18-10-2022

Minimalistische keuken: interieurtips en advies

Een minimalistische keuken ontwerpen lijkt makkelijk, maar eigenlijk is het best een uitdaging. Zeker als je het spannend wil houden. Maar geen nood, want met onze tips lukt het je zeker!

 

Minimalistische keuken interieurtips en advies

 

Inbouwspots zijn onmisbaar

Inbouwspots in de keuken? Dat is een goed idee! Want ze ogen erg strak. Ze zijn dan ook onmisbaar voor een minimalistisch interieur. Er zijn verschillende soorten inbouwspots om uit te kiezen. Trimless spots zijn echter de beste optie, omdat ze in je plafond ingewerkt worden. Daardoor zijn er geen randjes zichtbaar en zorg je voor een nog strakker geheel.

Houd je keuken netjes

Rommel hoort niet thuis in een minimalistische keuken. Zorg er dus voor dat je alles zo snel mogelijk opruimt. Voorzie ook voldoende opbergplaats, zodat je schaaltjes en ander keukengerei niet op het aanrecht moet laten liggen. Plaats daarnaast alleen maar de toestellen die je vaak gebruikt op je aanrecht, zoals een koffiezetapparaat.

Neutrale kleur als basis

Wit is dé kleur voor een minimalistische inrichting. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen andere kleuren mag gebruiken of toevoegen. Zwart en grijs kunnen bijvoorbeeld ook perfect in een minimalstische keuken gebruikt worden.

 

Voeg je liever een feller kleurtje toe? Gebruik dan wit, zwart of grijs als basis en schilder één muur in een opvallende kleur. Let op: als je keuken aan de kleine kant is, kies je beter niet voor te donkere kleuren. Indien je voor warmte in de ruimte wil zorgen, kun je ook lichte houten accenten toevoegen.

 

Strakke lijnen zijn een must

 

Minimalisme staat voor eenvoud. De bedoeling is dat je interieur rust uitstraalt. Om dat te verwezenlijken, maak je het best gebruik van strakke lijnen. Kies ook bij voorkeur voor inbouwapparatuur en koop een eenvoudige kookplaat, keukenkraan en spoelbak.

Maak een statement

Een minimalistisch interieur staat dan wel voor rust en eenvoud, dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn. Laat je interieur leven door te kiezen voor één opvallende accessoire. Dat kan een gigantische plant zijn die je een mooi plaatsje geeft. Of een grote lamp die je boven je keukeneiland hangt.

Een keuken om eindeloos van te genieten

Een van de grootste voordelen van een minimalistische keuken is dat het tijdloos is. Je hoeft je interieur dus niet om zoveel jaren te veranderen om mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Je ontwerpt het ook eenvoudig. Het is vooral belangrijk dat je rommel vermijdt, neutrale kleuren toepast en strakke lijnen gebruikt. Voeg ook één opvallend kleurtje en een blikvanger toe om je interieur spannend te houden!

 

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder

Fris je schutting op met een laagje...

Het voorjaar staat voor de deur, wat betekent dat we straks weer heerlijk kunnen genieten in de tuin. We snappen dat je niet de tijd hebt om je hele tuin op de schop te nemen, maar door je schutting te verven geef je je tuin al een geheel nieuwe look. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen enkele ti...

Lees verder