13-01-2013

Marit en Martijn

Mijn naam is Marit, ik woon in een jonge en mooie buurt in Goes , samen met mijn man en allerbeste vriend Martijn. Interieur styling  is mijn grote hobby, mijn passie. 

Als kind al vond ik het belangrijk dat mijn kamer gezellig was en eenmaal op de middelbare school kon ik het echt niet meer begrijpen, wanneer een vriendin bijvoorbeeld haar oude dekbedovertrek nog op haar bed had met een wissellijstje met haar zwemdiploma daarboven aan de muur. Verder niks geen gezelligheid, nee, daar begreep ik niks van.

styling

styling met huisje

Het huis waarin we leven is heerlijk, het is een ruime geschakelde woning van 9 jaar oud.  We "vielen" voor de enorme woonkamer met de grote schuifpui. De "bubblechair" stond al op mijn wish list en eindelijk had  ik er de ruimte voor. We wonen hier nu bijna twee jaar. En we zijn nog lang niet klaar. ( gelukkig maar).
Deze winter willen we alle kamers boven netjes hebben en de voortuin staat op de to -do  lijst voor het voorjaar.

bubble chair

 bubble chair

interieur in zwart wit grijs

interieur in zwart wit grijs

interieur in zwart wit grijs

Zo nu en dan verander ik de hele indeling van de kamer. Martijn is het gelukkig gewend inmiddels en lijkt het te accepteren ;-). Ook dit deed ik al in mijn tienerjaren. Ik kon het rustig om 8 uur 's avonds nog in mijn kop krijgen om mijn hele kamer op zijn kop te zetten. Dan deed ik eenpaar oude handdoeken onder mijn kast en daar schoof ik m dan mijn slaapkamer door. Dat veranderen heb ik echt van mijn moeder, die is bijna nog erger dan ik ben.

interieur in zwart wit grijs

We hebben geen hele grote dingen veranderd aan de woning. De leistenen vloer, badkamer en de keuken zaten al  in het huis. 
Wel hebben we veel geschilderd, de trap was bijvoorbeeld  rood en is nu lichtgrijs. Boven hebben we overal laminaat gelegd. Op de leistenen vloer hebben we eigenlijk ons interieur verder  aangepast. De bank hadden we al toen we hier kwamen wonen. Nog niet lang, maar te kort om een nieuwe aan te schaffen. Persoonlijk zou ik met deze vloer een lichtere bank uitkiezen, maar ja, dat komt wel weer eens. We moeten wat te wensen over houden.

fotowand in woonkamer

Ik ben gek op de woonbladen, daarnaast ben ik sinds een half jaar verslaafd aan Pinterest. Wat een inspiratie haal ik daar vandaan, geweldig! Eigenlijk  zit 75% van mijn vrije tijd wel in interieur styling. Lekker inspiratie op doen, dingen bedenken, DIY, lekker woonshoppen of lekker stylen...I love it! En nu dus ook nog bloggen en leuke blogs volgen.

Ik maak ook graag dingen voor in huis (zoals  het kleedje op mijn slaapkamer, gemaakt van oude jeans)  en de borden die op de overloop staan met de tekst die we voor onze bruiloft hadden geschreven over elkaar) en de fotowand in de eethoek.

tekstborden

vloerkleedje van jeans

Foto's zijn veel te vinden in ons huis. Ik hou er van en heb ook altijd mijn kleine camera bij. De foto boven ons bed was een huwelijksgeschenk. Het bestaat uit allemaal mini foto', van ons, maar ook van onze gasten. Echt een super geschenk, wat goed bij ons past.

Ik hou er van dat ons huis persoonlijk is, dat het echt ons huis is.

foto van foto's 

Kleur is iets wat je niet veel tegenkomt bij ons. Het zijn vooral veel grijstinten, zwart, wit en hout. 

Mijn hoofd zit alweer vol nieuwe ideeën, dus het zal hier zeker blijven veranderen. Op dit moment zijn we de slaapkamer aan het afronden (we zijn van kamer verhuist) en ga ik beginnen aan de zolderkamer ( dat wordt mijn creatieve kamer....kan niet wachten)

boomkapstok

Sinds een maand ben ik begonnen met bloggen. Dit doe ik met heel veel plezier, ik vind het super leuk om mijn woongekte te delen met de andere woonblog meiden.  Ik geniet van de lieve reacties die ik krijg en ik kan nog wel wat volgers gebruiken. Ik zou het super vinden als je eens komt "kijken"

Je kunt me vinden en volgen op homemarit.blogspot.nl
Ook ben ik te vinden op Pinterest, http://pinterest.com/maritpolderman/

 

Groetjes, Marit

 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder