16-11-2012

Laura de Wilde, beeldend kunstenaar

Waar kennen we jou van?
Ik hoop van mijn schilderijen en werken op papier. Ik maak abstract werk op doek maar ook collages, tekeningen, zeefdrukken op papier. Het werk is vaak in eenzelfde kleurenpalet: knisperend wit met diep zwart, vaak bijna grafisch werk, of losser met aardetinten, goud, zilver etc. Het ‘handschrift’ is duidelijk en toch ontstaat het beeld vaak bij toeval. Ik start met een idee maar gaandeweg laat ik mij leiden door het materiaal en wat de verf doet. Uiteindelijk staat er meestal iets heel anders dan ik voor ogen had.

 laura de wilde

Je bent zoals we dat noemen een beeldend kunstenaar, hoe ben je in de “woonwereld” terecht gekomen?
Voor mij liggen die twee werelden heel dicht bij elkaar. Ik snap heel goed dat een schilderij ‘bij de gordijnen’ moet passen of dat je een kunstwerk in ieder geval zo hangt of plaatst dat het totaalplaatje mooi is. Dat dat bij ‘grote’ kunst niet zo zou zijn, vind ik onzin. Een kunstwerk hangt, staat of ligt meestal in een leefomgeving. Dus hebben interieurs, ontwerpen en interieurbladen ook altijd mijn belangstelling en zag ik op een gegeven moment bij welke ontwerpers en designers mijn werk zou passen. Karin Meyn van Piet Boon vond dat ook en zo kwam mijn werk daar terecht. Daarna volgden er ook andere ontwerpers, interieurstylisten, decorators etc.

laura de wilde

Wat betekent “lekker wonen” voor jou?
In mijn eigen huis betekent dat vooral dat ik er ontspan, dat ik er woon met mijn geliefden, dat ik mooie en bijzondere dingen om mij heen kan verzamelen en dat andere mensen er graag komen.

Kun je jouw eigen interieurstijl benoemen?
Lastig. Ik kan bladerend door een tijdschrift zo vallen voor een heel bohemien interieur en nog dezelfde dag dromen over een strak, modern, gebalanceerd onderkomen om mij vervolgens te wanen in een soort Single Man interieur. Maar uiteindelijk past een keurslijf van één stijl helemaal niet bij mij. Ik groepeer oud, nieuw, herinnering en onzin. Als groep of opstelling moet het dan wel weer mooi zijn. Gemene deler is wel dat ik graag oud, stoer en antiek mix met strak of industrieel. Dat ontstaat.

 laura de wilde

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Uit het dagelijks leven, de dingen die ik zie en meemaak. Gesprekken, muziek, de natuur, literatuur, film, tijdschriften en reizen geven mij energie waardoor de inspiratie vanzelf komt. Uiteraard ook de beelden die dagelijks op mijn netvlies komen en dat kan een schaduw op de straat zijn, een afgesleten tekst op een muur, een filmscene, een uitsnede van een gevel, objecten, mooie stoffen etc. Het gaat maar door!

laura de wilde

Ben je trendgevoelig?
Persoonlijk niet zozeer qua beeldende kunst of interieurs. Helaas soms wel met betrekking tot mode. Ik let wel op trends in mode, interieurs, vormgeving met betrekking tot mijn eigen werk.

Omschrijving van sfeer voor jou?
Gek genoeg zit dat voor mij eigenlijk nooit in spullen, huis of omgeving. Ik ken genoeg plekken waar ik niet zou willen wonen maar waar heel veel sfeer is en waar ik dus graag ben. Wordt bepaald door de mensen en wat zij ‘meebrengen’.

Kunst in een interieur is een heel persoonlijk onderdeel, welk advies kun jij de mensen geven bij het uitzoeken van een schilderij?
Mensen moeten vooral hun intuitie volgen. Meestal is de ‘eerste klap’ raak. En als je het niet meteen weet, is het heel normaal om een werk eens op zicht mee te nemen; dan kun je zien wat het in de ruimte doet, qua afmetingen, kleur etc.

laura de wilde

Regels of gevoel?( mtb “wonen”)
Geen regels en al zeker niet mbt wonen. Als iemand zich prettig voelt in de ruimte en het inspireert en nodigt uit, is het goed. Heeft niets te maken met hoe het ‘hoort te zijn’

Nieuw of oud? (mbt “wonen”)
Weer die mix ...

laura de wilde

Is er nog iets dat wij móeten weten ?;)
Ha, mijn website: www.lauradewilde.nl en dat mensen mij altijd kunnen bellen voor een uitleg, bezichtiging of afspraak!

laura de wilde

 

 

 

 

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder