09-06-2021

Met Deze 3 Tips weer Helemaal in je Sas met je Dakterras

Geen wolkje aan de lucht en de zon schijnt, enthousiast verplaatst jij je naar je dakterras en je ploft neer op je heerlijk loungebank. Genietend van het weer hoor jij op de achtergrond het bruiswater bubbelen en de eerste aroma’s van de barbecue komen jouw kant op waaien. Man, wat heb je het toch goed voor elkaar. Toch mist er iets voor je gevoel, je kijkt eens rond en je denkt: dit dakterras kan wel een herstijling gebruiken. Maar waar begin je dan? Wij hebben 3 tips waar jij je dakterras een oppepper geeft.

 

Met Deze 3 Tips weer Helemaal in je Sas met je Dakterras

 

1.   Je kan nooit genoeg planten hebben

Het grootste verschil tussen het dakterras en de tuin is natuurlijk dat je veel minder groen hebt. Natuurlijk compenseert dat zich met het waanzinnige uitzicht wat een dakterras biedt, dus daar hoef je niet treurig om te zijn. Je kan daarentegen wel voor extra groen zorgen op je dakterras. Kijk goed naar de planten die je al hebt en kijk of hier nog wel tevreden mee bent. Het hoeft overigens niet perse te liggen aan de plant, ga eens voor een andere pot of bak en de stijl, dit maakt al veel verandering voor de uitstraling. 

Grote potten, kleine potten, noem maar op.. Er is een breed scala aan potten waar jij uit kan kiezen. Dan gaan we over naar de planten, wees hier vooral niet bescheiden mee. Ook het plaatsen van klimplanten zijn ideaal om een goede sfeer te creëren. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een stukje privacy op je dakterras. Voor een prachtig plaatje op je dakterras raden wij de blauwe regen aan, deze prachtige klimplant is perfect om jouw dakterras op te fleuren. Let op: bij het plaatsen van klimplanten heb je iets nodig waar ze zich aan vast kunnen houden. Denk hierbij aan een trellis, gaas, losse palen of rek.

 

2. Hoog en droog

Op jouw dakterras kan het ontzettend warm worden, je bent immers dichter bij de zon. Daarom is het zeker geen slecht idee om te investeren in een mooi schaduwdoek, ofwel een tarp. Deze tarp span je over (een deel van) je dakterras en je hebt gelijk een ontzettend knusse sfeer te pakken. Deze schaduwdoeken geven bovendien ook nog eens een moderne uitstraling, veel beter dan die afgetrapte parasol die al 20 jaar in de familie is. 

 

3. Accessoires

Nadat je een oase en schaduw hebt gecreëerd is het tijd om wat te doen met de styling van je dakterras. Je wilt dat je dakterras wat gezelliger gaat ogen, het is namelijk de plek waar jij je even terug trekt na een drukke dag of een geweldige barbecue verzorgt voor je vrienden en familie. Met accessoires kom je al een heel eind. Een van de belangrijkste is een vloerkleed. Je vraagt je nu af, een vloerkleed? Voor buiten? Het antwoord daarop is simpel: Ja! Er zijn veel stijlvolle vloerkleden speciaal gemaakt om buiten neer te leggen. Deze kleden kunnen wel tegen een stootje en zijn ook altijd waterbestendig. Wil jij een echt huiskamer gevoel op je dakterras? Dan is de aanschaf van een vloerkleed echt een must! Deze leg je onder je tuinstoelen van ikwiltuinmeubelen.nl en je realiseert gelijk een echte buitenkamer. Daarnaast is het ook stijlvol om bijpassende kussens en poefen toe te voegen aan je dakterras. Zo maak jij het plaatje helemaal compleet. 

 

Wij hopen dat jij met deze tips weer helemaal opnieuw verliefd word op je dakterras. Succes en heel veel plezier bij het stylen van je dakterras!

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder

Hoe maak je een mooie en gezellige ...

Of je nu een klein of een groot balkon hebt: het is leuk om er een fraaie plek van te maken. Je kunt je balkon immers zien als de ideale locatie om te ontspannen. Kom er tot rust, geniet er van momentjes voor jezelf. Met een goed boek en een kop koffie erbij. En met een gezellige styling om je heen!...

Lees verder

Zo kleed je je huis fleurig aan

Waarschijnlijk heb je de aankleding van je woning tiptop in orde. Misschien heb je wel een specifieke interieurstijl uitgekozen of heb je gewoon meubelen en decoraties gekocht die je mooi vond. Toch mist er nog iets van levendigheid in je huiskamer. We geven je graag een paar tips om wat kleur en fl...

Lees verder