24-02-2023

Met deze tips kies je de juiste eetkamerstoelen

Steeds meer tijd wordt er doorgebracht aan de eettafel, het is daarom fijn wanneer je comfortabel kunt zitten. Er zijn heel veel verschillende soorten eetkamerstoelen, de keuze is ontzettend groot. Niet alleen qua stijl en kleur maar ook zie je heel veel verschillende modellen, van designstoelen tot aan kuipstoelen. Uiteraard is het vinden van mooie eetkamerstoelen een kwestie van smaak, toch zijn er wel een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden zodat jij uiteindelijk de perfecte eetkamerstoel kan vinden.

 

 

Welke interieur stijl heb je?

Omdat je uiteraard op zoek bent naar eetkamerstoelen die passen bij de rest van je interieur, ga je eerst bepalen voor welke stijl je wilt gaan. Bepaal dus van te voren welke stijl stoel je wilt hebben, op die manier vallen er al een behoorlijk aantal af wat de keuze uiteindelijk makkelijker maakt.

 

De juiste afmetingen

Ook wil je een stoel kopen die past qua afmetingen. Het is fijn wanneer je een eetkamerstoel uitkiest met armleuningen dat de stoel ook onder de tafel geschoven kan worden. Daarnaast is het ook mooi voor het beeld wanneer de stoelen qua formaat in verhouding zijn met de eettafel, het is niet fraai wanneer de stoelen te iel of te lomp zijn. Ook zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden die ook bepalend zijn voor het comfort van de stoel. Het is namelijk belangrijk dat je een ideale zithoogte hebt. De ideale hoogte is wanneer je met je rug tegen de leuning aanzit en je voeten plat op de grond kan zetten. Ook is het van belang wanneer je zit dat je knieën in een hoek van 90 graden zijn.

 

Materiaal en kleur

Er zijn heel veel verschillende soorten eetkamerstoelen, ook qua kleur en materiaal. Kleur is natuurlijk een kwestie van smaak en het moet ook passen bij de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld een donkergekleurde tafel, dan zijn beige eetkamerstoelen wellicht een goede match. Kijk ook goed naar wat voor materiaal je kiest en hou rekening met eventuele kinderen en huisdieren. Eetkamerstoelen gemaakt van kunststof of leer zijn hiervoor heel geschikt omdat ze makkelijk schoon te maken zijn bij eventuele ongelukjes. Ook materiaal is een kwestie van smaak en behoorlijk bepalend voor de stijl. Een eetkamerstoel van stof kan een warm en sjiek gevoel uitstralen, terwijl een stoel van kunststof goed past bij een modern en luchtig interieur.

 

Comfort van de stoel

Tot slot, ook comfort is ontzettend belangrijk. We besteden immers meer tijd aan de eettafel en dan wil je wel fijn zitten. De afmetingen hebben zeker een belangrijke invloed op het comfort maar ook of de stoel zachte kussens heeft en van welke materiaal de stoel is gemaakt. Daarnaast kunnen armleuningen een eetkamerstoel nog meer comfort geven, hou er wel rekening mee dat een stoel met armleuning extra ruimte nodig heeft.

Ben je van plan om nieuwe eetkamerstoelen aan te schaffen, hou dan zeker rekening met de bovenstaande punten zodat je thuis komt met fijne eetkamerstoelen waar je lang plezier van gaat hebben.

Hoe bescherm je je woning tegen hev...

We krijgen er steeds vaker mee te maken: hevige regenval. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er lekkages komen of kan er waterschade ontstaan aan je woning. Wat kun je nu doen om eventuele schade en problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Dit zijn praktische tips.     Control...

Lees verder

De perfecte keuken voor jou, landel...

Als je op zoek bent naar de perfecte keuken, zijn er zoveel verschillende opties om uit te kiezen. In dit blogartikel zullen we kijken naar verschillende soorten keukens en ons vooral richten op landelijke keukens. We zullen ook specifiek ingaan op Duitse keukenmerken, omdat Duitsland bekendstaat om...

Lees verder

De juiste reiniging voor jouw houte...

Hey daar! Ben je op zoek naar de beste manieren om je houten vloer schoon te maken en te onderhouden? Goed nieuws, want ik heb hier wat handige tips voor je! Of je nu een parketvloer of een ander type houten vloer hebt, met deze reinigingsmethodes kun je je vloer weer laten stralen. Laten we aan de ...

Lees verder

Richt je kantoor in met de juiste s...

Als het gaat om het inrichten van een werkruimte, is het kiezen van de juiste stoelen van essentieel belang. Stoelen kunnen het verschil maken tussen een comfortabele en productieve werkomgeving en een ongemakkelijke en afleidende plek. In dit blogartikel zullen we drie soorten stoelen bespreken die...

Lees verder