21-01-2014

Melanie en Danny in hun jaren `20 bovenwoning

Mijn naam is Melanie (24) en samen met mijn vriend Danny (27) en katten Joshi en Senna woon ik nu bijna een jaar in een jaren ’20 bovenwoning in het leukste straatje van Almelo. De locatie is ideaal; links van ons het winkelgebied, rechts lopen we zo de natuur in! Dit is ons eerste gezamenlijke (huur)huis en we hadden het niet beter kunnen treffen. Ik vind het heerlijk om hier thuis te komen en geniet nog vaak van de houten vloer, grote ramen, hoge plafonds en de ruimte die we hebben. Het enige wat ik hier mis, is een tuin, maar we hebben gelukkig wel een ruim dakterras.

jaren 20 woning

scandinavisch interieur

zwarte schouw

string wandrek

blank houten eettafel

scandinavisch interieur

inbouwkast

 

Ik ben gek op Scandinavische interieur, ik denk dat dat in ons huis wel terug te zien is. Ik hou bijvoorbeeld van het contrast tussen zwart en wit in combinatie met hout en van Deens design. Wat ik zo fijn vind aan hset gebruik van neutrale ‘kleuren’ is dat het een rustige sfeer creëert. Dat is wat thuis zijn (onder andere) voor mij betekend: lekker tot rust komen! Mijn inspiratie haal ik uit woonbladen, maar ik laat me ook graag inspireren door Pinterest, Instagram (@melaniejansman) en blogs zoals thatnordicfeeling.com.

Mijn vriend werd eerder soms gek van mij, omdat ik nogal veranderlijk ben (wel een plankje boven de bank, geen plankje boven de bank, een andere kleur op de slaapkamermuren, gewoon lekker alles omgooien etc.). Tegenwoordig is hij er aan gewend en is ‘ie in de war als alles een paar dagen lang hetzelfde is ;-) Onlangs hebben we de werkkamer opgeknapt, we moeten er alleen nog de puntjes op de i zetten. Het was eerst een oude kamer die we niet gebruikten (met gelige muren en oranje versleten tapijt), nu kan ik er heerlijk ongestoord studeren/werken!

moderne werkkamer

zwart wit interieur

Woonaccessoires koop ik eigenlijk overal en nergens, maar wel voornamelijk online, bijvoorbeeld bij designlemonade.com of flinders.nl. Woonwinkel Habito vind ik ook erg leuk.

De slaapkamer

lichte slaapkamer    

witte houten vloer

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder