20-03-2023

Nieuwe toegangspoort kopen: waar let je op?

Nieuwe toegangspoort kopen waar let je op

 

Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Het wordt net iets lastiger om zomaar weg te lopen. Ben jij nog op zoek naar een passende poort? Let dan goed op de onderstaande punten.

 

Losse poort of bijpassend hekwerk

Bepaal eerst of je enkel een poort nodig hebt of ook bijpassend hekwerk. In de meeste gevallen is het mooi als de tuinpoort, looppoort of inrijpoort dezelfde look heeft als het aansluitende hekwerk. Je kunt de rest van jouw tuin uiteraard ook afsluiten met een muurtje of een hoge heg.

 

Afmeting van de tuinpoort

Meet de ruimte op jouw terrein nauwkeurig op om een passend formaat te vinden. Houd daarnaast rekening met de belangrijkste functie van de poort. Moeten er auto’s doorheen rijden of gebruik je het alleen voor fietsen en scooters? Ook hiervoor zijn de afmetingen van belang.

 

Materiaalgebruik en kwaliteit

Er zijn toegangspoorten verkrijgbaar in allerlei materialen. Verdiep je in de levensduur, het onderhoud en de mogelijkheden van de diverse opties. Ga je voor een houten poort? Let dan op de specifieke houtsoort. Hardhout is bijvoorbeeld erg duurzaam, maar ook flink aan de prijs. Een eiken poort is dan een budget vriendelijk alternatief die ook erg lang meegaat. Kies altijd voor top kwaliteit om verzekerd te zijn van een optimale levensduur.

 

Handmatig of elektrisch

Je kunt toegangspoorten zowel handmatig openmaken als elektrisch bedienen. Bepaal van tevoren waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een handmatige poort is goedkoper in aanschaf, maar een elektrische poort biedt veel meer gemak.

 

Type toegangspoort

Uiteraard heb je ook de keuze uit diverse soorten toegangspoorten. Een inrijpoort is geschikt voor auto’s, terwijl een looppoort een stuk smaller is. Daarnaast kan een poort draaiend of schuivend openen. Een schuifpoort is heel erg compact en neemt dus weinig ruimte in beslag. Een draaipoort heeft een stuk meer ruimte nodig om te kunnen openen. Vergeet daarom niet te kijken naar de draairichting en de beschikbare ruimte rondom de poort.

 

Uitstraling van de poort

Zodra je alle wensen en eisen op een rijtje hebt, kun je gaan kijken naar het uiterlijk van de nieuwe toegangspoort. Het is belangrijk dat de look aansluit op de stijl van je woning en de sfeer van de tuin. Denk daarom tot slot na over de kleur en het design.

Wat zijn de voordelen van een kunst...

Als je ‘huisrenovatie’ hoort, zijn het dak, de ramen en de gevelbekleding vast de eerste dingen waar je aan denkt. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is de dakrand. Maar juist de dakrand is een belangrijk onderdeel om je huis te beschermen tegen vocht, kou en insecten. Als jouw dak...

Lees verder

Daarom is Sikkens Rubbol XD de best...

Sikkens Rubbol XD High Gloss is ongetwijfeld een van de beste buitenlakken op de markt, en de voordelen ervan zijn talrijk. Hier volgen enkele redenen waarom deze verf zo populair is en wordt beschouwd als een duurzame en hoogwaardige keuze voor het schilderen van buitenoppervlakken.     1...

Lees verder

Je overkapping mooi afwerken met be...

Als je je huis wat wil uitbreiden, is het een supergoed idee om een overkapping te laten plaatsen in je tuin. Je creëert met een overkapping echt een extra ruimte aan je huis waar je je in kunt terugtrekken, kunt zitten met familie en vrienden en daarnaast langer kunt genieten van het buitenlev...

Lees verder

Een budgetvriendelijk vloerkleed: z...

Een vloerkleed kan ontzettend veel sfeer geven aan jouw woonkamer of slaapkamer. Als je jouw huisje een gezellige boost wilt geven is een vloerkleed dus een fantastisch idee. Maar een mooi perzisch tapijt of een lekker zacht wollen kleed kan al snel erg duur worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren ...

Lees verder