08-06-2012

Nico Tijsen, Creative Director bij Riviera Maison

Wat betekent “lekker wonen”voor jou?
Lekker wonen voor mij is thuis komen een huis waar het comfortable en gezellg is  Ik wil graag thuis komen in een huis wat mij omarmt. En ik vindt persoonlijke elementen erg belangrijk in een interieur

Kun je jouw eigen interieurstijl benoemen?
landelijk klassiek

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Inspiratie kan overal vandaan komen : het kan een plek zijn waar ik ooit geweest ben, of een heel klein knoopje op een shirt  Ik haal inspirateie overal vandaan.

Ben je trendgevoelig?
Ja ik ben zeker trend gevoelig en heb een neus voor wat de markt verlangd

Heb je een favoriete ontwerper
ik vindt de stijl van Jacques Garcia erg aanspreekbaar ; dat rijke opulente gevoel . Maar vindt ook dat Martha Stewart hele mooide dingen gedaan heeft, verder ligt er nu op mijn koffie tafel een boek van Carleton Varney  die heel veel met kleur doet en dat op een bijzonder manier toe past .

woonmerk:
Uiteraard Riviera Maison   we staan natuurlijk bekend om onze teksten op kasten meubels maar we hebben zoveel meer te bieden en ik probeer dat ook uit te dragen in onze fotografie en magazines.

woonwinkel:
Rialto Palma de Mallorca

shoppingstad?
London ; aangezien ik daar gewoond heb ; heeft dat altijd iets specials voor mij om daar te winkelen; Ook New York heeft op retail gebied veel te bieden. Verder ben ik fan van de Istanbul de diversiteit van deze stad is onbeschrijvelijk en zo inspirerend!

Omschrijving van sfeer voor jou?
Sfeer is voor mij emotie, Ik wil graag een bepaalde sfeer oproepen in huis of in een interieur

Verander jij vaak van interieur of blijft het bij kleinigheden verschuiven/vernieuwen?
Ik verander regelmatig maar ben wel erg gehecht aan bepaalde meubelen { zoals een aantal antieke stukken}

Wat is jouw favoriete item uit de Riviera Maison collectie?
Mijn favourite meubel is een tafel 150 x 150 gemaakt van oud houd waar je lekker met veel mensen aan kunt zitten te dineren {Chateau Belvedere dining table }
Op accessoire gebied vindt ik de double hurricane erg leuk ; omdat je daar zo veel verschillende dingen mee kunt doen .Regels of gevoel?
Ik volg altijd bepaalde regels mbt tot wonen en breek daar soms uit los om een bepaald gevoel te krijgen in een interieur

Nieuw of oud? 
oud

Hoe doen wij Nederlanders het op het gebied van wonen?
Ik denk dat wij het heel goed doen en erg met ons huis bezig zijn in vergelijking met bv landen rond de middenlandse zee

Wat vind je van de uitspraak: “laat me zien hoe je woont en ik vertel je wie je bent”?
ik kan me daar wel in vinden

 


Wat zijn volgens jou basisstukken in een interieur waar wij niet zonder kunnen?
Ik vind een kleed op de grond onontbeerlijk om eenheid te krijgen in een huiskamer, ook gordijnen vindt ik erg belangrijk

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder