30-08-2014

Karin en haar gezin in hun woning uit ca. 1900

 

Samen met mijn man en zoon ben ik in 2009 in dit huis, wat rond 1900 is gebouwd, komen wonen. Vorige bewoners hebben het pand telkens met liefde verbouwd waardoor nog veel van de oude details zijn bewaard. Zo zit aan de voorzijde van het pand in alle bovenramen nog het oorspronkelijke glas in lood.

glas in lood ramen

witte schouw

kamer en suite

scandinavisch interieur

tolix stoelen

industriële lampen

De basis voor het kleurgebruik werd bepaald door de hal, waar nog de oude zwart/wit tegelvloer ligt. Daarnaast zijn grijstinten en naturellen toegevoegd om het wat “warmer” te maken. Heel veel kleur kom je bij mij niet tegen. Afhankelijk van het seizoen en de stemming worden deze bepaald door gebruik van accessoires zoals kussens of bloemen en planten.

vloertegels met patroon

leefkeuken

openslaande tuimdeuren

 

open haard in de keuken

zwart wit keuken

De inrichting is niet te vangen in een bepaalde stijl maar een mengelmoes van oud, modern en retro. Ik ga daarbij volledig op mijn gevoel af en laat me vooral inspireren door tijdschriften, blogs en instagram, maar je vind ook items die door het verhaal of de emotionele waarde een plek in mijn huis verdienen. Wel probeer ik altijd zoveel mogelijk een rustige sfeer neer te zetten, omdat ik me daar het lekkerst bij voel.

witte slaapkamer

slaapkamer met schuin dak

strakke witte slaapkamer

"Wie dagdroomt heeft nachtrust"

tienerkamer

 

jongenskamer

 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder