20-03-2023

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen van het uitbouwen van een lichtstraat. Ook geven we je tips hoe je op een goede manier een uitbouw maakt aan je lichtstraat. 

 

lichtstraat

 

Voordelen van het plaatsen van een lichtstraat

Eén van de grootste voordelen van het plaatsen van een lichtstraat in een uitbouw is dat het meer daglicht in een huis brengt. Dit kan een groot verschil maken in de uitstraling en sfeer van een huis. Daglicht heeft namelijk een positief effect op onze stemming en gezondheid. Ten tweede bespaart een lichtstraat je geld op energierekeningen. Het natuurlijke licht dat ze produceren, verwarmt de ruimte, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken. Dit kan resulteren in lagere stookkosten.

Ten derde zijn lichtstraat installaties relatief eenvoudig te installeren en kunnen ze worden gebruikt in elke ruimte. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen, waardoor ze jarenlang meegaan. Dit maakt dat een lichtstraat zeker duurzaam is. Als je op zoek bent naar een manier om meer licht in je huis te brengen, is een lichtstraat een geweldige optie. Ze bieden een prachtig, natuurlijk licht, waardoor ruimtes meer ruimte krijgen en energie-efficiëntie wordt verbeterd.

 

 

Nadelen van het plaatsen van een lichtstraat

Een lichtstraat kan een prachtige aanvulling zijn op je huis, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Ten eerste kunnen lichtstraten te veel licht naar binnen laten, waardoor sommige ruimtes binnen je huis te licht kunnen zijn, wat ongemakkelijk kan zijn. Gelukkig kun je zonwering plaatsen om dit tegen te gaan. Ook kunnen lichtstraten duurder zijn dan andere opties. Hoewel lichtstraten kunnen bijdragen aan het uiterlijk van je huis, is het belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen als je overweegt een lichtstraat te installeren. Gelukkig is een lichtstraat wel echt een mooie toevoeging aan je woning, waardoor we het de investering zeker waard vinden. 

 

 

De afmetingen van de lichtstraat

Let erop dat de afmetingen van de lichtstraat passen bij de grootte van het huis en de gewenste hoeveelheid licht. Wanneer je deze factoren in overweging neemt, kan een lichtstraat- uitbouw een hele geweldige toevoeging zijn.

 

 

Duurzaamheid van de lichtstraat

Een lichtstraat in je uitbouw kan bijdragen aan een duurzamer huis, aangezien er minder hoeft te worden verlicht. Dit komt omdat er natuurlijk licht naar binnen valt. Het is belangrijk om te weten dat een lichtstraat in je uitbouw niet perse duurzaam is. Dit is afhankelijk van de manier waarop de uitbouw wordt gebouwd en de energie-efficiëntie van de verlichting en verwarming die wordt gebruikt in de uitbouw. De materialen die worden gebruikt zijn wel duurzaam en gaan vaak jaren mee. 

Lekker slapen in het voorjaar - ond...

Wakker worden met de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes en een licht briesje door je open raam. Het komt eraan, hét ultieme lentegevoel! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met fluitende vogeltjes en een veelbelovend zonnetje toch? Uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Slapen is noodza...

Lees verder

Creatief met vloerkleden - hoe kun ...

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme ...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder