20-03-2023

Nieuwe toegangspoort kopen: waar let je op?

Nieuwe toegangspoort kopen waar let je op

 

Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Het wordt net iets lastiger om zomaar weg te lopen. Ben jij nog op zoek naar een passende poort? Let dan goed op de onderstaande punten.

 

Losse poort of bijpassend hekwerk

Bepaal eerst of je enkel een poort nodig hebt of ook bijpassend hekwerk. In de meeste gevallen is het mooi als de tuinpoort, looppoort of inrijpoort dezelfde look heeft als het aansluitende hekwerk. Je kunt de rest van jouw tuin uiteraard ook afsluiten met een muurtje of een hoge heg.

 

Afmeting van de tuinpoort

Meet de ruimte op jouw terrein nauwkeurig op om een passend formaat te vinden. Houd daarnaast rekening met de belangrijkste functie van de poort. Moeten er auto’s doorheen rijden of gebruik je het alleen voor fietsen en scooters? Ook hiervoor zijn de afmetingen van belang.

 

Materiaalgebruik en kwaliteit

Er zijn toegangspoorten verkrijgbaar in allerlei materialen. Verdiep je in de levensduur, het onderhoud en de mogelijkheden van de diverse opties. Ga je voor een houten poort? Let dan op de specifieke houtsoort. Hardhout is bijvoorbeeld erg duurzaam, maar ook flink aan de prijs. Een eiken poort is dan een budget vriendelijk alternatief die ook erg lang meegaat. Kies altijd voor top kwaliteit om verzekerd te zijn van een optimale levensduur.

 

Handmatig of elektrisch

Je kunt toegangspoorten zowel handmatig openmaken als elektrisch bedienen. Bepaal van tevoren waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een handmatige poort is goedkoper in aanschaf, maar een elektrische poort biedt veel meer gemak.

 

Type toegangspoort

Uiteraard heb je ook de keuze uit diverse soorten toegangspoorten. Een inrijpoort is geschikt voor auto’s, terwijl een looppoort een stuk smaller is. Daarnaast kan een poort draaiend of schuivend openen. Een schuifpoort is heel erg compact en neemt dus weinig ruimte in beslag. Een draaipoort heeft een stuk meer ruimte nodig om te kunnen openen. Vergeet daarom niet te kijken naar de draairichting en de beschikbare ruimte rondom de poort.

 

Uitstraling van de poort

Zodra je alle wensen en eisen op een rijtje hebt, kun je gaan kijken naar het uiterlijk van de nieuwe toegangspoort. Het is belangrijk dat de look aansluit op de stijl van je woning en de sfeer van de tuin. Denk daarom tot slot na over de kleur en het design.

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder

Kings & Queens, dit is dé basis va...

Wat heb je nodig om te slapen als een koning/koningin? Wat is het centrale punt in elke slaapkamer? Kies het meest sfeerbepalende item in je slaapkamer met zorg en die luxe slaapkamer is bijna compleet! Droom jij van een stijlvolle slaapkamer vol luxe en comfort? Met een paar handige tips transforme...

Lees verder

Ruimtebesparende oplossingen voor e...

Wonen in een klein appartement of huis kan soms een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn tal van slimme en stijlvolle manieren om je ruimte optimaal te benutten. Hier zijn enkele ruimtebesparende oplossingen die je kunnen helpen om je interieur te transformeren.     1. Mu...

Lees verder

4 redenen om te kiezen voor een ron...

Bij het inrichten van een eetkamer is de keuze van je eettafel een belangrijke overweging. Terwijl rechthoekige tafels vaak de standaard zijn, wint de ronde eettafel steeds meer populariteit vanwege zijn voordelen en veelzijdigheid. In dit artikel staan 4 redenen op een rijtje waarom een ronde tafel...

Lees verder