11-04-2023

Lekker slapen in het voorjaar - onder welk dekbedovertrek slaap je het lekkerste?

Wakker worden met de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes en een licht briesje door je open raam. Het komt eraan, hét ultieme lentegevoel! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met fluitende vogeltjes en een veelbelovend zonnetje toch? Uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Slapen is noodzaak. Hoe góed je slaapt ligt aan een aantal factoren. Een fijn bed met een goed matras en dito bodem is een must, dát is de basis van je gezonde nachtrust. Beddengoed lijkt een bijkomstigheid maar dat is het natuurlijk niet. Hoe fijner je je voelt in je slaapkamer hoe beter je slaapt dus een mooi dekbedovertrek helpt absoluut. Onder welk dekbedovertrek je het lekkerste slaapt is heel persoonlijk. We geven je tips om lekker te kunnen slapen én het juiste dekbedovertrek te kiezen, lees mee.

 

Lekker slapen in het voorjaar – onder welk dekbedovertrek slaap je het lekkerste?

 

Beter slapen? Vink deze tips voor een goede nachtrust af, en welterusten!

Niet te warm, niet te koud, niet te veel licht en liever geen geluid. Een aantal factoren die je meespelen in de kwaliteit van je nachtrust. Een rustige slaapkamer en een bed met het juiste beddengoed, meer heb je eigenlijk niet nodig toch? De meeste mensen willen een mooi dekbedovertrek, kiezen doen we al snel puur op de looks, het oog wil ook wat. Een mooi opgedekt bed is een feestje om te zien. Het zou fijn (essentieel?) zijn als je er ook nog eens goed onder kunt slapen. Niemand wil onder een flanellen dekbedovertrek slapen als het zomer is. Het is veel te warm en het materiaal absorbeert dan wel je transpiratievocht maar geeft dat niet zo heel snel af. Je beddengoed wordt klam, en dat slaapt niét fijn. In de zomer kies je liever voor katoen of zelfs linnen. Beiden ‘ademen’ lekker en zorgen er dus voor dat je het niet té warm krijgt ’s nachts. Linnen beddengoed is populair, zeker in de zomer. Linnen neemt vocht makkelijk op en geeft dat ook snel weer af, je bed wordt dus niet klam. Een katoenen dekbedovertrek is misschien wel de meest gekozen variant. Gemakkelijk in onderhoud, verkrijgbaar in heel veel kleuren en met heel veel patronen. Kies dus eerst het materiaal dat bij je past en bepaal daarna de ‘looks’. Lukt het slapen dan nog niet? 5 extra tips om beter te slapen die de moeite waard zijn om ter harte te nemen.

  • Heel persoonlijk ook maar over het algemeen is het echt het beste om later op de dag geen cafeïne meer te gebruiken. Cafeïne verhoogt je focus en geeft energie, niet persé bevorderend voor een ontspannen nachtrust. Wist je dat cafeïne wel 6 tot 8 uur in je bloed aanwezig blijft?
  • Regelmaat is key! Rust, reinheid en regelmaat, niet avontuurlijk…wel belangrijk! Elke dag op dezelfde tijd naar bed, op dezelfde tijd wakker worden, het gaat je helpen om beter te slapen.
  • Wie regelmatig beweegt slaapt beter. Een goede fysieke gezondheid kan enorm bijdragen aan een goede nachtrust. Intensief sporten stimuleren je zenuwstelsel dus doe dat liever niet vlak voor bedtijd. Een blokje om of een half uurtje op je yoga mat zijn weer wél aan te raden om langzaamaan te ontspannen voordat je naar bed gaat. Wie kent het niet? Doodmoe zijn na een lang dag vol indrukken maar bij thuiskomst toch niet meteen naar bed kunnen? Gun je lichaam en hoofd wat tijd om tot rust te komen voordat je naar bed gaat.
  • Doe wat ademhalingsoefeningen voordat je gaat slapen. Hoe rustiger je ademhaling hoe meer ontspannen je bent en meer je zenuwstelsel kalmeert.
  • Moeten we het nog over fel licht en beeldschermen hebben? Dat blauwe licht onderdrukt de aanmaak van melatonine, het hormoon dat een rol speelt in je slaap-waak ritme. Het zorgt ervoor dat je slaperig wordt als het donker wordt.

 

 

Lekker slapen in het voorjaar – onder welk dekbedovertrek slaap je het lekkerste? 

Hoe bescherm je je woning tegen hev...

We krijgen er steeds vaker mee te maken: hevige regenval. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er lekkages komen of kan er waterschade ontstaan aan je woning. Wat kun je nu doen om eventuele schade en problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Dit zijn praktische tips.     Control...

Lees verder

De perfecte keuken voor jou, landel...

Als je op zoek bent naar de perfecte keuken, zijn er zoveel verschillende opties om uit te kiezen. In dit blogartikel zullen we kijken naar verschillende soorten keukens en ons vooral richten op landelijke keukens. We zullen ook specifiek ingaan op Duitse keukenmerken, omdat Duitsland bekendstaat om...

Lees verder

De juiste reiniging voor jouw houte...

Hey daar! Ben je op zoek naar de beste manieren om je houten vloer schoon te maken en te onderhouden? Goed nieuws, want ik heb hier wat handige tips voor je! Of je nu een parketvloer of een ander type houten vloer hebt, met deze reinigingsmethodes kun je je vloer weer laten stralen. Laten we aan de ...

Lees verder

Richt je kantoor in met de juiste s...

Als het gaat om het inrichten van een werkruimte, is het kiezen van de juiste stoelen van essentieel belang. Stoelen kunnen het verschil maken tussen een comfortabele en productieve werkomgeving en een ongemakkelijke en afleidende plek. In dit blogartikel zullen we drie soorten stoelen bespreken die...

Lees verder