31-01-2023

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard.

Vaak wordt de haard gezien als een detail bij de inrichting van de woonkamer, maar in feite is het wel degelijk de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden. Als je in Almere of omstreken woont en je interieur prachtig wilt afwerken met een open haard of een ander type haard, dan kunnen onderstaande tips je zeker helpen!

 

Op zoek naar een haard in Almere?

 

 Waar moet je op letten bij een bezoekje aan een haardenwinkel in Almere? 

1. Het type haard dat je wilt 

In de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat je precies weet welk type haard je nodig hebt voor jouw woning. Dit zal voor een groot stuk afhangen van je persoonlijke voorkeur, maar ook de mogelijkheden qua aansluiting. 

Bepaalde haard soorten werken bijvoorbeeld enkel als je toegang hebt tot een gasleiding of een stopcontact. Elektrische haarden, gashaarden en andere modellen verschillen qua werking, dus informeer je daar goed over bij een haardenwinkel in Almere, zoalsMarziano!

2. De afmetingen van de haard 

Daarbij besteed je best ook aandacht aan de afmetingen van de haard. Een kleine houtkachel kan een leuke aanwinst zijn voor een niet al te grote woonkamer, maar verwarmt natuurlijk minder snel. Gelukkig bestaan er wel degelijk heel wat grotere modellen, zoals inzet gashaarden. 

Wil je ruimte besparen met je nieuwe haard en toch zeker zijn van een optimale verwarming? Dan is een hangende haard misschien wel een goede keuze. Op die manier neemt je nieuwe verwarmingselement minder leefruimte in en fungeert hij ook nog eens als blikvanger in je interieur. 

3. Het vermogen van de haard 

Ten slotte is het ook van belang dat je rekening houdt met het vermogen van de haard die je koopt. Dankzij een professionele haardenwinkel in Almere vind je hoe dan ook heel wat verschillende mogelijkheden. Bij elektrische haarden of gashaarden is dat vermogen duidelijk weergegeven in Kw, wat bij een traditionele houtkachel natuurlijk niet het geval is.

 

Niet onbelangrijk hierbij is dat je beseft dat bepaalde soorten haarden extra kosten met zich meebrengen. Zo bestaan er bio-ethanolhaarden, waarvoor je regelmatig bio-ethanol moet aankopen. Ook houtblokken voor een houthaard kost geld, dus verreken dat in je uitgaven!

 

Lekker slapen in het voorjaar - ond...

Wakker worden met de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes en een licht briesje door je open raam. Het komt eraan, hét ultieme lentegevoel! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met fluitende vogeltjes en een veelbelovend zonnetje toch? Uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Slapen is noodza...

Lees verder

Creatief met vloerkleden - hoe kun ...

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme ...

Lees verder

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder