05-02-2024

Nieuwe vloeren in huis? Zo kies je de perfecte vloer voor elke ruimte

De vloer is in elke ruimte je basis. Je vloer is eigenlijk je soort van blanco canvas waarop je de rest van je interieur bouwt. Omdat je vloer sfeerbepalend is is het dus zaak dat je de perfecte vloer voor elke ruimte kiest. Natuurlijk is een mooie vloer meer dan alleen mooi, een goede vloerbedekking kan bijvoorbeeld geluid dempen, isoleren, licht reflecteren etc. Als je nieuwe vloeren in je huis wil kun je kiezen uit ontelbaar veel mooie varianten. Ga er even goed voor zitten om te bepalen welke optie het beste past bij de ruimte waar deze moet komen te liggen. Vraag jezelf o.a. af wat je er allemaal doet, wie er wonen, wat er moet kunnen op de vloer en welke sfeer je mooi vindt.

 

Vloeren 

 

Hoe kies je de mooiste vloeren voor je huis?

De vloer is een van de eerste dingen die je ziet als je een ruimte binnenkomt. Hij is sfeerbepalend en dus is het belangrijk dat je een mooie vloer kiest die aansluit bij je woonstijl maar zeker ook bij je woonwensen en gezinssamenstelling. Gelukkig kan er heel veel tegenwoordig en kom je absoluut weg met bijvoorbeeld een klassieke visgraatvloer in een strak en modern interieur. Net zo goed als een modern kliklaminaat een fijne basis kan zijn voor een landelijk interieur. Ga vooral verschillende leveranciers bij jou in de buurt langs om vloeren en stalen in het echt te zien. Wie bijvoorbeeld eerst inspiratie zoekt onder vloeren Amsterdam krijgt een heel divers en aantrekkelijk aanbod aan moderne vloeren te zien. Online al een kleine screening maken scheelt je heel wat tijd in de winkel. Wat overigens niet wil zeggen dat je niet van mening kunt veranderen. Als je de vakman laat praten en met je meedenken kan het zomaar zijn dat je uiteindelijk voor iets anders kiest dan waar je eerste voorkeur naar uit ging. Vloeren kunnen een warme en uitnodigende sfeer creëren. Praktisch zaken als gehorigheid, vloerverwarming, intensief gebruik of niet moet je altijd meenemen in je keuze. Met een stijlvol vloerkleed kun je extra accenten, extra sfeer én warmte aanbrengen en je mooie nieuwe vloer op veelgebruikte plekken ook een beetje beschermen. Onder bijna alle vloeren komt een bijpassende ondervloer waarmee je al een dempend resultaat en warmere voeten bereikt. Als je de vloer zelf gaat leggen, neem dan alle tips van de vakman mee. Een mooie nieuwe vloer begint absoluut bij een gedegen ondervloer.

 

 

vloeren

 

Hoe kies je de beste vloer?

Betonnen vloeren, hardhouten vloeren, vloeren van pvc, gietvloeren, tegelvloeren etc. Ze brengen allemaal een eigen sfeerbeeld met zich mee. De textuur van de vloer kan de sfeer in de ruimte bepalen. Niet elke vloer is echter voor elke ruimte geschikt. In al je voorwerk kun je dus al een lijstje maken per ruimte welke vloer zou kunnen en welke vloer géén verstandige keuze zou zijn. Maak een moodboard, beschrijf wat je zou willen, zoek beelden ter inspiratie (Google bijvoorbeeld laminaat Amsterdam en bewaar de plaatjes ter illustratie) en schrijf belangrijke aspecten per ruimte op.  Bekijk woonwebsites en binnenkijkers om te zien welke keuzes anderen maakten en zie hoe mooi bepaalde keuzes uit kunnen pakken. Hieronder een lijstje dat je kan helpen.

  • Beste vloer voor slaapkamer: in de slaapkamer wil je een vloer die makkelijk te onderhouden en geluiddempend is. Warm aan de voeten? Ja graag! PVC, vinyl of tapijt zouden een prima keuze zijn.
  • Beste vloer voor de badkamer: de badkamer is een vochtige ruimte, hout en parket zijn daardoor misschien niet de beste opties. Een stenen vloer, waterdicht laminaat en een pvc-vloer zouden hier voor veel plezier kunnen zorgen.
  • De beste vloer voor de woonkamer: de vloer in de woonkamer wordt in de meeste huizen intensief gebruikt. De woonkamer is een drukbezochte ruimte en de vloer die daar ligt moet dus wel tegen een stootje kunnen. Makkelijk in onderhoud? Nou, als dát even zou kunnen! Denk bijvoorbeeld aan een goede kwaliteit laminaat, parket, pvc. Ook gietvloeren kunnen een unieke sfeer aan de ruimte geven en voor een strak en modern resultaat zorgen.
  • De beste vloer voor de keuken: spetters water, geknoei met olie, etensresten die per ongeluk op de vloer belanden, de vloer in de keuken moet niet vies zijn van een ongelukje. Tapijt of hout kies je dus liever niet, verder zijn alle vloeren die gemakkelijk schoon te maken zijn én tegen wat spetters kunnen perfect voor in de keuken.

Een stijlvolle trap? Een snelle tra...

Voor velen een doorgangsruimte om van beneden naar boven en vice versa te gaan. Voor sommigen een uitdaging omdat de helft van alle treden altijd vol rommeltjes ligt die nog mee naar boven moeten. Je trap is onderdeel van je interieur en verdient meer liefde en aandacht! Als je oude trapbekleding ve...

Lees verder

Meer licht in je uitbouw: tips voor...

Het toevoegen van een uitbouw aan je woning is een geweldige manier om extra ruimte te creëren. Je kunt de woonkamer flink uitbreiden of een grote open keuken laten bouwen. Wel is het belangrijk om de lichtinval in de gaten te houden. Door een uitbouw kan er namelijk daglicht verloren gaan, waa...

Lees verder

Hoe kies je voor een makkelijk te o...

Wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een mooie tuin? Dat is gelukkig goed mogelijk. Als je maar goed nadenkt over de inrichting van de tuin. Ook als je geen groene vingers hebt, kun je zo genieten van een levendige, groene tuin. Lees verder voor mooie tips.     Makkelijke planten ...

Lees verder

Duik dieper in de wereld van biodiv...

Tussen de bloemen en planten in je tuin schuilt een kleine wereld vol leven. Insecten spelen een cruciale rol in het ecosysteem, maar vinden steeds minder natuurlijke habitats. Door een insectenhotel op te hangen, draag je bij aan de biodiversiteit en help je deze nuttige beestjes aan een thuis. In ...

Lees verder