31-01-2023

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard.

Vaak wordt de haard gezien als een detail bij de inrichting van de woonkamer, maar in feite is het wel degelijk de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden. Als je in Almere of omstreken woont en je interieur prachtig wilt afwerken met een open haard of een ander type haard, dan kunnen onderstaande tips je zeker helpen!

 

Op zoek naar een haard in Almere?

 

 Waar moet je op letten bij een bezoekje aan een haardenwinkel in Almere? 

1. Het type haard dat je wilt 

In de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat je precies weet welk type haard je nodig hebt voor jouw woning. Dit zal voor een groot stuk afhangen van je persoonlijke voorkeur, maar ook de mogelijkheden qua aansluiting. 

Bepaalde haard soorten werken bijvoorbeeld enkel als je toegang hebt tot een gasleiding of een stopcontact. Elektrische haarden, gashaarden en andere modellen verschillen qua werking, dus informeer je daar goed over bij een haardenwinkel in Almere, zoalsMarziano!

2. De afmetingen van de haard 

Daarbij besteed je best ook aandacht aan de afmetingen van de haard. Een kleine houtkachel kan een leuke aanwinst zijn voor een niet al te grote woonkamer, maar verwarmt natuurlijk minder snel. Gelukkig bestaan er wel degelijk heel wat grotere modellen, zoals inzet gashaarden. 

Wil je ruimte besparen met je nieuwe haard en toch zeker zijn van een optimale verwarming? Dan is een hangende haard misschien wel een goede keuze. Op die manier neemt je nieuwe verwarmingselement minder leefruimte in en fungeert hij ook nog eens als blikvanger in je interieur. 

3. Het vermogen van de haard 

Ten slotte is het ook van belang dat je rekening houdt met het vermogen van de haard die je koopt. Dankzij een professionele haardenwinkel in Almere vind je hoe dan ook heel wat verschillende mogelijkheden. Bij elektrische haarden of gashaarden is dat vermogen duidelijk weergegeven in Kw, wat bij een traditionele houtkachel natuurlijk niet het geval is.

 

Niet onbelangrijk hierbij is dat je beseft dat bepaalde soorten haarden extra kosten met zich meebrengen. Zo bestaan er bio-ethanolhaarden, waarvoor je regelmatig bio-ethanol moet aankopen. Ook houtblokken voor een houthaard kost geld, dus verreken dat in je uitgaven!

 

Dit kan een waterontharder voor jou...

Natuurlijk kunnen we in Nederland blij zijn met de toegang tot schoon drinkwater. Maar wist je dat er nog steeds verschillen bestaan in de kwaliteit van drinkwater per regio? En wist je dat dit niet alleen effect heeft op het water dat je drinkt, maar ook op het water waarmee je schoonmaakt en douch...

Lees verder

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder