24-05-2012

Mariska Meijers, Dutch Design

 

Waar kennen we jou van? 

Van het Lifestyle/Home accessory merk Mariska Meijers Amsterdam dat inmiddels in zo'n 15 landen wordt verkocht waaronder in de US bij Neiman Marcus.

 

                       

 

Wat betekent “lekker wonen”voor jou?

Een huis moet je een warm en blij gevoel geven. Voor mij is dat omringt zijn door mensen en dingen waar ik van hou. Lekker wonen, is een huis met sfeer, niet te afgemeten of gestileerd. Ik hou niet van een huis dat voelt als een museum.

 

Kun je jouw eigen interieurstijl benoemen? 

Eclectisch, artistiek, bohemien met een vleugje chique, maar mijn interieurstijl blijft zich wel duidelijk ontwikkelen.

 

Hoe ben je in de “woonwereld” terecht gekomen?
Via mijn schilderijen. Het begon 6 jaar geleden puur met exposeren. Er kwamen veel reacties op mijn gebruik van kleuren en patronen en ik had een duidelijke voorliefde voor het schilderen van interieurs. Dit heeft me aangezet een eigen home accessory lijn te gaan ontwikkelen.

 

     

Regels of gevoel?
Gevoel, absoluut!

Nieuw of oud?
Beiden

 Omschrijving van sfeer voor jou?

Warmte, kleur, boeken, kunst, grote tafel, lekker eten & drinken.

 

Hoe doen wij Nederlanders het op het gebied van wonen?
Steeds beter! Nederlanders zijn meer en meer met wonen bezig. Dit was zo'n 20 jaar geleden wel anders. Toen woonde ik in Londen. Ik smulde van alle interieur, stoffen en antiekwinkels. In Nederland is er inmiddels een prachtig aanbod en je ziet dat ook aan de manier waarop de interieur tijdschriften zich hebben ontwikkeld. Residence  is momenteel mijn favoriet. Hoofdredacteur Jantien Nunnikhoven heeft een fantastisch oog. 

Verander jij vaak van interieur of blijft het bij kleinigheden verschuiven/vernieuwen?
Ik verander regelmatig drastisch. Zo heb ik recent mijn Hermes oranje muren verwisseld voor donkergrijs en zijn er heel wat meubels verwisseld. De kunst en objecten die ik in de loop der jaren verzameld heb blijven wel altijd onderdeel maar vinden steeds weer een nieuwe plek. 

Wat vind je van de uitspraak: “laat me zien hoe je woont en ik vertel je wie je bent”?
Eens, althans bij mij is het heel duidelijk wie ik ben als je mijn huis in stapt. 

 

                      

Heb je een favoriete ontwerper/woonmerk/woonwinkel/shoppingstad?
O jee meerdere! Ontwerper, Paul Smith. Interior Designer, Muriel Brandolini, Woonwinkel ABC Carpet in New York, shopping kan ik echt niet kiezen. De meeste wereld steden zijn top, maar de laatste tijd ben ik het meest in New York geweest. In juli mag ik weer!

Ben je trendgevoelig?
Ik denk dat iedereen zich laat beïnvloeden door wat er om zich gebeurd. We staan dagelijks bloot aan zoveel indrukken dus in die zin werken trends wel op me in. De vraag is wat je er mee doet. Als ik ontwerp of mijn huis verander ga ik niet eerst onderzoeken wat de trend is/wordt. Ik laat me leiden door mijn gevoel, maar dit gebeurd niet volledig autonoom want het hoofd is immers ook gevuld met impulsen van buitenaf.

 Is er nog iets dat wij móeten weten ?
Dat ik deze maand mijn Flagship Store op het Singel in Amsterdam heb geopend. Een mooie milestone voor het merk dat ik aan het bouwen ben.

 

 

Voor meer mooie items van de hand van Mariska Meijers ga je naar

www.mariskameijers.com

 

 

 

                

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder