24-02-2023

Met deze tips kies je de juiste eetkamerstoelen

Steeds meer tijd wordt er doorgebracht aan de eettafel, het is daarom fijn wanneer je comfortabel kunt zitten. Er zijn heel veel verschillende soorten eetkamerstoelen, de keuze is ontzettend groot. Niet alleen qua stijl en kleur maar ook zie je heel veel verschillende modellen, van designstoelen tot aan kuipstoelen. Uiteraard is het vinden van mooie eetkamerstoelen een kwestie van smaak, toch zijn er wel een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden zodat jij uiteindelijk de perfecte eetkamerstoel kan vinden.

 

 

Welke interieur stijl heb je?

Omdat je uiteraard op zoek bent naar eetkamerstoelen die passen bij de rest van je interieur, ga je eerst bepalen voor welke stijl je wilt gaan. Bepaal dus van te voren welke stijl stoel je wilt hebben, op die manier vallen er al een behoorlijk aantal af wat de keuze uiteindelijk makkelijker maakt.

 

De juiste afmetingen

Ook wil je een stoel kopen die past qua afmetingen. Het is fijn wanneer je een eetkamerstoel uitkiest met armleuningen dat de stoel ook onder de tafel geschoven kan worden. Daarnaast is het ook mooi voor het beeld wanneer de stoelen qua formaat in verhouding zijn met de eettafel, het is niet fraai wanneer de stoelen te iel of te lomp zijn. Ook zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden die ook bepalend zijn voor het comfort van de stoel. Het is namelijk belangrijk dat je een ideale zithoogte hebt. De ideale hoogte is wanneer je met je rug tegen de leuning aanzit en je voeten plat op de grond kan zetten. Ook is het van belang wanneer je zit dat je knieën in een hoek van 90 graden zijn.

 

Materiaal en kleur

Er zijn heel veel verschillende soorten eetkamerstoelen, ook qua kleur en materiaal. Kleur is natuurlijk een kwestie van smaak en het moet ook passen bij de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld een donkergekleurde tafel, dan zijn beige eetkamerstoelen wellicht een goede match. Kijk ook goed naar wat voor materiaal je kiest en hou rekening met eventuele kinderen en huisdieren. Eetkamerstoelen gemaakt van kunststof of leer zijn hiervoor heel geschikt omdat ze makkelijk schoon te maken zijn bij eventuele ongelukjes. Ook materiaal is een kwestie van smaak en behoorlijk bepalend voor de stijl. Een eetkamerstoel van stof kan een warm en sjiek gevoel uitstralen, terwijl een stoel van kunststof goed past bij een modern en luchtig interieur.

 

Comfort van de stoel

Tot slot, ook comfort is ontzettend belangrijk. We besteden immers meer tijd aan de eettafel en dan wil je wel fijn zitten. De afmetingen hebben zeker een belangrijke invloed op het comfort maar ook of de stoel zachte kussens heeft en van welke materiaal de stoel is gemaakt. Daarnaast kunnen armleuningen een eetkamerstoel nog meer comfort geven, hou er wel rekening mee dat een stoel met armleuning extra ruimte nodig heeft.

Ben je van plan om nieuwe eetkamerstoelen aan te schaffen, hou dan zeker rekening met de bovenstaande punten zodat je thuis komt met fijne eetkamerstoelen waar je lang plezier van gaat hebben.

De perfecte kleur hoeslaken voor jo...

De slaapkamer is het persoonlijke domein waar een oase van rust en comfort aanwezig dient te zijn. De keuzes die je maakt bij het inrichten van het slaapvertrek zijn van grote invloed op de sfeer. Een onderdeel dat heel vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel degelijk een de stempel op een positi...

Lees verder

Combineer vintage charme met modern...

Waar geschiedenis morgen ontmoet: Tijdloze keukens ontwerpen  Een keuken is niet alleen een ruimte om te koken; het is een levende herinnering aan gedeelde maaltijden, gelach en uitgewisselde verhalen. Als hart van het huis verdient de keuken een vleugje geschiedenis en toekomst. Bij Kruit...

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

  Zonne-energie is steeds populairder. Zeker met de wisselende energieprijzen en het toenemende verbruik door de opkomst van bijvoorbeeld elektrische auto’s. Zonnepanelen bieden niet alleen een schone en hernieuwbare energiebron, maar kunnen ook aanzienlijke besparingen op de energiereken...

Lees verder

Screendoek op maat: de perfecte opl...

Het gebruik van zonwering is een uitstekende manier om ongemakkelijke hitte binnenshuis te verminderen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals rolluiken, markiezen, screens, luifels en screendoeken. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar als je op zoek bent naar een optie die sp...

Lees verder