18-10-2022

Minimalistische keuken: interieurtips en advies

Een minimalistische keuken ontwerpen lijkt makkelijk, maar eigenlijk is het best een uitdaging. Zeker als je het spannend wil houden. Maar geen nood, want met onze tips lukt het je zeker!

 

Minimalistische keuken interieurtips en advies

 

Inbouwspots zijn onmisbaar

Inbouwspots in de keuken? Dat is een goed idee! Want ze ogen erg strak. Ze zijn dan ook onmisbaar voor een minimalistisch interieur. Er zijn verschillende soorten inbouwspots om uit te kiezen. Trimless spots zijn echter de beste optie, omdat ze in je plafond ingewerkt worden. Daardoor zijn er geen randjes zichtbaar en zorg je voor een nog strakker geheel.

Houd je keuken netjes

Rommel hoort niet thuis in een minimalistische keuken. Zorg er dus voor dat je alles zo snel mogelijk opruimt. Voorzie ook voldoende opbergplaats, zodat je schaaltjes en ander keukengerei niet op het aanrecht moet laten liggen. Plaats daarnaast alleen maar de toestellen die je vaak gebruikt op je aanrecht, zoals een koffiezetapparaat.

Neutrale kleur als basis

Wit is dé kleur voor een minimalistische inrichting. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen andere kleuren mag gebruiken of toevoegen. Zwart en grijs kunnen bijvoorbeeld ook perfect in een minimalstische keuken gebruikt worden.

 

Voeg je liever een feller kleurtje toe? Gebruik dan wit, zwart of grijs als basis en schilder één muur in een opvallende kleur. Let op: als je keuken aan de kleine kant is, kies je beter niet voor te donkere kleuren. Indien je voor warmte in de ruimte wil zorgen, kun je ook lichte houten accenten toevoegen.

 

Strakke lijnen zijn een must

 

Minimalisme staat voor eenvoud. De bedoeling is dat je interieur rust uitstraalt. Om dat te verwezenlijken, maak je het best gebruik van strakke lijnen. Kies ook bij voorkeur voor inbouwapparatuur en koop een eenvoudige kookplaat, keukenkraan en spoelbak.

Maak een statement

Een minimalistisch interieur staat dan wel voor rust en eenvoud, dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn. Laat je interieur leven door te kiezen voor één opvallende accessoire. Dat kan een gigantische plant zijn die je een mooi plaatsje geeft. Of een grote lamp die je boven je keukeneiland hangt.

Een keuken om eindeloos van te genieten

Een van de grootste voordelen van een minimalistische keuken is dat het tijdloos is. Je hoeft je interieur dus niet om zoveel jaren te veranderen om mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Je ontwerpt het ook eenvoudig. Het is vooral belangrijk dat je rommel vermijdt, neutrale kleuren toepast en strakke lijnen gebruikt. Voeg ook één opvallend kleurtje en een blikvanger toe om je interieur spannend te houden!

 

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard. Vaak wordt ...

Lees verder

Een uitgebreide gids voor de keuze ...

Bij het kiezen van raamdecoratie zijn gordijnen en jaloezieën twee van de populairste opties. Maar welke is geschikt voor jouw kamer? Om je te helpen beslissen is hier een uitgebreide gids voor gordijnen en jaloezieën, met de voor- en nadelen van beide. Voordat we in detail treden, is het ...

Lees verder

Gezonde planten in huis? Tips voor ...

  Gezond is het, gezellig ook. Kamerplanten in je huis zorgen niet alleen voor sfeer maar ook voor een betere luchtkwaliteit. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je kamerplanten lekker gezond blijven en goed kunnen blijven groeien. Het is niet moeilijk, met een paar goeie tips blijven ja p...

Lees verder

Zo vergemakkelijk je je zoektocht n...

Er is online een groot assortiment aan witgoed te vinden, zo groot dat je al snel met de handen in het haar zit als je daar niet helemaal in thuis bent. In dit artikel gaan we je vertellen waar je op moet letten als je een nieuwe wasmachine aan wil schaffen en niet weet waar je moet beginnen.  ...

Lees verder