23-03-2015

NVM Open Huizen Dag

Huizen bekijken op Funda, wat is dat toch altijd leuk. Op de bank met je laptop en een kop thee huizen bekijken waar je eventueel wel zou willen wonen. Maar dat kan leuker! Zet in je agenda: 28 maart a.s. NVM Open Huizen Dag! Je kunt dan tussen 11.00 uur en 15.00 uur vrijblijvend bijna 50.000 huizen bezoeken. Nou ja, niet al die 50.000 natuurlijk maar de selectie die jij vooraf hebt gemaakt moet lukken. Kom van je bank en ga al die mooie huizen live bekijken , ga de sfeer voelen en ontdek of jouw droomhuis ertussen zit.

 

NVM Open Huizen Dag

 

Op huizenjacht

Woonliefhebbers zijn eigenlijk altijd wel op huizenjacht, of we nou concrete verhuisplannen hebben of niet.  Je zult op zo’n rondje “huizen kijken” toch maar tegen hét huis aanlopen. Op de foto’s op het internet zie je het huis maar wat weet je dan? Krijg je dan een juiste indruk van hoe het huis werkelijk is? Hoe de maten zijn etc? Een huis moet je voelen, je moet de sfeer kunnen proeven en je moet je een voorstelling kunnen gaan maken of het jouw thuis zou kunnen worden. Waar let je op als je een huis gaat bezichtigen? O.a. op:

  • Heeft het huis voldoende ruimte om aan al je wensen/behoeften te voldoen?
  • Wat is de staat van het onderhoud? Moet er snel wat aan geklust worden? Moet er apparatuur binnenkort vervangen worden?
  • Is er voldoende bergruimte?
  • Hoe is de ligging t.o.v. de zon?
  • Is er een tuin en zo ja, hoe groot is die en wat zijn de mogelijkheden? (denk aan vrije achterom)
  • Bevalt de omgeving waar het huis staat je ook?

Al deze dingen staan vaak wel vermeldt op de huizen verkoopsites maar kun je je er dan ook écht een voorstelling bij maken? Als je de huizen gaat bezichtigen tijdens de NVM open huizen dag krijg je een veel beter beeld en kun je ook nog vaak vragen stellen die je kunnen helpen bij je overwegingen.

 

Droomhuis zoeken

Laat je niet al teveel beïnvloeden door de inrichting van de huidige bewoners. Het is immers nog hun huis dus hun smaak en voorkeuren zullen duidelijk aanwezig zijn.  Hopelijk heeft de verkopende partij zijn best gedaan een zo neutraal mogelijk huis aan je te tonen. Een overvloed aan persoonlijke items zullen ze weggehaald hebben om jouw indruk niet teveel te beïnvloeden.  Niet iedereen kan immers door al die spullen heen kijken of die in het oog springende kleur op de muur weg kunnen denken. Als je op zoek gaat naar je droomhuis is het zaak dat je je een beeld kunt vormen van jouw nieuwe thuis in hun huis. Een neutraal huis hoeft niet ongezellig te zijn, hopelijk helpen ze je een handje en hebben ze wat hier en daar wat gezelligs neergezet, een boeketje bloemen en een kussentje doen wonderen (en misschien zelfs wel die appeltaart gebakken….en bieden ze je en stukje aan).

 

NVM Open Huizen Dag 

 

Een goed begin is het halve werk

Ook als je tijdens de NVM open huizen dag te koop staande woningen wilt gaan bekijken doe je er verstandig aan je goed voor te bereiden.

  • Kijk op Funda welke huizen er meedoen aan de open huizen dag.
  • Stippel een route uit, je hoeft nergens een afspraak te maken dus plan zo voordelig mogelijk en neem je tijd om vragen te stellen en alle ruimtes te bekijken. Je hebt immers geen haast om op tijd bij je volgende bezichtigingsafspraak te verschijnen.
  • Zet al je vragen op papier zodat je niet achteraf nog met vragen blijft zitten.
  • Download de checklist op de website

Een goed begin is het halve werk, zo hoef je tijdens de bezichtiging alleen maar je lijstje af te werken en alles goed op je in te laten werken.

 

NVM Open Huizen Dag

 

Rest ons niets meer dan je veel plezier te wensen tijdens je huizenjacht! 

Zin in een stoer interieur?

Wil je je woonkamer een nieuwe look geven en ben je gevallen voor het stoere loftgevoel dat je overal ziet? Wil je wat stoere elementen toevoegen zodat je interieur meer kracht uitstraalt? Ga je samenwonen en zoek je een manier om twee interieurstijlen te combineren? De industriële woonstijl is...

Lees verder

Waarom zou je kiezen voor een aanbo...

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!     Wat is een aanbouw of een uitbouw? D...

Lees verder

Een etentje? Zo zorg je dat het een...

Een etentje geven voor familie, vrienden of bekenden: het klinkt altijd als een geweldig idee. In gedachten zie je jezelf, samen met de genodigden, al een gezellige, lange avond aan tafel zitten. De meest geweldige gerechten proeven. Een heerlijke tijd hebben. In de praktijk loopt het echter vaak wa...

Lees verder

De vele voordelen van steenwol

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een groot aantal isolatieoplossingen. Hierbij valt te denken aan het isoleren van muren, daken, vloeren en wanden. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je alles weten over de voordelen van steenwol? Lees dan nu deze blog!   ...

Lees verder