23-01-2014

Iris en Sander in hun jaren '30 huis in Leeuwarden

Mijn naam is Iris Petri (25) & samen met mijn vriend, Sander Kramer (28) wonen we nu bijna (alweer) een jaar in ons eerste koophuis in Leeuwarden in de Vosseparkwijk samen met onze 2 katten Beau & Fleur. Het huis is in de jaren 1932 gebouwd en is van binnen volledig gemoderniseerd. We wonen op 10 minuten loop afstand van het centrum. Het was liefde op het eerste gezicht toen we de eerste stappen in dit huis zetten, binnen een week hadden we het koopcontract getekend en 3 maanden laten waren we in het bezit van de sleutel.

eames schommelstoel

tafel van steigerbuizen

openslaande tuindeuren

Het is een enorm licht huis dat komt mede doordat de keuken en trap bij de woonkamer zijn getrokken. De open slaande deuren naar de achter tuin is ons afgelopen zomer erg goed bevallen.

We hebben als basiskleuren veel zwart, wit, grijs en steigerhout gebruikt en door middel van de woonaccessoires en bloemen breng ik kleur in huis.

Ik vind het leuk om verschillende DIY projecten uit te voeren, zo zijn een aantal van mijn kussens zelf gemaakt. Ook het roze Zpaghetti lampje naast onze Eames schommelstoel hebben we zelf gemaakt. De houten huisjes zijn toch wel favoriet van me. Deze huisjes staan ook door het hele huis. Boven de eet tafel hangt een groot canvas doek van het Drenkelinge huisje van Terschelling. Dit was een van de eerste aankopen voor in ons eerste (huur) huisje. En ook in dit huis hebben we het weer opgehangen.

wandplanjes met leuke posters

kaartenrek

grijze bank

witte keuken met houten vloer

modern landelijk interieur

hoofdeind voor bed van steigerhout

 Mijn (woon)inspiratie haal ik van Instagram & Pinterest, zelf ben ik op beide ook actief onder de naam: irispetri. Ik kan uren naar de mooie plaatjes van iedereen kijken.

 

Mijn favoriete interieur winkeltje is in Leeuwarden House of colour. Klein winkeltje. Geweldige woonaccessoires verkopen ze daar van verschillende merken. 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder