01-07-2014

Marit van Verknocht Styling, verkoopstylist.

*Waar kennen we jou van?

Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl
Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan.
En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijken.
Ook ben ik actief op Instagram en Pinterest (@verknochtstyling) en Facebook (Verknocht styling)

Hoe ben je in de “woonwereld”terecht gekomen?
Zover ik me kan herinneren ben ik bezig met wonen, interieur omgooien, stylen, fotograferen woonbladen lezen, internet afstruinen. Ook bezoek ik graag rommelmarkten op zoek naar interieurschatten. En de laatste jaren blog ik.
Destijds koos ik voor het kappersvak wat ik jaren met plezier heb gedaan en toen ik bij een grote kappersorganisatie ging werken ben ik het in het management terecht gekomen. Iets waar ik achteraf doodongelukkig van werd. Later kon ik gelukkig in dit zelfde bedrijf als vaktrainer aan de slag en met veel plezier heb ik dit gedaan. Helaas verdween door een reorganisatie deze functie per april dit jaar. Ik kon wel een baan behouden, door weer het management in te gaan, maar daar heb ik voor bedankt.
Al een tijd liep ik met het idee om wat met mijn passie te gaan doen, maar wát precies wist ik nog niet.
Ik wilde de interieur academie gaan doen, maar op de open avond sprong er geen „vonk” over. 

verkoopstyling

Op het blog van Elvera (Elv’s) zag ik de mooiste plaatjes voorbijkomen van woningen in de verkoop (veelal in Scandinavië) deze afbeeldingen kwamen o.a. van Alvhem makelaardij en Fantastic Frank en daar was `ie dan, de vonk……dát was wat ik wilde doen! En eind vorig jaar heb ik de opleiding verkoopstyling afgerond.

Daar ben ik nu druk mee, mijn eigen bedrijf: Verknocht styling. Ik zit nog volop in de opstart fase. Begin dit jaar ben ik officieel begonnen naast mijn werk en ik merk gelukkig dat het al aardig gaat lopen. 

Omdat mijn functie als trainer dus zou verdwijnen besloot ik de complete stap in de interieur wereld te zetten, maar van Verknocht alleen kan ik nog niet leven.
Alsof het zo moest zijn kwam er een mooie kans op mijn pad en ik geloof er in dat bepaalde dingen niet voor niets op je pad komen.
Nu werk ik parttime (naast Verknocht) als verkoopmedewerkster bij Deco Home in Goes. Waar we vloeren, behang, raambekleding, verf etc. verkopen.
Ik leer hier elke dag, heb het erg goed naar mijn zit en ik ben erg dankbaar dat ik deze kans op mijn 35e heb gekregen!
Hoe mooi het ook leek, het was best een stap om te nemen hoor (vooral financiëel  en qua zekerheid), maar ik heb nog geen dag spijt gehad!
Met Verknocht heb ik 1 doel en dat is, groeien en alleen nog maar beter worden in wat ik doe zodat ik nog meer mensen nog beter kan helpen in het snel verkopen van hun woning voor een goede prijs.
 In september start ik met een avond opleiding in de fotografie omdat fotografie minstens zo belangrijk is als de styling zelf. Met de foto’s kun je de juiste sfeer vastleggen. Díé sfeer, met als doel dat je de potentiële koper “raakt” met de woning, zodat deze nieuwsgierig wordt naar meer.

verkoopstyling

verkoopstyling

  • wat betekent “fijn wonen” voor jou?

Wat ik belangrijk vind aan mijn eigen interieur is dat het onze „handtekening” heeft. Je mag zien wie er wonen en ik laat me graag omringen in mijn interieur door mooie herinneringen aan bijzondere momenten/mensen.
Dit doe ik dan wel graag weer net even anders dan anders. 

Zoals wat ik heb gedaan met een tekst uit mijn poëzie-album waarin mijn vader een ontzettend lief en persoonlijk gedichtje schreef. Dit heb ik ingescand en met transfer papier op een kussenhoes gedrukt. Als aandenken van mijn helaas overleden vader, dit past meer bij mij dan bijvoorbeeld een foto van hem naast de TV.

Op ons toilet heb ik de muur bekleed met “screenshots” van onze tijdlijnen van Facebook.
En op twee grote borden die ik zelf heb gemaakt staat een korte tekst die Martijn en ik over elkaar schreven voor onze bruiloft.

Boven ons bed hangt een foto van ons die we kregen van onze vrienden op onze bruiloft, de foto bestaat uit allemaal kleine foto’s van ons, van vrienden, familie en van kennissen.

Ook maakte ik een XXL letterbak en daar staan o.a. 2 grote foto’s in van vroeger van Martijn en mij.

Ik vind het heerlijk om zelf creatief te zijn en ook om mijn eigen huis voor een leuk budget te stylen. Als ik eens een extra’tje over heb, verwen ik mezelf af en toe met een wat duurder item dat op mijn „ wishlist”  staat, zoals iets van Hay, House Doctor, Ferm Living etc.

Op dit moment staan behang van Ferm Living en de peper en zoutstel van MENU op mijn lijstje.
Verder moet ons huis een ruimte zijn waar we echt tot rust kunnen komen en we houden dan ook van een “lazy Sunday” op zijn tijd!
Ik ontvang ook graag vrienden en familie thuis, in plaats van een laatste blik in de spiegel ben  ik juist nog bezig met een last minute styling in huis

 verkoopstylist

verkoopstyling

verkoopstyling

* kun je jouw eigen interieurstijl benoemen?

Ik hou van Scandinavisch, veel wit, grijs, blank hout en zwarte accenten. Qua kleur komt er niet zo veel in bij mij, maar vergrijsde pasteltinten kan ik erg waarderen. Ik hou van veel licht en vind het een sport om “anders dan anders” items in mijn woning te hebben.
Verder hou ik van een goede mix van items en  materialen, nieuw, oud,ruw, glans, mat, rond, hoekig, warme materialen met helder glas.

* waar haal jij je inspiratie vandaan?
Internet, (Pinterest, Instagram en blogs), (woon)bladen, restaurants, etalages, woonbeurs, maar onbewust krijg ik op de gekste plaatsen inspiratie. Er kan zomaar een idee in mijn hoofd “ ploppen”
En aangezien ik weinig geduld heb moet dat idee dan ook het liefst zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

verkoopstyling

verkoopstyling

* ben jij trendgevoelig?
Ja, dat ben ik wel. Maar veel wit en licht is al jaren de basis. Soms duurt het wel even voor ik een trend echt kan waarderen en soms sla ik ook een trend over. Ik moet het wel echt mooi vinden.  Zo dacht ik dat de marmer trend niks voor mij zou zijn, maar nu kocht ik toch laatst een aantal marmeren kaarsenhouders, dus tja….. toch wel trendgevoelig dus. ;-)
En ik ben nogal van het veranderen.

* Veel verkopers zijn niet bekend met het werk van een verkoopstylist en blijven stug die appeltaart bakken als er kijkers komen. Heb jij een tip voor hen?
Zorg dat je woning niet  te vol staat en dat je schone zichtlijnen creëert.  Haal verder alle persoonlijke items weg  (tekeningen, foto’ of spullen/kunst die heel persoonlijk zijn) en neem in je hoofd als het ware al afscheid van je “thuis”
Zorg dat het neutraal is en van deze tijd.
En zorg dat de positieve punten van je woning opvallen. Geen opvallend kunstwerk op je schouw dus, maar laat die mooie schouw zelf maar “stralen”
Ruim alvast op en gooi/geef al wat overbodige spullen weg. Gekleurde muren? RAL 9010!
Veel mensen hebben nog steeds het idee: “daar kijken ze dan maar doorheen”  Maar geloof me, de koper heeft zoveel keus tegenwoordig, die hóéft simpelweg nergens doorheen te kijken, als hij bij een andere woning wel het juiste gevoel krijgt, is je kans verkeken. En daar gaat het allemaal om, het juiste gevoel.
Geef die potentiële koper een blanco schildersdoek . Zorg dat je woning fris is en huisdieren graag even uit logeren tijdens de fotoshoot en bezichtigingen.
En geef je slaapkamer en badkamer de look van een hotelkamer!
Zorg dat ze je HUIS zien en niet je THUIS.
En appeltaart, als je daar na bovenstaande nog energie voor hebt….. mág altijd hoor!

verkoopstyling

* Vaak zie je dat verkopers niks meer willen investeren in hun huidige huis, ze willen er immers vanaf. Er wordt vaak gedacht dat een verkoopstylist inhuren een kostbaar iets is, reken jij ze even voor dat dat niet zo is?

Dit kom ik zelf natuurlijk ook dagelijks tegen.
Het is ook een gek idee, je wilt van je woning af en je wilt je geld lekker inversteren in je nieuwe huis. Dat snap ik.
Ook zijn er natuurlijk ook veel mensen die al een flinke restschuld overhouden, maar juist dan is het toch een goed idee om verkoopstyling te laten uitvoeren.
Als jouw woning  door verkoopstyling op internet interesse krijgt en mensen vervolgens jóúw woning willen bezichtigen verdien je je investering terug en daar gaat het om! Zonder kijker immers geen koper!
Het is echt bewezen dat de woningen sneller verkopen en tegen een betere prijs.
Het is een soort “omdenken” en dat proces is gaande bij de mensen merk ik. Het gekke is, een prijsverlaging wordt inmiddels al heel normaal gevonden (dit gaat dan met stappen van €5000,- a €10.000 euro.! )
Terwijl een zeer complete verkoopstyling van bijvoorbeeld €1500,- dan een struikelblok is.
Dit betekent overigens niet dat de vraagprijs te hoog moet zijn. De gouden combi is een verzorgde, gestileerde woning met een realistische vraagprijs. (en goede foto’s op het internet!)

De makelaars hebben een belangrijke rol om verkoopstyling te promoten aan de verkoper. Als de makelaar bevestigd dat verkoopstyling een goed idee is voor de woning van de klant gaan ze sneller overstag. Makelaars zien gelukkig zelf het voordeel. In september mag ik weer een woning stylen van een makelaar zelf. (Eerder stileerde ik een woning van een andere makelaar met succes.)
Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik steeds meer particulieren tegen kom, die zelf aan verkoopstyling denken.
Zelf ga ik voor perfectie en ik merk dat dit zijn vruchten afwerpt.
1 woning stond al 1,5 jaar te koop en na styling werd deze binnen 3 weken verkocht! (leuke bijkomstigheid, de woning stond gedeeltelijk leeg en heb ik verder ingericht. Ook de inboedel werd verkocht!

verkoopstyling

* Is er nog iets dat wij met z’n allen moeten weten ? :)
Je woning eerlijk en objectief bekijken voor de verkoop lukt eigenlijk bijna niemand.
Natuurlijk kun je dit aan vrienden of familie vragen, maar bedenk je dat maar heel weinig mensen écht eerlijk zullen zijn. Het is altijd een goed idee om hier een expert bij te halen.
Soms kan er met hele kleine aanpassingen al een heel groot resultaat geboekt worden.
Wil je op de hoogte blijven? “Like me op Facebook: Verknocht Styling of kijk op mijn site: Verknochtstyling.nl
Ook zou ik het leuk vinden als je mijn blog eens bezoekt.

verkoopstyling

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder

Ren�e Onderdijk van FLINK Netherlan...

Waar kennen we jou van? Je zou mij kunnen kennen van flinknetherlands.com.  FLINK maakt wollen woon & lifestyle accessoires van zeer zacht Alpaca- en Merinowol, zoals kussens, plaids, shawls en omslagdoeken. Alle producten worden in Nederland ontworpen en geproduceerd in een van de laatste ...

Lees verder