16-07-2012

Judith, Nederlandse in Belgi�

Wij, Bas en Judith, wonen samen met onze 3 kinderen (zonen Dani 15 jaar en Ninno 5 jaar, dochter Noa 12 jaar) in ons nieuwbouwhuis.

 

Het huis staat in een stadje vlak over de Belgische grens. We kochten daar in de eerste week van 2005 een stuk grond en toen begon voor ons de uitdaging een mooi huis voor dit kavel te gaan ontwerpen. 

We hadden zelf een goed plaatje van hoe het moest zijn, maar hebben vervolgens nog wel met 3 architecten om de tafel gezeten om uiteindelijk terecht te komen bij de architect die ons snapte! Maar met zijn vakkennis vormden we samen een goed team voor het uitwerken van het uiteindelijke ontwerp! Wat waren we blij met dat huis op die tekening, nu nog de realisatie ervan...

In het najaar van 2005 werd er met de bouw begonnen, die ruim een jaar in beslag nam. De ruwbouw hebben we uit handen gegeven, maar een groot deel van de afwerking hebben we zelf gedaan; Natuurlijk wel met de geweldige hulp van lieve vrienden en familie! 

Mijn ultieme woondroom is een oude woonboerderij. Een echt oud huis heeft zoveel charme, daar word ik blij van. Maar dan moet het wel 'echt oud' zijn, want alles wat daarna komt, is niet aan mij besteed! En aangezien mijn man niets wil weten van het bewonen van een heel oud pand, is het andere uiterste voor ons de perfecte oplossing: nieuwbouw!

Het is ontzettend leuk om uit het niets iets op te bouwen, iets wat helemaal van jezelf is. En het wooncomfort van nieuwbouw is een erg prettige bijkomstigheid! En misschien heeft een nieuwbouwhuis van zichzelf niet zoveel charme, het is niet onmogelijk dat er zelf in te brengen...

Ons huis staat op een groot kavel (ruim 1400m2) en is erg landelijk gelegen aan een rustige straat. Een groot natuurreservaat ligt om de hoek, maar het stadscentrum is ook maar een paar straten van ons verwijderd; dat is dus een aangename combinatie! De stijl van ons huis is vrij klassiek en simpel, maar wel met mooie details. De ruimte is maatwerk: Onze woning is niet overdreven groot, waardoor er geen ruimtes zijn waar we niets mee doen. Maar wel groot genoeg om er met z'n allen genoeg bewegingsvrijheid in te hebben. Het huis is ook praktisch ingedeeld; zo hebben we bijvoorbeeld het toilet niet in de hal geplaatst, maar in de bijkeuken Erg handig met buitenspelende kinderen!

Binnen tref je ook klassieke accenten aan, maar ook stoere items. En het relaxte en landelijke van buiten heeft binnen ook de overhand. Zo klopt het totaalplaatje voor ons gevoel helemaal!

Ik houd erg van warme kleuren en natuurlijke materialen. Op de vloeren ligt bijvoorbeeld overal natuursteen of hout en de gordijnen zijn van linnen. Ik heb geen vaste stijl en combineer dingen gewoon op gevoel en zo kom ik altijd terug op mijn eigen stijl. De "less is more" hype van dit moment is niet erg aan mij besteed, maar ik houd ook niet van al te veel frutsels. Dus ik ben steeds de balans aan het zoeken: niet minimalistisch, maar wel rustig!

Verder vind ik het een sport om met zo weinig mogelijk middelen een stijlvol resultaat neer te zetten. Met een zak geld kan iedereen een mooi interieur kopen, dat is de weg van de minste weerstand. Maar met creativiteit en handigheid kom je ook een heel eind! We werken veel ideetjes zelf uit (ik verzin en manlief voert uit!) en ik struin samen met vriendinnen rommelmarkten af in diverse landen op zoek naar bijzondere pronkstukken! We gaan ook vaak een dagje op pad om de mooiste landelijke woonwinkels te bezoeken en dan kom ik met een hoofd vol inspiratie thuis. Verder lees ik graag woonbladen/boeken en blog ik om mijn liefde voor wonen te delen met andere woonliefhebbers (www.judith-en-co.blogspot.com).

We wonen alweer vijfeneenhalfjaar met veel liefde en plezier in dit huis. We zijn ook nooit klaar: ons huis is altijd in beweging en we verzinnen telkens weer wat anders om aan te pakken. Dus je kunt wel stellen dat mooi wonen voor ons echt een passie is. En ondanks dat het zelf bouwen ontzettend hard werken was, kriebelt het wel steeds meer om het avontuur nog eens aan te gaan... Wie weet komt het er wel weer een keertje van!

 

Stoer, industrie�l met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder