05-06-2012

Mike, een echt mannenhuis!

 

Na jaren tot volle tevredenheid gezellig met mijn ouders samen te hebben gewoond, was plotseling het besef én het moment gekomen om een eigen huis te kopen. Een grote stap. Ik ben namelijk al een jaar of 8 fulltime werkzaam op Texel Airport als havenmeester om onder andere het luchtverkeer te begeleiden. De bedrijfswoning slash ouderlijke woning is op loopafstand van de verkeerstoren, dus verhuizen zou een grotere reistijd met zich meenemen. Gelukkig is op Texel alles redelijk dichtbij en viel mijn oog op een nieuwbouwwoning in Oudeschild op minder dan 10 minuten van het vliegveld. De 2 onder 1 kap woning zou in de zomer van 2011 worden opgeleverd en bood mij de mogelijkheid om nog een en ander aan te passen naar mijn zin. Denk hierbij aan extra stopcontacten in de woonkamer, keuken en in de slaapkamers. Ook heb ik gekozen voor natuursteenachtige vensterbanken op de begane grond, in plaats van de standaard witte werzalite vensterbanken.

Een goede keuze was daarnaast de vloer. Een strandachtige en lichte stijl was namelijk mijn voorkeur voor in mijn huis. Dat oogt rustig en ruimtelijk. De woonkamer is niet heel groot en met de juiste vloer en tinten wilde ik die groter laten lijken. Het werd laminaat Gradioso 'rustic light oak' van 2030 x 209 x 8 mm. Prachtige lange en brede planken. Ook de keuken kon ik nog zelf kiezen. In de showroom van de plaatselijke bouwcenter (tevens verkoper van de woning) stonden diverse low budget keukens, maar mijn oog viel meteen op een goed betaalbare houtachtige keuken (castell Eiken). Een supermooie keuken met combi magnetron (voor 2 pizza's!), vaatwasser, koelkast met kleine vriezer en een fraaie afzuiger. Deze laatste uiteraard iets hoger geplaatst dan standaard, vanwege mijn lengte (1,97 m). De plint werd een alu-kleur, zodat de overgang tussen het laminaat en de keuken alles behalve storend is.


Bij de verdere inrichting heb ik heel veel steun gehad van mijn moeder die gek is van interieurs. Ik ben overdag druk, dus zij zocht diverse dingen uit, waarna ik kon aangeven wat ik graag wilde. Een bezoek aan de IKEA kon ook niet uitblijven. Belangrijkste aankoop: een heerlijk stoere mannenbank plus poef. De bank past met zijn ruwe bruine stof perfect in het interieur, omdat ik zowel een eet- als salontafel van steigerhout heb laten maken hier op eiland. De man verstaat zijn vak en het resultaat was nog beter dan ik vooraf had gehoopt. Bij de eettafel rieten stoeltjes van de IKEA. 

De aankleding duurde wat langer en is eigenlijk nog niet helemaal af. Wel zijn er ondertussen witte jaloeziën en grijze gordijnen bijgekomen. De laatste zijn misschien iets te donker, maar zorgen er voor dat het niet té steriel oogt met vooral witte muren. De jaloeziën zijn wel wit. Door ze bijna dicht te draaien is de woning ook in het donker vrij licht. 

Eén van de muren is na lang overleg uiteindelijk wel grijs geworden met ook als voornaamste reden dat niet alles wit moet zijn. De trap naar boven in de woonkamer is ook al wit. De grijze muur achter de bank is in mijn ogen goed gelukt. Door het aanbrengen van een grote luchtfoto van Texel (van Flying Focus) in grijstinten op canvas is de muur minder overheersend én kan ik altijd genieten en kijken naar 'mijn' eiland.Zowel het toilet beneden als de badkamer boven hebben dezelfde tegels op de grond als tegen de muur, zodat er sprake is van één geheel. Beide ruimtes zijn niet groot, maar door lange tegels op de wand ogen deze ruimtes toch iets groter dan ze in werkelijkheid zijn. Ik heb nog even getwijfeld over grijze tegels op de vloer en wellicht ook op de wanden. Dat zie je tegenwoordig wel meer. Vooral in luxe hotels. Toch heb ik gekozen voor de lichte tinten om het ruimtelijke te laten lijken. Op papier leek met name de badkamer wat krapjes. In de praktijk is het erg functioneel en een schot in de roos.


Vanwege de kosten boven gekozen voor een Gamma laminaatje. Zelf gelegd, af en toe even spijt vanwege vocht in de woning, maar uiteindelijk toch tevreden. Ook hier weer lichte kleuren en alles doorgelegd vanwege de lange lijnen. Net als beneden in de beide slaapkamers één wand grijs gemaakt. Aangezien ik hier (voorlopig) allleen woon, de hobbykamer opgeofferd voor de kledingkast, zodat de slaapkamers voldoende ruimte hebben om je kont te keren!

Dit jaar moet er er nog wat aankleding komen op de muren, anders is het misschien wel erg minimalistisch. Daarnaast heb ik een prachtig tuinontwerp gewonnen. De bedoeling is om op korte termijn een groot deelte van het ontwerp te realiseren."

Stoer, industrieÔŅĹl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder