18-12-2013

Karlijn en Arjan in hun lichte appartement in Tilburg

Vijf jaar geleden kreeg ik twee appartementen in één straat aangeboden. Twee! Eerst had ik er geen, toen mocht ik ineens kiezen. Een afgeleefd huis met kapotte deuren (wat was daar gebeurd?) maar met een kamertje meer, tegenover een prachtig licht appartement op de hoek van het gebouw. Die laatste werd het en dat had ik al bedacht voor mijn toekomstige huisgenoot Arjan het had gezien. We waren toen al enkele jaren samen en hadden de NS nodig om elkaar te kunnen zien. Een weekend lang bezat ik twee sleutels en bezocht ik de huizen met iedereen die me lief was. Gelukkig koos Arjan ook voor het kleinere appartement.


Eigen illustraties op achtergrond

uashmama clutch
Ladder via Marktplaats. Was meer dan 4 meter lang en ik heb mijn schoonmoeder ermee opgezadeld om ‘m te halen, omdat het bij haar in de buurt was. Gelukkig was de eigenaar zo vriendelijk om de ladder vast in tweeen te zagen op de door mij opgegeven maten

zwart wit met een kleuraccent
Roze kussen zelf gemaakt. Kleedje en koffers via de kringloop. Dat kleedje pakte toevallig verrassend goed uit. Kleedjes van de kringloop vind ik eigenlijk heel vies, daarom onderging die een 90 graden was, met ook de bedoeling om het later te verven. Het ding heeft zichzelf geverfd in die was: van vies gelig wit met zwart print, werd het geheel een mooi donkerblauw

slapkamer met lichte kleuren
Boomstam heb ik gevraagd toen ze hier vorig jaar aan het snoeien waren en zelf ontdaan van schors en voorzien van verf. Lamp en kap los van elkaar via de kringloop.

Dat kleine, maar heerlijk lichte huisje staat in Tilburg, op maar twee liedjes fietsen van het centrum. Ik mis vooral ‘zomers een tuin, maar we kijken aan twee zijden uit op prachtig groen dat voor ons wordt onderhouden. Natuurlijk is het wel eens puzzelen met de ruimte, maar laat ik dat nu net een hele leuke uitdaging vinden!

Onze inrichting is nu licht en fris, met enkele kleuraccenten. Hoewel ik veel op pad ben en samenwerking zoek met andere ondernemers, werk ik veel van mijn opdrachten thuis uit. Die rust om me heen heb ik dan nodig, hoewel het ook snel een hysterische rommel kan worden als ik eenmaal lekker bezig ben. Een lege wand heb ik sowieso nodig, voor de rust en om mijn werk soms van een afstand te kunnen bekijken.

veel licht in huis


Ketting zelf gemaakt tijdens dagje weg met moeder en zus. We gingen los in die kralenwinkel en uiteindelijk besloot mijn moeder ons daarop te trakteren, zo lief!

persoonlijk interieur
Schilderij van mij gemaakt door mijn schoonmoeder, ook al zo lief en heel knap. Ben heel trots op haar, want ze is dit jaar nog begonnen aan een vierjarige kunstopleiding, te gek!

De stijl in ons huis wordt daarnaast bepaald door de tweedehands meubels die ik met grote regelmaat ons huis in sleep. De kringloop is voor mij een hele logische plek om allerlei moois te vinden. Ik lees veel dat er gekozen wordt voor tweedehands meubels omdat het spullen met een verhaal zijn. Dat is ook zo, dat is mooi. In mijn geval is dat een dekenkist van mijn ouders waaruit ik vroeger een spelletje pakte. (niet op de foto). Daarnaast gaat het mij ook vaak niet perse om het verhaal. Mooi ontwerp, verassende vormen en hergebruik spreken me aan. En de prijs, fantastisch! Iets stevigs en unieks naar eigen smaak maken voor weinig geld. Van niets iets maken, daar haal ik heel veel plezier uit.

Inspiratie laat ik dus ontstaan door wat ik tegenkom bij de kringloopwinkel. Over al die jaren heen heb ik goed leren kijken én onderhandelen. Ook de woonbladen reiken voor mij een schat aan inspiratie aan, maar ik lees ook veel blogs in allerlei talen en gebruik met groot plezier Instagram (@karlijnvdw). Pinterest (@KarlijnvdWier) gebruik ik vooral voor mijn werk.

veschillende stoelen bij de eettafel
Bankje en stoelen behalve Eames van kringloop en opgeknapt. Kussen zelfgemaakt.

zwarte wand

Naast veel spullen van de kringloop en via Marktplaats, hebben we ook nog een beetje Ikea staan. Een prachtig concept, al vind ik wel dat je goed moet afwegen wat je ervan binnen haalt. Naast al mijn tweedehands uitspattingen denken we goed na over wat we kopen voor de inrichting. Dat gaat dan heel gericht en meestal via een webshop. Ik zie zoveel moois voorbij komen en af en toe blijft iets hangen voor in ons eigen huis. Als ik merk dat het blijvende liefde is, dan ga ik zoeken waar ik het het beste kan kopen.

De inrichting en het kleurenplan wisselen op zijn zachtst gezegd iets vaker dan in een gemiddeld huishouden. Er waren tijden dat ik om de twee maanden een muur anders kleurde. Ik vind het heerlijk om de effecten van verschillende stijlen in een ruimte te zien. Kleuren, vormen en materialen hebben zo’n grote invloed op sfeer en daarmee je gevoel in een ruimte.

Dat ik interieurontwerper zou worden, was vrij duidelijk na mijn afgeronde opleiding pedagogiek. Vier jaar geleden startte ik mijn bedrijf Vivifier als omgevingspedagoog en inmiddels heb ik vele groepen professionals getraind over de invloed van ruimte op gedrag. Onlangs rondde ik (cum laude) mijn opleiding interieurstyling af. Ik maak nu doordachte interieurontwerpen en doe fotostyling, illustratie en vormgeving (van websites en huisstijl e.d.). Kijk voor meer informatie op http://www.vivifier.nl/

 

** alle foto's en de complete styling zijn eigen werk van Karlijn

 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder