24-02-2023

Met deze tips kies je de juiste eetkamerstoelen

Steeds meer tijd wordt er doorgebracht aan de eettafel, het is daarom fijn wanneer je comfortabel kunt zitten. Er zijn heel veel verschillende soorten eetkamerstoelen, de keuze is ontzettend groot. Niet alleen qua stijl en kleur maar ook zie je heel veel verschillende modellen, van designstoelen tot aan kuipstoelen. Uiteraard is het vinden van mooie eetkamerstoelen een kwestie van smaak, toch zijn er wel een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden zodat jij uiteindelijk de perfecte eetkamerstoel kan vinden.

 

 

Welke interieur stijl heb je?

Omdat je uiteraard op zoek bent naar eetkamerstoelen die passen bij de rest van je interieur, ga je eerst bepalen voor welke stijl je wilt gaan. Bepaal dus van te voren welke stijl stoel je wilt hebben, op die manier vallen er al een behoorlijk aantal af wat de keuze uiteindelijk makkelijker maakt.

 

De juiste afmetingen

Ook wil je een stoel kopen die past qua afmetingen. Het is fijn wanneer je een eetkamerstoel uitkiest met armleuningen dat de stoel ook onder de tafel geschoven kan worden. Daarnaast is het ook mooi voor het beeld wanneer de stoelen qua formaat in verhouding zijn met de eettafel, het is niet fraai wanneer de stoelen te iel of te lomp zijn. Ook zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden die ook bepalend zijn voor het comfort van de stoel. Het is namelijk belangrijk dat je een ideale zithoogte hebt. De ideale hoogte is wanneer je met je rug tegen de leuning aanzit en je voeten plat op de grond kan zetten. Ook is het van belang wanneer je zit dat je knieën in een hoek van 90 graden zijn.

 

Materiaal en kleur

Er zijn heel veel verschillende soorten eetkamerstoelen, ook qua kleur en materiaal. Kleur is natuurlijk een kwestie van smaak en het moet ook passen bij de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld een donkergekleurde tafel, dan zijn beige eetkamerstoelen wellicht een goede match. Kijk ook goed naar wat voor materiaal je kiest en hou rekening met eventuele kinderen en huisdieren. Eetkamerstoelen gemaakt van kunststof of leer zijn hiervoor heel geschikt omdat ze makkelijk schoon te maken zijn bij eventuele ongelukjes. Ook materiaal is een kwestie van smaak en behoorlijk bepalend voor de stijl. Een eetkamerstoel van stof kan een warm en sjiek gevoel uitstralen, terwijl een stoel van kunststof goed past bij een modern en luchtig interieur.

 

Comfort van de stoel

Tot slot, ook comfort is ontzettend belangrijk. We besteden immers meer tijd aan de eettafel en dan wil je wel fijn zitten. De afmetingen hebben zeker een belangrijke invloed op het comfort maar ook of de stoel zachte kussens heeft en van welke materiaal de stoel is gemaakt. Daarnaast kunnen armleuningen een eetkamerstoel nog meer comfort geven, hou er wel rekening mee dat een stoel met armleuning extra ruimte nodig heeft.

Ben je van plan om nieuwe eetkamerstoelen aan te schaffen, hou dan zeker rekening met de bovenstaande punten zodat je thuis komt met fijne eetkamerstoelen waar je lang plezier van gaat hebben.

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder

Fris je schutting op met een laagje...

Het voorjaar staat voor de deur, wat betekent dat we straks weer heerlijk kunnen genieten in de tuin. We snappen dat je niet de tijd hebt om je hele tuin op de schop te nemen, maar door je schutting te verven geef je je tuin al een geheel nieuwe look. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen enkele ti...

Lees verder