27-09-2014

Marloes & Bart in hun "standaard" rijtjeswoning

Het is alweer dertien jaar geleden dat ik samen met mijn man en onze drie poezen in dit huis ben komen wonen. Het is een standaard rijtjeswoning uit 1980, net zo oud als ik ben. We kochten het als een bouwval, zonder tijd voor een grondige verbouwing. We hadden drie weken de tijd om te verhuizen omdat ons vorige huis zo snel verkocht was. Daardoor hadden we alles voor de helft afgemaakt en was het eigenlijk niet naar onze zin, met als resultaat veel schuiven met de meubels, zelfs het telkens weer aanschaffen van nieuwe meubels en elke maand een andere kleur op de muur. Onze familie maakte grappen dat de centimeters dikke laag verf er nog eens vanaf zou komen.

fun fur

betonnen keukenblad

collage woonkamer

koperen kubuskandelaar

betonnen aanrechtblad

Ik hou van strak design maar ook van landelijk en kon die twee moeilijk met elkaar combineren. Het was een chaos in zowel mijn hoofd als in huis. Afgelopen winter moest er een knoop doorgehakt worden. Of we gaan verhuizen, of we pakken alles tot in de details aan. Het werd een stoffige verbouwing van drie maanden waarin we de keuken van de ene kant naar de andere kant van de woonkamer verplaatsten, de muren opnieuw stukten en de vloer vervingen. We hebben alles zelf gedaan, zo ook het betonnen aanrechtblad gegoten. Dat ging niet vanzelf. Het was voor ons de eerste keer dat we met beton werkten en het is een wonder dat het goed is gegaan. Daar hebben een hoop uren in gezeten. Daardoor zijn we nu wel extra blij met hoe de keuken geworden is. Niet te strak en niet te landelijk, maar iets ertussenin.

moderne keuken

collage keuken

moderne keuken

collage slaapkamer

zwart wit interieur

modern interieur

eetkamer

koperen kubuskandelaar

Er is nog geen dag voorbij gegaan dat ik niet tevreden ben met het resultaat. De keuken is mijn favoriete plek in huis, al zit ik de laatste tijd ook veel aan tafel. Wat betreft onze stijl is het helemaal goed gekomen, het is een mix geworden van design, landelijk en Scandinavisch. Het was een feest om nieuwe accessoires aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke merken. Ik ben vaste klant bij Loods5 en kom ook graag bij Pols Potten. Ik koop veel via internet, bijvoorbeeld bij Wonenmetlef of Nodicblends, maar we maken ook veel zelf. Ik ben blij dat we niet zijn verhuisd. Na dertien jaar voel ik me eindelijk thuis.

kaarsen in huis

werkplekje voor kinderen

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder