18-10-2022

Minimalistische keuken: interieurtips en advies

Een minimalistische keuken ontwerpen lijkt makkelijk, maar eigenlijk is het best een uitdaging. Zeker als je het spannend wil houden. Maar geen nood, want met onze tips lukt het je zeker!

 

Minimalistische keuken interieurtips en advies

 

Inbouwspots zijn onmisbaar

Inbouwspots in de keuken? Dat is een goed idee! Want ze ogen erg strak. Ze zijn dan ook onmisbaar voor een minimalistisch interieur. Er zijn verschillende soorten inbouwspots om uit te kiezen. Trimless spots zijn echter de beste optie, omdat ze in je plafond ingewerkt worden. Daardoor zijn er geen randjes zichtbaar en zorg je voor een nog strakker geheel.

Houd je keuken netjes

Rommel hoort niet thuis in een minimalistische keuken. Zorg er dus voor dat je alles zo snel mogelijk opruimt. Voorzie ook voldoende opbergplaats, zodat je schaaltjes en ander keukengerei niet op het aanrecht moet laten liggen. Plaats daarnaast alleen maar de toestellen die je vaak gebruikt op je aanrecht, zoals een koffiezetapparaat.

Neutrale kleur als basis

Wit is dé kleur voor een minimalistische inrichting. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen andere kleuren mag gebruiken of toevoegen. Zwart en grijs kunnen bijvoorbeeld ook perfect in een minimalstische keuken gebruikt worden.

 

Voeg je liever een feller kleurtje toe? Gebruik dan wit, zwart of grijs als basis en schilder één muur in een opvallende kleur. Let op: als je keuken aan de kleine kant is, kies je beter niet voor te donkere kleuren. Indien je voor warmte in de ruimte wil zorgen, kun je ook lichte houten accenten toevoegen.

 

Strakke lijnen zijn een must

 

Minimalisme staat voor eenvoud. De bedoeling is dat je interieur rust uitstraalt. Om dat te verwezenlijken, maak je het best gebruik van strakke lijnen. Kies ook bij voorkeur voor inbouwapparatuur en koop een eenvoudige kookplaat, keukenkraan en spoelbak.

Maak een statement

Een minimalistisch interieur staat dan wel voor rust en eenvoud, dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn. Laat je interieur leven door te kiezen voor één opvallende accessoire. Dat kan een gigantische plant zijn die je een mooi plaatsje geeft. Of een grote lamp die je boven je keukeneiland hangt.

Een keuken om eindeloos van te genieten

Een van de grootste voordelen van een minimalistische keuken is dat het tijdloos is. Je hoeft je interieur dus niet om zoveel jaren te veranderen om mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Je ontwerpt het ook eenvoudig. Het is vooral belangrijk dat je rommel vermijdt, neutrale kleuren toepast en strakke lijnen gebruikt. Voeg ook één opvallend kleurtje en een blikvanger toe om je interieur spannend te houden!

 

Hoe bescherm je je woning tegen hev...

We krijgen er steeds vaker mee te maken: hevige regenval. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er lekkages komen of kan er waterschade ontstaan aan je woning. Wat kun je nu doen om eventuele schade en problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Dit zijn praktische tips.     Control...

Lees verder

De perfecte keuken voor jou, landel...

Als je op zoek bent naar de perfecte keuken, zijn er zoveel verschillende opties om uit te kiezen. In dit blogartikel zullen we kijken naar verschillende soorten keukens en ons vooral richten op landelijke keukens. We zullen ook specifiek ingaan op Duitse keukenmerken, omdat Duitsland bekendstaat om...

Lees verder

De juiste reiniging voor jouw houte...

Hey daar! Ben je op zoek naar de beste manieren om je houten vloer schoon te maken en te onderhouden? Goed nieuws, want ik heb hier wat handige tips voor je! Of je nu een parketvloer of een ander type houten vloer hebt, met deze reinigingsmethodes kun je je vloer weer laten stralen. Laten we aan de ...

Lees verder

Richt je kantoor in met de juiste s...

Als het gaat om het inrichten van een werkruimte, is het kiezen van de juiste stoelen van essentieel belang. Stoelen kunnen het verschil maken tussen een comfortabele en productieve werkomgeving en een ongemakkelijke en afleidende plek. In dit blogartikel zullen we drie soorten stoelen bespreken die...

Lees verder