12-05-2012

Marion, Nederlandse in Zweden

Waar kennen we jou van?
Van bl.S en dat staat voor http://basiclabelsweden.blogspot.com  een blog over mijn dagelijkse basicwoonmoment en lifestyle in Zweden.

Wat betekent “lekker wonen” voor jou?
Thuis zijn, Het maakt voor mij niet uit hoe of wat voor stijl, zelf mix ik al jaren alles door elkaar. Maar lekker wonen, moet je het gevoel geven van een woonbaar(t)huis.

Kun je jouw eigen interieurstijl benoemen?
Ik gooi persoonlijk alle stylen door elkaar, je vind bij mij tweedehands naast nieuw. Mijn style wisselt ook met het type huis mee. Eerst woonden we in een ouder landelijk gelegen huis en was brocante op zijn plek, maar nu we sinds vorig jaar onze eigen huis hebben gebouwd past deze brocante hier niet meer in. We hebben besloten voor 1 open ruimte te kiezen dus keuken, eetkamer, kamer een binnenkomst in 1 grote ruimte dus weinig muren en alles moet goed in balans zijn met elkaar. Wel hebben we geprobeerd hier geen strak huis van de maken door ook weer met naturlijke materialen te werken. Bij ons vind je ook puur natuur gevonden op het strand of een eigen bedacht basiclabel product zoals het basichus gemaakt van hout gevonden bij de zee of een ouden eiken paal uit het veld.  

Hoe ben je in de “woonwereld” terecht gekomen?
Het bekende verhaal ik schoof als kind al met mijn bed, buro en kasten alle kanten op. Maar op mijn 20ste besloot ik een opleiding te doen en koos voor binnenhuisarchitectuur naast mijn fulltime baan bij een meubelzaak. Ik heb een opleiding binnenhuisarchitectuur in 2 jaar in de avonduren via de LOI gedaan. Een volledige opleiding 20 jaar geleden met bouwkunde, interieurtekenen, perspektief, geschiedenis en ontwerp&indeling van ruimtes. Officieel heb ik mijn binnenhuisarchitectuur diploma maar heb nooit als binnenhuisarchitect gewerkt omdat ik het vormgeven of bedenken van dingen veel leuker vind. Maar wie weet gaat het er in de toekomst nog wel eens van komen. Ik heb hieraan veel gehad bij het verbouwen van de huizen en zeker toen we ons nieuwe huis naar eigen idee gingen indelen. 

Regels of gevoel?
Ik zeg meteen gevoel: Ik ben het type wat een huis moet aanvoelen. Eerst eens op je gemak de ruimtes op je aflaten komen, wat wil je en kan je er mee.  Maar er zijn natuurlijk ook regels: ik krijg meteen schuifneigingen als ik bij iemand binnen komt en die heeft de bank scheef tenopzichte van de muur staan. Dat is in mijn ogen een regel. Een regel die ook handig kan zijn is: iets nieuw erin dan iets oud eruit. Maar dat is een regel waar ik mezelf altijd aan hou. Ik hou niet van een vol huis. 

Verander jij vaak van interieur of blijft het bij kleinigheden verschuiven/vernieuwen?
Vroeger veranderde ik vaak, dan stond de bank achter en de eettafel voor, maar tegenwoordig is er met ons nieuwe huis daar de mogelijkheid niet voor, de plek is bestemd en dat vind ik heerlijk rustig. Ik heb de laatste tijd ook niet meer de drang om echt op zoek te gaan naar dingen maar laat de dingen mij vinden. Ik heb 2 kasten nodig voor 2 slaapkamers en dat is niet makkelijk hier in Zweden zijn de afstanden ver om zo maar even een paar honderd km. te rijden om naar een kast te kijken. Maar ik heb goede hoop dat ik er nog wel 1tje op een loppismarkt tegen kom. 

Wat vind je van de uitspraak: “laat me zien hoe je woont en ik vertel je wie je bent”?
Waar komt deze uitspraak vandaan en wie heeft hem verzonnen. Dan ben ik nu wel nieuwsgierig hoe ik uit deze test kom.

Heb je een favoriete ontwerper/woonmerk/woonwinkel/shoppingstad?
Er zijn momenteel verschillende Deense merken die ik wel leuk vind. Maar ik kom toch ook leuke merken tegen op Hollandse bodem. Nieuwe merken die ik  nog niet veel in Zweden tegen kom en die zeker hier ook goed aan zullen slaan. Ik mag graag de VT wonen door bladeren daar vind ik altijd vernieuwende inspiratie.  Daarnaast lees ik ook graag de Seasons daar vind je de meest inspirerende dingen voor buiten&puurleven. 

Ben je trendgevoelig?
Soms, maar ik probeer ook de trend naar mijn eigen hand te vormen. Daar wil ik mee zeggen dat ik trends volg maar er zo een draai aan geeft dat het een bl.S ding wordt. Op een gegeven moment zien we in een tijdschrift of op de blogs veel keukens of keukenbladen van beton langs komen. Dan denk ik dat wil ik ook maar dan niet zo strak, van mij mag die dan meer ruwer zijn in zijn vorm en zonder de geslepen kantjes. Ik ben absoluut geïnteresseerd in nieuwe trends, waar komt het vandaan en welke kant gaat het op. 

Is er nog iets dat wij móeten weten ?
Een weetje is dat ik binnenkort een eigen column ga schrijven voor huisjekijken.com.  Dit vind ik zo leuk omdat de blog van basiclabelSweden steeds meer internationale bezoekers trekt vind ik het niet leuk om alleen in het Nederlands te schrijven en blijft het vaak bij alleen foto's plaatsen. Dus straks kan ik gezellig in het Nederlands kletsen over mijn style of over het wonen in Zweden.

 

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder