18-10-2022

Minimalistische keuken: interieurtips en advies

Een minimalistische keuken ontwerpen lijkt makkelijk, maar eigenlijk is het best een uitdaging. Zeker als je het spannend wil houden. Maar geen nood, want met onze tips lukt het je zeker!

 

Minimalistische keuken interieurtips en advies

 

Inbouwspots zijn onmisbaar

Inbouwspots in de keuken? Dat is een goed idee! Want ze ogen erg strak. Ze zijn dan ook onmisbaar voor een minimalistisch interieur. Er zijn verschillende soorten inbouwspots om uit te kiezen. Trimless spots zijn echter de beste optie, omdat ze in je plafond ingewerkt worden. Daardoor zijn er geen randjes zichtbaar en zorg je voor een nog strakker geheel.

Houd je keuken netjes

Rommel hoort niet thuis in een minimalistische keuken. Zorg er dus voor dat je alles zo snel mogelijk opruimt. Voorzie ook voldoende opbergplaats, zodat je schaaltjes en ander keukengerei niet op het aanrecht moet laten liggen. Plaats daarnaast alleen maar de toestellen die je vaak gebruikt op je aanrecht, zoals een koffiezetapparaat.

Neutrale kleur als basis

Wit is dé kleur voor een minimalistische inrichting. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen andere kleuren mag gebruiken of toevoegen. Zwart en grijs kunnen bijvoorbeeld ook perfect in een minimalstische keuken gebruikt worden.

 

Voeg je liever een feller kleurtje toe? Gebruik dan wit, zwart of grijs als basis en schilder één muur in een opvallende kleur. Let op: als je keuken aan de kleine kant is, kies je beter niet voor te donkere kleuren. Indien je voor warmte in de ruimte wil zorgen, kun je ook lichte houten accenten toevoegen.

 

Strakke lijnen zijn een must

 

Minimalisme staat voor eenvoud. De bedoeling is dat je interieur rust uitstraalt. Om dat te verwezenlijken, maak je het best gebruik van strakke lijnen. Kies ook bij voorkeur voor inbouwapparatuur en koop een eenvoudige kookplaat, keukenkraan en spoelbak.

Maak een statement

Een minimalistisch interieur staat dan wel voor rust en eenvoud, dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn. Laat je interieur leven door te kiezen voor één opvallende accessoire. Dat kan een gigantische plant zijn die je een mooi plaatsje geeft. Of een grote lamp die je boven je keukeneiland hangt.

Een keuken om eindeloos van te genieten

Een van de grootste voordelen van een minimalistische keuken is dat het tijdloos is. Je hoeft je interieur dus niet om zoveel jaren te veranderen om mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Je ontwerpt het ook eenvoudig. Het is vooral belangrijk dat je rommel vermijdt, neutrale kleuren toepast en strakke lijnen gebruikt. Voeg ook één opvallend kleurtje en een blikvanger toe om je interieur spannend te houden!

 

De perfecte kleur hoeslaken voor jo...

De slaapkamer is het persoonlijke domein waar een oase van rust en comfort aanwezig dient te zijn. De keuzes die je maakt bij het inrichten van het slaapvertrek zijn van grote invloed op de sfeer. Een onderdeel dat heel vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel degelijk een de stempel op een positi...

Lees verder

Combineer vintage charme met modern...

Waar geschiedenis morgen ontmoet: Tijdloze keukens ontwerpen  Een keuken is niet alleen een ruimte om te koken; het is een levende herinnering aan gedeelde maaltijden, gelach en uitgewisselde verhalen. Als hart van het huis verdient de keuken een vleugje geschiedenis en toekomst. Bij Kruit...

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

  Zonne-energie is steeds populairder. Zeker met de wisselende energieprijzen en het toenemende verbruik door de opkomst van bijvoorbeeld elektrische auto’s. Zonnepanelen bieden niet alleen een schone en hernieuwbare energiebron, maar kunnen ook aanzienlijke besparingen op de energiereken...

Lees verder

Screendoek op maat: de perfecte opl...

Het gebruik van zonwering is een uitstekende manier om ongemakkelijke hitte binnenshuis te verminderen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals rolluiken, markiezen, screens, luifels en screendoeken. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar als je op zoek bent naar een optie die sp...

Lees verder