18-10-2022

Minimalistische keuken: interieurtips en advies

Een minimalistische keuken ontwerpen lijkt makkelijk, maar eigenlijk is het best een uitdaging. Zeker als je het spannend wil houden. Maar geen nood, want met onze tips lukt het je zeker!

 

Minimalistische keuken interieurtips en advies

 

Inbouwspots zijn onmisbaar

Inbouwspots in de keuken? Dat is een goed idee! Want ze ogen erg strak. Ze zijn dan ook onmisbaar voor een minimalistisch interieur. Er zijn verschillende soorten inbouwspots om uit te kiezen. Trimless spots zijn echter de beste optie, omdat ze in je plafond ingewerkt worden. Daardoor zijn er geen randjes zichtbaar en zorg je voor een nog strakker geheel.

Houd je keuken netjes

Rommel hoort niet thuis in een minimalistische keuken. Zorg er dus voor dat je alles zo snel mogelijk opruimt. Voorzie ook voldoende opbergplaats, zodat je schaaltjes en ander keukengerei niet op het aanrecht moet laten liggen. Plaats daarnaast alleen maar de toestellen die je vaak gebruikt op je aanrecht, zoals een koffiezetapparaat.

Neutrale kleur als basis

Wit is dé kleur voor een minimalistische inrichting. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen andere kleuren mag gebruiken of toevoegen. Zwart en grijs kunnen bijvoorbeeld ook perfect in een minimalstische keuken gebruikt worden.

 

Voeg je liever een feller kleurtje toe? Gebruik dan wit, zwart of grijs als basis en schilder één muur in een opvallende kleur. Let op: als je keuken aan de kleine kant is, kies je beter niet voor te donkere kleuren. Indien je voor warmte in de ruimte wil zorgen, kun je ook lichte houten accenten toevoegen.

 

Strakke lijnen zijn een must

 

Minimalisme staat voor eenvoud. De bedoeling is dat je interieur rust uitstraalt. Om dat te verwezenlijken, maak je het best gebruik van strakke lijnen. Kies ook bij voorkeur voor inbouwapparatuur en koop een eenvoudige kookplaat, keukenkraan en spoelbak.

Maak een statement

Een minimalistisch interieur staat dan wel voor rust en eenvoud, dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn. Laat je interieur leven door te kiezen voor één opvallende accessoire. Dat kan een gigantische plant zijn die je een mooi plaatsje geeft. Of een grote lamp die je boven je keukeneiland hangt.

Een keuken om eindeloos van te genieten

Een van de grootste voordelen van een minimalistische keuken is dat het tijdloos is. Je hoeft je interieur dus niet om zoveel jaren te veranderen om mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Je ontwerpt het ook eenvoudig. Het is vooral belangrijk dat je rommel vermijdt, neutrale kleuren toepast en strakke lijnen gebruikt. Voeg ook één opvallend kleurtje en een blikvanger toe om je interieur spannend te houden!

 

Is dit hét moment om een woning te...

  De woningmarkt blijft een vreemd beest. In 2021 kookte hij nog over, vlogen huizen als warme broodjes over de toonbank en werd er fors overboden. Een jaar later lijken de kaarten heel ander geschud te zijn en hebben mensen grote moeite om hun huis verkocht te krijgen. Dringen voor een bezicht...

Lees verder

Een vlag in de tuin? Dit zijn je mo...

  Op bepaalde dagen in Nederland hangen veel mensen de vlag uit. Denk hierbij aan dagen als koningsdag of Bevrijdingsdag of als iemand uit het Koningshuis jarig is. Wil jij ook graag een vlag in je tuin hebben om te kunnen vlaggen? Dan is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn op dit ge...

Lees verder

Eettafel anders - ovale tafel op ma...

Welke woonstijl je ook mooi vindt, de eetkamertafel zien we graag royaal van formaat. We willen graag met veel mensen eraan kunnen zitten om te eten, de kletsen, een drankje te nuttigen en al die dingen die je zoal aan de eettafel kunt doen. De afgelopen jaren is dit meubelstuk bij velen van ons int...

Lees verder

Waarom overstappen op led verlichti...

Led verlichting. Het wordt tegenwoordig steeds populairder. Niet alleen bij de consument maar ook steeds meer bedrijven vervangen de oude verlichting door led verlichting. Wat zijn nou precies de voordelen van led verlichting en waarom zou ook jij overstappen?     Energieverbruik Je kunt w...

Lees verder