29-08-2012

Lia en Jan

donker grijze voordeur

Wij (Jan en Lia) wonen achter deze deur in een heel gewone rijtjeswoning. Heel gewoon totdat je binnenkomt, tenminste dat is wat ik heel vaak hoor. Niemand verwacht dat er achter die deur nog zoveel ruimte en rust zit.

landelijke woonkamer in grijstinten

Ik heb mijn thuis gevonden in deze woning, en dat komt niet alleen omdat we hier zo lekker wonen maar mede doordat we er plezier in hebben om te klussen. En daardoor van dit huis ons thuis konden maken.

houten vloer

Zo hebben we o.a de kamer en keuken naar buiten uitgebouwd en daardoor kregen we er een ruimte bij van 3 bij 6. De keuken is verplaatst en het is nu een woonkeuken geworden waarvan de eethoek ook vanaf de zithoek te zien is. In de oorspronkelijke woonkamer staat nu alleen maar de zithoek.

landelijk stoere eethoek

De keuken is pas weer opnieuw geschilderd en de muren zijn voorzien van kalkverf, wat een geweldige sfeer weergeeft. Dat hebben we dan ook gewoon in onze vakantie gedaan, want stilzitten is niet echt wat voor ons. En vinden het dus helemaal geen straf. De volgende klus staat dan ook al weer gepland en daar verheug ik me enorm op.

landelijk stoere keuken in grijstinten

 

butlersink

Verder zijn we altijd wel op zoek naar net dat ene ding die een ruimte weer bijzonder maakt. Zo hebben we ook al onze deuren in huis vervangen voor oude paneeldeuren, waar behoorlijk veel werk in ging zitten. Wij zullen dan ook nooit zomaar naar een winkel gaan om iets te kopen. Maar liever word er gespeurd naar oude materialen die we kunnen hergebruiken.

hoffz schaal

Verder zijn wij gek op mooie oude accessoires die door ons hele huis staan, ook heb ik een aantal paspoppen en spiegels door het huis heen. Wonen is echt mijn grote passie.

stoer houten bankje     cloche oud zilver tin

Als je onze stijl moet omschrijven, dan is dat stoer sober maar leefbaar. Want je huis moet absoluut geen toonzaal zijn, maar een gezellig familiehuis.

Niet nog uitgekeken? Ga naar www.showhome.nl voor meer mooie binnenkijkers!

 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder