11-01-2015

Marieke en haar gezin in hun jaren `20 woning

11 jaar geleden kwamen wij hier wonen, mijn man Bart, onze dochters Eefje en Jasmijn and me! Het huis stamt uit eind jaren 20, had een aantal oude details, zoals oude paneeldeuren, hoge plafonds, voorkamer, achterkamer, schouw etc. Het moest wel enorm gemoderniseerd worden, maar dat is nu net ons ding, daar zagen wij wel uitdaging in.
Inmiddels is er weer een hoop veranderd, in de loop der jaren veranderd toch je smaak en als de kinderen ouder worden kan er ook weer een hoop anders. Zo is het zeil uit de keuken veranderd in een natuurstenen vloer, de donkere houten planken vloer maakte plaats voor spier witte planken. Weliswaar zelf geschilderd door mijn man (een hele klus,..en ik bedenk nog wel eens wat klusjes....) De vele accessoires maakte plaats voor een wat strakker geheel.

 wit wonen wit wonen

scandinavisch interieur wit wonen

Ik hou zelf erg van fris wit, aangevuld met zwart, grijs en naturel tinten. Het geheel moet rust uitstralen, maar ook een beetje stoer! Her en der een industrieel en oud item, zoals een krukje of kandelaar voegt voor mij precies dat juiste toe.

witte schouw witte schouw

wit wonen wit interieur

Mijn man vindt eigenlijk alles best in huis en houdt ook wel van die rustige uitstraling....soms wel een beetje van mening dat het wel eens genoeg moet zijn, maar ja, bezig zijn met ons interieur is nu eenmaal mijn hobby.

Onze favoriete plek is absoluut onze leefkeuken, waar wij menigmaal met vrienden of als gezin aan de grote tafel zitten met een wijntje en een hapje, maar het is ook de favoriete plek van de kinderen die daar altijd hun huiswerk maken.

scandinavisch interieur scandinavisch wonen

Maar een avond heerlijk op de bank, is ook zalig. En wij zijn sinds kort in het bezit van een grote, stoere elementenbank die door de hele kamer heel schuift, ideaal!

Onze stijl zou ik willen omschrijven als stoer, fris, Scandinavisch. Ik koop graag accessoires bij "Its Loft" en "Meijer&Floor" in Arnhem. Maar aangezien mij man erg handig is, maken we ook geregeld dingen zelf, zoals het gestuukte tv meubel naast de schouw!

Inspiratie doe ik op in tijdschriften, internet, blogs en dan met name de Scandinavische blogs, geweldig! Eigenlijk is de stijl door het hele huis doorgevoerd badkamer, slaapkamers en de kinderkamers,....dit geheel maakt het voor ons een heel fijn familiehuis!

     

 

Note van de redactie: wil je meer van Marieke en haar huis zien dan kun je haar vinden op Instagram als @mariekereintjes_

 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder