29-11-2012

Marieke, creatieve duizendpoot

Helemaal Sint maar ook nog decoratief.

Nog even en het is 5 december. De Sint is al even in het land en ik vindt het heerlijk. Ook al ben ik inmiddels het label kind ontgroeit ik geniet nog steeds van dit oer-Hollandse feest.
En zoals bij elk feest wil ik natuurlijk ook met Sinterklaas het huis gezellig maken, want stel je voor dat de Goedheiligman langs komt dan moet hij zich wel welkom voelen. Maar ik wil het ook niet te bond maken dus ik ben eens gaan bedenken wat decoratief is en ook nog eens Sint-proof is. En zo kwam ik al snel op het idee van een pepernotentoren. En speciaal voor "Inspiratie voor je Interieur" vertel ik jullie hoe je zelf deze toren maakt.

pepernotentoren

Je hebt nodig:

 pepernoten
een kegel van piepschuim (bijvoorbeeld van de Pipoos)
bruin inpakpapier ( Ik koop mijn pakpapier altijd bij de Wibra)
plakband
lijmpistool

 Zo ga je te werk:

Als eerste pak je de kegel in. Ik heb dit gedaan omdat ik geen witte ondergrond wilde, je zou eventueel de kegel ook bruin kunnen verven maar ik wil de kegel met Kerst weer gaan gebruiken dus ik heb ervoor gekozen de kegel in te pakken met pakpapier. Zorg dat het pakpapier strak om de kegel heen zit. Nu kun je beginnen met het plakken van de pepernoten. Ik ben onderaan de kegel begonnen en bij elke nieuwe laag liet ik de pepernoten verspringen. Plak elke pepernoot goed vast met behulp van het lijmpistool. Ga door tot de hele kegel vol zit met pepernoten. 

Toen de torens klaar waren heb ik een klein plateau gepakt (ik vond een perfect formaat bij de kaarsen-hoek van de Xenos) en hier de toren op gezet, zo komt deze nog beter tot zijn recht. Ik heb twee torens aan beide zijden van mijn schouw. Op deze manier heb je een leuke en stijlvolle decoratie voor 5 december.

 gewoon marieke sintdeco

En om de schouw nog iets feestelijker te maken kunnen jullie in mijn webshop een gratis printable uitprinten voor een leuke vlaggenlijn voor Sinterklaas. Klik hier voor de vlaggenlijn.

gewoon marieke sintdeco

 

Ik wens jullie een heel gezellig avondje van Sinterklaas toe!

Marieke

www.gewoonmarieke.com

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder