gaan. Voor sommigen een uitdaging omdat de helft van alle treden altijd vol rommeltjes ligt die nog mee naar boven moeten. Je trap is onderdeel van je interieur en verdient meer liefde en aandacht! Als je oude trapbekleding ve...

Lees verder

Meer licht in je uitbouw: tips voor...

Het toevoegen van een uitbouw aan je woning is een geweldige manier om extra ruimte te creëren. Je kunt de woonkamer flink uitbreiden of een grote open keuken laten bouwen. Wel is het belangrijk om de lichtinval in de gaten te houden. Door een uitbouw kan er namelijk daglicht verloren gaan, waa...

Lees verder

Hoe kies je voor een makkelijk te o...

Wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een mooie tuin? Dat is gelukkig goed mogelijk. Als je maar goed nadenkt over de inrichting van de tuin. Ook als je geen groene vingers hebt, kun je zo genieten van een levendige, groene tuin. Lees verder voor mooie tips.     Makkelijke planten ...

Lees verder

Duik dieper in de wereld van biodiv...

Tussen de bloemen en planten in je tuin schuilt een kleine wereld vol leven. Insecten spelen een cruciale rol in het ecosysteem, maar vinden steeds minder natuurlijke habitats. Door een insectenhotel op te hangen, draag je bij aan de biodiversiteit en help je deze nuttige beestjes aan een thuis. In ...

Lees verder